Tokió 2020

Nem tudjuk otthagyni ezt a tippet a férfi ping-pong döntőre

  • mr.blonde
megosztom

Magyar idő szerint pénteken délután 14 órától rendezik a férfi asztaliteniszezők fináléját. A papírformának megfelelően összejött az álomdöntő és találtunk egy nagyon tetszetős tippet rá!

Bár egyaránt 1,10-es szorzó könyékén fizettek a bukmékerek a címvédő Ma Long és a világelső Fan Zhendong elődöntős győzelmére, végül mindkét kínai klasszis alaposan megizzadt és csak 4-3-mal tudta abszolválni a döntőbe jutást. Az álomdöntő azonban összejött, így pénteken kora délután egy igazi sportcsemegével kecsegtet a férfi ping-pongosok döntője.

A fogadóirodáknál a finálé esélyese a 24 éves Fan Zhendong, akinek sikerére 1.50-es szorzó körül lehet fogadásokat kötni, míg a címvédő Ma Long győzelme 2.50-es átlagoddson pakolható.

Ma Long, a férfi asztaliteniszezőknél a  'GOAT'  // depositphotos.com

Ez a ping-pong Federer-Nadalja

Akik annyira nincsenek képben a nemzetközi asztalitenisz élmezőnyével kapcsolatban, azok számára talán a fenti teniszes példa segítséget jelenthet.

A 32 éves Ma Longot sokan minden idők legjobb játékosának tartják, elért címei alapján pedig nem is ok nélkül. A 'Sárkány' becenévre hallgató klasszis ugyan jelenleg csak a világranglista harmadik helyét foglalja el, de ez inkább már a kevesebb versenyzésnek tudható be, mintsem a gyengülő formának.

Jelenleg Ma Long az olimpiai bajnoki címvédő egyéniben (és párosban), korábbi háromszoros világbajnok és kétszeres Világkupa-győztes.  A Sárkány 2004 óta tartozik a profik közé, eredménysora és megnyert címei pedig szinte összeszámolhatatlanok és sokáig úgy tűnt, hogy megismételhetetlenek.

Aztán 2012-ben minden idők legfiatalabb játékosaként feltűnt a kínai csapatban Fan Zhendong, akinek tehetségét Ma Longhoz hasonlítják.

Fan 2015 novembere óta nem csúszott ki a TOP2-ből a világranglistán, ő minden idők legfiatalabb világbajnoka, az aktuális vb-címvédő, számos rekord őrzője és az aktuális Világkupa címvédője. Az olimpia előtt ő volt a fogadóirodák első számú favoritja is, ám ha van valaki, aki ellen nem mehet biztosra, az éppen Ma Long.

Fan Zhendong az esélyese a döntőnek // depositphotos.com

Mire érdemes fogadni?

Ma Long és Fan Zhendong rivalizálása az elmúlt esztendőkben a 'csúcsra járatott'. A két klasszis versengése a sportág egyik legizgalmasabb csörtéje, egymás elleni meccseiket pedig elképesztő labdamenetek és óriási taktikai csaták jellemzik.

Ma Long Kínában egy nemzeti hős, így a fiatal kihívó számára óriási kihívást jelent ellene játszani. Nincsenek egyébként kifejezetten jóban egymással, pedig adná magát, hogy például párosban verhetetlen duót alkossanak.

 

2020-ban a vb-döntőt és az ITTF Tour nagydöntőjét is ők vívták egymás ellen, előbbi meccsen Fan 4-3-ra legyőzte Longot, aki viszont utóbbi fináléban 4-1-re visszavágott.

 

Az egymás elleni eredményeik egyébként meglehetősen kiszámíthatatlanok, köszönhetően annak, hogy Fan egyre inkább a 'fejére nő" a legendának.

Ha hinni lehet a statisztikáknak, hivatalos tétmeccsen összesen 31 alkalommal találkoztak, az örökmérleg pedig Ma Long számára kedvező, hiszen 21-10 az arány a javára. Ha viszont csak az utóbbi két évet vesszük alapul, akkor ott már Fan vezet 3-2-re.

 


>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


 

Az biztos, hogy ezen a meccsen mindkét játékos nagyon feszült lesz, hiszen a tét óriási. A rutin Ma Long mellett szól, de mivel Fan jelenleg a világ első számú játékosa, nem véletlenül favorizálják őt a bukmékerek.

Számunkra egyértelmű, hogy a győztes piacra fogadni ezen a meccsen nagyon rizikós, ezért nem is vállalnánk be, viszont az O/U piacokon meglehetősen baráti határokat próbálhatunk meg.

A bukiknál 100-105 pont közötti egál határokat húztak meg a pontok számára, ami véleményünk szerint simán játszható. Egy szett ugye 11 nyert pontig megy, a győztesnek pedig négy szettet kell behúznia.

A 22betnél széles skálán fogadhatunk a pontokra, de a 101-es határon megakadt a szemünk, hiszen ez még akár egy ötszettes meccsen is beeshet (a két játékos utolsó randevúján 105 pontot hozott az öt szett).

Viszont a körülményeket is figyelembe véve - nézők nincsenek, abszolút edzés hangulat lesz a csarnokban, miközben mindkét játékos tart a másiktól - szerintünk ez nem lesz egyoldalú meccs, sőt, így a szettek (a 22betnél game-ként tüntetik fel) számára kínált over 5.5 szintén nagyon pofás választásnak tűnik.

 

{"headTitle":"Fan Zhendong - Ma Long ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-30 14:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Szettek száma 5,5 felett ","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Pontok száma 100,5 felett ","odds":"1.69","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
22bet

 

megosztom