Európa Liga

Lassan mindegy az ellenfél, bárki ellen belerúghatunk a Keltákba?

  • varin
megosztom

Padlón a Kelták és a motiváció is hatalmas kérdés. Mire mennek így a skótok egy közepes cseh csapat ellen?

Csütörtök elrajtol az Európa Liga selejtezőköre is, a tét a rájátszásba jutás. Az itt kieső csapatok a Konferencia Liga csoportköréért még pályára léphetnek, ám az olyan csapatoknak, mint például a Celtic vagy a Galatasaray, már önmagában az is szégyen, hogy itt kell szerepeljenek. Mai főszereplőnk a skót csapat lesz, amely a Jablonec ellen lép pályára.

3664541


Nem mondhatni, hogy sikeridőszakot élnének meg a Kelták hívei, hiszen a 25 ponttal elbukott bajnokság mellett a nemzetközi kupaszereplés is óriási blama lett tavaly és idén is. Christie-ék idén a dán Midtjylland ellen estek ki a BL-ből, így most olyan csapatokkal kerültek egy fordulóba az EL-ben, mint a gibraltári Lincoln, az észt Flora vagy az örmény Alashkert. Ange Postecoglou csapatának tehát még ahhoz is két párharcot kell nyernie, hogy a második számú kupasorozatban főtáblára kerüljön, márpedig a csehek után a holland AZ következne.

De lássuk be, a Celtic számára még ez a Jablonec sem kötelező ellenfél, legalábbis abból következtetve, hogy hétvégén az újonc Hearts is le tudta győzni a zöld-fehéreket. Nem is csoda, hogy teljes a nihil, amin Postecoglou sablonos nyilatkozatai sem segítenek sokat. Ami, pontosabban akik viszont sokat segíthetnek, azok James McCarthy és Joe Hart, két új igazolás, akik az EL-ben még nem léphetnek pályára, de később bevethetőek lesznek.

Ami a cseh gárdát illeti, az elmúlt tíz év legjobb eredményét érte el a Jablonec 2021-ben, hiszen 69 ponttal lett bronzérmes, így a két Prága mögött az EL-ben indulhatott Petr Rada csapata. Azért az a korábbi eredményekből is látszik, hogy a zöld-fehér együttes nem a legrémisztőbb csapat Európában, tavaly a DAC, két éve pedig az örmény Pjunik verte ki az EL-ből a Jablonecet, jóllehet, a 2018-ban az EL-csoportkörben szerepelt, méghozzá nem is rosszul.

A Celtic csapatának értéke 80 millió euró, a Jablonecé pedig csak 10 milió euró, ami azért túlzó különbség az erőviszonyokat ismerve.

Noha a Jablonec az egyik legoveresebb csapat volt a ligában és nagyon hatékony támadójátékkal rendelkezik, nem igazán érdemes itt sok gólra számítani. A vendégek motivációja erőteljesen kérdéses, Leigh Griffiths személyében fontos támadójuk is hiányzik, így túl nagy gólfesztivált nem várunk.

A végeredményt illetően a szorzók talán kicsit irreálisan alacsonyak a vendégek győzelmére, viszont ha a görög tréner odapirít a játékosainak és a bajnoki szégyent az EL-ben szeretné kijavítani, akkor ezt a meccset már tényleg nyernie kéne a skótoknak.

{"headTitle":"Jablonec-Celtic","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-05 17:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,75 gól alatt","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3664541] 2021-08-05 17:45:00 Jablonec - Celticx;
pinnacle

 

megosztom