Nemzetközi foci

Zuhannak az oddsok a Sevilla-PSG-n, de még lecsapnánk az értékre

Kedden este Portugáliában csap össze egymással a Sevilla és a PSG. A bukik a franciákat favorizálják, de szerintünk egy picit indokolatlanul.

Bár a topligák rajtjáig még heteket kell várni, a csapatok már gőzerővel készülnek a következő idényre. A nyári Európa-bajnokság és Copa América - valamint az olimpia - alaposan megnehezíti a szakmai stábok dolgát, hiszen a sztárcsapatok esetében az alapozás messze nem teljes kerettel veszi kezdetét, a folyamatosan szállingózó játékosokat pedig az edzőknek azonos és megfelelő fizikai állapotba kellene hozniuk a nyitányra. 

3675305

 

Kedden este Portugáliában egy igazán izgalmas párosítást rendeznek meg, a spanyol bajnokság negyedik helyén záró Sevilla a francia bajnokság ezüstérmesével, a PSG-vel néz szembe. A két együttes nem igazán találkozott az utóbbi években egymással, így nagyon nincs közös múlt, amiből ki lehetne indulni, ám ha picit jobban körbejárjuk a csapatokat, akkor azért nem maradunk hasznos információ nélkül. 

Csapathírek 

A PSG augusztusban a Bajnokok Tornája elnevezésű nemzetközi "haknibajnokságban" fog szerepelni, amely sorozat keretén belül majd különböző kontinenseken mérkőzik meg európai sztárcsapataival. Mauricio Pochettino tehát még bőven ráér csiszolni a csapat játékát, ezzel együtt a PSG már hetek óta felkészülésben van és már le is játszott három barátságos mérkőzést. A Le Mans (4-0), a Chambly (2-2), az Augsburg (2-1) és az Orleans (1-0) ellen is elégedett lehetett az eredménnyel az argentin mester, ugyanakkor a játék kapcsán nem biztos, hogy ugyanígy érez, hiszen a PSG kerete jelenleg még erősen foghíjas. 

 

A franciáknál Mbappé, Neymar, Di María, Verratti, Kimpembe, Marquinhos, Paredes, Sarabia még a szabadságát tölti, az új igazolások közül pedig Sergio Ramos, Wijnaldum és Donnaruma is hasonló cipőben jár. 

 

Vagyis a PSG a legnagyobb ászai nélkül készül egyelőre, ehhez képest viszont meglehetősen furcsa, hogy a fogadóirodák mennyire favorizálják a gallokat. A PSG honlapja a meccskerettel kapcsolatban továbbra is azt közölte, hogy a válogatott játékosok még nincsenek a fedélzeten, így arra számíthatunk, hogy a felsorolt játékosok nem lépnek pályára a Sevilla ellen. 

A Sevilla is javában tolja az alapozást, az andalúzok pedig két meccsen vannak már túl: a Coventry (4-0) legyalulása után a Las Palmas ellen is sikerült nyerniük Rakiticéknek (1-0). 

Julen Lopetegui annyival jobb helyzetben van, hogy a Sevilla kerete közel sem ennyire foghíjas, hiszen nagyjából mindenki visszatért már a klubhoz és a legutóbbi meccsen már az alapemberek is pályára léptek. 

 

Mire érdemes fogadni? 

Bogarászva a két csapat eddigi felkészülési meccseinek a line upjait, azt kell mondanunk, hogy a Sevilla szorzója enyhén túlzónak tűnik. Egy semleges pályán lejátszott meccsen a még tartalékos PSG ellen nem kéne, hogy ennyire underdog legyen a gárda, hiszen egy nemzetközi szinten is kiemelkedő, rutinos és remek erőkből álló csapatról van szó. 

Nem gondoljuk, hogy bármelyik fél is kőkeményen venné ezt a találkozót, így nem is várunk magas intenzitású találkozót. Mindkét szakvezető vagy féltucat cserét eszközölhet a mérkőzés folyamán, így a játék is erősen akadozhat. Ez utóbbi miatt nem is fogadnánk a gólokra, nehéz kiszámítani, milyen jellege lesz a meccsnek. 

A Sevilla szorzójában viszont mi látunk értéket, így értelemszerűen a spanyolok irányában gondolkozunk.

Egy ázsiai hendikepes opciót meg lehet próbálni, de akár az 1X-es kimenetel is játszható lehet. Barátságos meccsről lévén szó, érdemes óvatosabban bánni a tétekkel és az sem hátrány, ha esetleg élőben rá tudunk nézni az eseményekre. 

A szorzók elindultak lefelé, így biztosak lehetünk benne, hogy a következő órákban elillan az érték a Sevillából, így érdemes lecsapni minél előbb. 

{"headTitle":"Sevilla - PSG ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-27 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ázsiai hendikep - Sevilla +0","odds":"1.99","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen vagy Sevilla ","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3675305] 2021-07-27 20:00:00 Sevilla - Paris Saint Germainx;