NB II

Ha másodosztály, rögtön gólos fogadással kaszálnánk!

  • varin

Fővárosi összecsapással indítjuk az NB II-es szezont, ahol látványos és izgalmas futballt várunk.

Vasárnap, egy nappal az NB I rajtját követően elrajtol a Merkantil Bank Liga is, amelyet természetesen idén is kiemelt figyelemmel követünk majd. Rögtön melegítsünk is be két újonc összecsapásával, hiszen a III. Kerület az NB III-ból, a Budafok pedig az NB I-ből költözött eggyel lejjebb. Akik ismerik az óbudai gárdát, aligha lepődnek majd meg a tippünkön.

3631570

Nem kicsit van nyilván nehéz dolgunk két ilyen gárda esetében, hiszen a feljutás és a kiesés is általában olyan faktor, amely jelentősen átalakítja a kereteket. A III. Kerület esetében viszont joggal mondhatjuk el, hogy már eddig is közel másodosztályú kerettel rendelkezett, hiszen olyan rutinos rókákat láthatunk a csapatban, mint Fejes András, Tamási Zsolt, Egerszegi Tamás, Bori Gábor, Barczi Dávid, Remili Mohamed, Czvitkovics Péter (ő egyébként játékosként már nem valószínű, hogy pályára lép) és Rajczi Péter. A jó értelemben vett igazi nyugdíjas válogatott, amely már rutinból is képes lehet kivívni a bennmaradást.

Az erősítés tehát összejött a Merkantil Bank Ligára, a felkészülés viszont azért nem lett a legbiztatóbb. A Pakstól és az MTK-tól 7 gólt kaptak Kemenes Szabolcs fiai, de az újpesti cserecsapat is legyőztek a III. Kerületet, így győzelmet csak az NB III-as BVSC ellen könyvelhettek el, míg a Budaörssel egy jó kis 3-3 sikerült. Az látszik, hogy rettenetesen rutinos csapat ez a Kerület, viszont a mag átlagéletkora azért messze 30 felett van, ami kérdéses, hogy mire lesz elég.

A Budafok esetében a papírformának megfelelően a kulcsjátékosok távoztak a nyáron, habár kisebb meglepetés, hogy többen is maradtak az NB II-ben. Mindazonáltal Póser, Romic, Nikolic, Kulcsár, Oláh, Zsóri vagy Zeke már nem tagja a keretnek, érkezett viszont például Fótyik Dominik.

Boér Gábor a szezonra készülve elmondta, ez a szezon inkább egy maraton lesz, mintsem egy sprint, a csapat épül, így kész csapatot még ne várjuk a fővárosi találkozón.

Egyértelműen mindkét csapat inkább a támadó felfogást kedveli, így nem is lepünk meg senkit, ha az évet egy overrel kezdjük. Az épülő Budafok és az alighanem minden csapatra veszélyes III. Kerület meccsén akár 4-5 gólt is látunk magunk előtt.

{"headTitle":"III. Kerület-Budafok","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-01 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,5 gól felett","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3631570] 2021-08-01 17:30:00 III Keruleti TVE - Budafokx;