Bajnokok Ligája

Uzuni, Tokmac vagy Boli? Ki lesz a Fradi nyerőembere?

Már ha lesz, persze. Gólszerzős szorzók a Ferencváros - Slavia Praha találkozóra.

Uzuni az 5 góljával egyelőre a legeredményesebb fradista a BL-selejtezőben // Fotó: MTI (archív)

Hazai pályán kezdheti meg a Slavia Praha elleni Bajnokok Ligája-selejtezős párharcot a Ferencváros, amelynek a Groupama Arénában olyan eredményt kellene elérnie, amivel maradna esélye a továbbjutásra a prágai találkozón is. A fogadóirodák már az odavágón is a cseheket látják esélyesebbnek a győzelemre, ám azért az 1X2-es szorzók jóval közelebb állnak itt egymáshoz, mint a továbbjutásra vonatkozó piacokon. 

Bár a hétvégi bajnoki rajt nem sikerült jól a Fradi számára, a Bajnokok Ligája selejtezőjében eddig lejátszott négy mérkőzésre nem lehet panasz. Peter Stöger alakulata az első fordulóban a koszovói Pristinát 6-1-es, a második körben a litván Zalgirist 5-1-es összesítéssel ejtette ki. 

Ez összesen 11 rúgott gól, ami mindenképpen biztató jelnek tekinthető, ugyanakkor az teljesen egyértelmű, hogy a Slavia Praha egy teljesen más szintet képvisel a korábbi két ellenfélhez képest. 

A Fradi-gólokon egyébként szépen osztoztak a támadók, a legeredményesebb egyelőre Myrto Uzuni a maga öt góljával, de a friss igazolás Ryan Mmaee is bevállalt hármat, a tavalyi menetelés hőse, Tokmac pedig idén is rúgott már két gólt a BL-ben. 

A szerda esti meccsen mégis az a Franck Boli kapta a legkisebb szorzót, aki még nem tudott idén a kapuba találni. Az elefántcsontparti támadó mögött Tokmac, Uzuni és Mmaee következik a sorban, de ott van szorosan mögöttünk Olekszandr Zubkov is. 

A BL-selejtezőben Uzuni és Mmaee tudott már egy meccsen egynél több gólt is szerezni. Ha az albán támadó duplázna szerdán, azzal egy 19-szeres szorzót lehetne megcsípni, ha pedig a Pristina elleni párharc visszavágójához hasonlóan triplázna, azzal 121-es szorzót lehetne megcsípni. 

{"headTitle":"Ferencváros - Slavia Praha ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-04 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Franck Boli ","odds":"3.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Tokmac Nguen ","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Myrto Uzuni ","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Ryan Mmaee ","odds":"3.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Oleksandr Zubkov ","odds":"3.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Myrto Uzuni legalább 2 gólt szerez ","odds":"19.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Myrto Uzuni legalább 3 gólt szerez ","odds":"121.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3664513] 2021-08-04 20:00:00 Ferencváros - Slavia Praguex;