Konferencia Liga

Megtaláltuk a nyerő tippet az Újpest-Baselre?!

  • mr.blonde
megosztom

A svájci ezüstérmes Basel ellen lép pályára csütörtökön az Újpest csapata. A vendégek szorzója hamar összeesett, de akad még értékes fogadás is.

Meglepően magas szorzóval jöttek ki a fogadóirodák a hét elején az Újpest - Basel összecsapás kettes kimenetelére. A svájci ezüstérmes győzelme volt, ahol 1.75-es szorzót is fizetett, ami elég erős tippnek tűnt, ezt alátámasztandó pedig a fogadók a meccs napjára le is verték az átlagszorzót 1.40-1.45-ig. 

Az nem kérdés, hogy a Basel jóval erősebb és rutinosabb csapat az Újpestnél, így azon fogadók, akiknek sikerült lecsapniuk a magasabb szorzókra a vendégekre, azok már biztosan jó üzletet kötöttek - függetlenül a találkozó végeredményétől. 

Csapathírek 

Az Újpest a Vaduz ellen aratott kettős győzelme során - talán némi meglepetésre - nagyon hatékony támadójátékot tudott produkálni, azonban a hétvégi Puskás Akadémia elleni bajnokin már kihagyott a koncentráció. Élünk a gyanúperrel, hogy jelenleg a nemzetközi kupaszereplés jelenti a prioritást a Megyeri úti öltözőben. Nagyon rossz hírnek számít ugyanakkor, Georgi Beridze sérülés miatt nem léphet pályára a Basel ellen, a grúz válogatott támadó hiánya komoly érvágást jelenthet a lila-fehéreknek. 

Továbbjutás esetén a negyedik fordulóban az Újpestnek a szerb FK Cukaricki vagy a svéd Hammarby IF lesz az ellenfele a csoportkörbe kerülésért.

A Baselnél is akadnak fontos kimaradók, az angolai-francia Afimico Pululu sérült, ezért el sem utazott Budapestre. Rajta kívül a szerb Djordje Nikolic és az olasz-román kettős állampolgár svájci Andrea Padula sem teljesen egészséges.

3664650

Oenning "csúnya" meccset vár 

A szerdai sajtótájékoztatón a két szakvezető ellentétes véleményt fogalmazott meg. Amíg a bázeliek trénere azt mondta, hogy egy látványos, őszinte és nyílt sisakos meccset vár, addig Michael Oenning, a lilák trénere arról beszélt, hogy nem lesz közönségszórakoztató a mérkőzés. 

 "Büszkeséggel tölt el, hogy itt lehetünk. Egy olyan vonzó ellenfelet kaptunk, amelynek nemcsak a múltja sikeres, hanem a közelmúltban is eredményes tudott lenni" - jelentette ki a német edző, aki szerint van egy tervük a meccsre, és majd meglátják, mire lesznek képesek.

Michael Oenning - aki a 2010-es években Hamburgban együtt dolgozott Patrick Rahmennel, - véleménye szerint az FC Basel többféle stílusban és felállásban is képes játszani, ezért nagyon fontos, hogy az Újpest jól reagáljon arra, mit húz az ellenfél. Úgy gondolja, lehet, hogy a Basel az esélyesebb, de minden azon múlik, hogy a két mérkőzésen mit nyújt majd a csapata.
     

Mire érdemes fogadni? 

Oenning nyilatkozata azért előrevetíti, hogy az Újpest ezen a meccsen nem a támadójátékra fókuszál elsősorban. Hogy mennyire sikerül ugyanakkor megfékezni a bázeli támadójátékot, az kiderül, mindenesetre a nagy mennyiségű eső miatt, nem biztos, hogy a pálya tökéletesen alkalmas lesz a kispasszos és gyors támadójátékra. Beridze kiválása pedig azért nagy veszteség, mert a házi gólkirálya nélkül a lila-fehérek támadójátéka nem biztos, hogy elég lesz a Basel ellen. 

A gólok számára vonatkozóan egyébként egészen magasak a határok, a bukik ugyanis +/-3 gólra húzták meg az egál line-okat.  Bár nagyon húzunk az under felé, a 22bet speciális kínálatában találtunk még biztatóbb fogadási opciókat. 

Az egyik az újpesti alakulat szabálytalanságaira vonatkozik. A lila-fehérek nem éppen kisasszony futballt játszanak, játékstílusukban pedig benne vannak a megállító és a játék megtörésére irányuló faultok is. Mivel az a várakozás, hogy a Basel dominál majd, ezért az újpestiekre kínált 11,5-ös határ az over irányából szerintünk bőven játszható. 

 

Regisztrálok a 22betre
és kérem a 35.000 HUF üdvözlő bónuszt

 

Még ennél is erősebb tippnek gondoljuk, a lila-fehérek legalább két sárga lapját. Erre az opcióra 1,62-es szorzót kínál a 22bet, és nem nagyon látjuk, hogyan lehet ez a tipp vesztes (kettő sárgánál a tétünket visszakapjuk, 0 vagy 1 lapnál veszítünk). A meccset a francia Jérôme Brisard vezeti, akinek egészen extrém meccsei is akadnak a nemzetközi porondon. Tavaly novemberben fújt két EL-meccset, összesen pedig 20 (!) lapot osztott ki a feleknek a 180 perc alatt. 

Ilyen ellenféllel szemben, ilyen játékstílussal és ilyen statisztikájú játékvezetőnek az újpesti lapokra való fogadás nálunk komoly értékkel kecsegtet. Bátrabb fogadóknak az over 2,5 is tetszhet, erre jelenleg 2,20-as szorzón lehet fogadásokat kötni. 

{"headTitle":"Újpest - Basel ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-05 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sárga lapok - Újpest 2 (ah) felett ","odds":"1.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Sárga lapok - Újpest 2,5 felett ","odds":"2.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3664650] 2021-08-05 21:00:00 Újpest - Baselx;
megosztom