Bajnokok Ligája

Több módon is zöldülhet ez a BL-tipp

  • varin

Szerb-moldáv összecsapásra fogadunk a BL-fordulóban. Borulhat a papírforma Belgrádban?

Szerda este pályára lép a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjében, azonban a legrangosabb kupasorozatban kedden is akad szép számmal érdekes meccs. Emlékeztetőül, az innen kieső együttesek a Konferencia Liga csoportkörébe kvalifikálják magukat, míg a továbbjutóknak már az EL-főtábla a biztos. Az egyik legérdekesebb párharc a szerb Crvena zvezda és a moldáv Sheriff Tiraspol lehet, ahol talán annyira mégsem egyértelműek az esélyesek, mint elsőre gondolnánk.

3664511

Az oddsok persze nagyon eltérőek, amely abból is fakad, hogy a szerbek kerete közel hatszorosát éri, a nemzetközi rutinjuk pedig összehasonlíthatatlanul nagyobb. A belgrádi együttes tavaly az Európa Ligában jutott főtáblára, de az elmúlt években gyakori vendégei voltak a BL 32-es mezőnyének is. És bizony a szép eredményeknek sincsenek híján, hiszen 2021-ben a 32 közé jutottak az EL-ben, míg a BL-csoportköröket mindig lehozták legalább három ponttal.

Dejan Sztankovics mester számára jó hír, hogy a keretet a sikerek ellenére sem szedték szét, így fontosabb távozó nem volt, sikerült viszont olyan rutinos játékosokat megszerezni, mint Nenad Krsticsics vagy a Leverkusentől Alekszandr Dragovics.

A győztes csapat a következő körben a Dinamo Zágráb - Legia Varsó párharc továbbjutójával találkozik.

A Sheriff csapatában egy igazi rutinos nemzetközi kupaszereplő jutott osztályrészül a szerbeknek, jóllehet, az utolsó tíz évben a moldávok legnagyobb eredménye két EL-csoportkör. A szezon viszont remekül indult a Sheriff számára, hiszen az albán Teuta és az örmény Alashkert ellen négy győzelmet számlált a gárda, ami akkor is szépen cseng, ha a nemzetiségből is láthatjuk, hogy azért szerény képességű ellenfelekről volt szó.

Más kérdés, hogy a moldávoknál viszont bőségesen voltak változások, hiszen többen is távoztak, noha az ukrán mester, Jurij Vernyidub igen bőséges kerettel dolgozott az elmúlt hónapokban, közel 20-25 játékost rotálva folyamatosan.

Nem gondoljuk, hogy annyira a szerbeknek áll ez az első meccs, mint azt a szorzók mutatják, de tény, hogy benne van egy kiütés is. A Red Star az előző körben egy ötöst rúgott hazai pályán a kazah Almatynak, miután idegenben 2-1-re kikapott, így valószínűleg úgy állnak hozzá, hogy ezt a továbbjutást is hazai pályán kell eldönteni.

Joggal reménykedünk talán egy vendég gólban is, de az sem lenne meglepő végső soron, ha a szerbek egyedül megrúgnák az overt. Bárhogyan is, az overrel tartunk ezen a meccsen.

{"headTitle":"Crvena zvezda-Sheriff Tiraspol","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-03 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,5 gól felett","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"A Sheriff Tiraspol lő gólt a második félidőben","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3664511] 2021-08-03 21:00:00 FK Crvena Zvezda - FC Sheriffx;