Konferencia Liga

Totálisan érdektelen meccsből húznánk hasznot!

  • varin

Három éve a Dundalk kettős győzelmet aratott a Levadia felett, most viszont ki-ki meccset játszanak.

2-2-ről, vagyis lényegében meccsnullról kezdődik meg az észt Levadia Tallinn és az ír Dundalk összecsapása a Konferencia Liga selejtezőjében. Az elsőre talán nem túl izgalmas mérkőzés viszont fogadási szempontból tartogathat magában értéket, hiszen az odavágó sok gólt és izgalmas futballt hozott, amelyet a visszavágón is látunk magunk előtt.

3610511

A két csapat aligha lehet teljesen ismeretlen egymásnak, hiszen a 2018/19-es szezonban az Európa Ligában már találkoztak egymással. Akkor az ír gárda kettős győzelemmel jutott tovább a Tallinnon, talán ezért is lehet meglepetés, hogy a balti csapat Dublinban kétszer is meg tudta szerezni a vezetést, majd végül kiharcolt egy sokat érő döntetlent. A tavaly az Európa Liga csoportköréig jutó Dundalk számított ugyan a párharc favoritjának, noha csapatértékben például az észtek másfélszeresét képviselik a riválisnak.

Ennek az egyik oka talán az, hogy az EL-keretből többen is távoztak, amelyet a Dundalk bajnoki szerepléséből is láthatunk, hiszen 20 fordulót követően csak a 6. helyet foglalja el a 2019-es bajnok.

Ami az észteket illeti, 2016 óta először tudott párharcot nyerni nemzetközi kupában a Levadia, akkor egy feröeri, most pedig egy gibraltári csapaton jutott túl a Tallinn. Az észtekre egyébként mi is jól emlékezhetünk, hiszen néhány évvel ezelőtt a Debrecen találkozott a fővárosi csapattal a Bajnokok Ligájában, és bizony mindkétszer mi örülhettünk.

A bajnoki szereplés azonban biztató lehet a Levadiánál, hiszen vezeti a Meistriliigát a városi rivális Flora előtt, ráadásul zsinórban öt bajnoki győzelmet számlál a csapat.

Véleményünk szerint több irányba is érdemes elindulni. A gyengülés ellenére is a minőség inkább az íreknél található, így a +0.25-ös ázsiai hendikepes tipp zöldülhet a vendégekre. Mindemellett az írek két gólja bőven dupla felett fizetne, amelyet nem szívesen hagynánk ott.

{"headTitle":"Levadia Tallinn-Dundalk","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-29 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dundalk 1.5 gól felett","odds":"2.27","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Dundalk +0.25","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3610511] 2021-07-29 18:30:00 FCI Levadia - Dundalkx;