Érdekesség

Szándékos öngólokkal szabotálták a fogadási csalást - videó

Elképesztő jelenetek zajlódtak le a ghánai Premier League-ben, egy játékos két szándékos öngólt is szerzett. Minderre tehetős oka volt.

Az internetnek hála sok mindent láthattunk már a világ különböző futballpályáin, de ami múlt szombaton Ghánában történt, az mindenképpen kuriózumnak számít. Az Inter Allies csapatának védője, Hasmin Musah jelenleg az internet egyik legnagyobb sztárja, miután a szombati Ashanti Gold elleni bajnoki mérkőzés két öngólt is szerzett. Na persze, nem is akármilyeneket: 

 

 

 

Musah a második féliben csereként lépett pályára a meccsen, majd a mérkőzés utolsó 12 percében két teljesen szándékos öngólt is szerzett, amikor nemes egyszerűséggel utolsó emberként a saját kapujába passzolta a labdát. 

Bár a jelenetek egyértelműen sokkolóak voltak, a mérkőzést követően Musah magyarázatot adott a tettére. 

"A hotelban meghallottam, hogy nagy összegben fogadtak arra, hogy pontosan 5-1-es vereséget szenvedünk. Úgy döntöttem elrontom ezt a fogadást, mert nem tudok az ilyesmivel azonosulni. Megígértem az edzőmnek, hogy ha betesz a pályára, szabotálom a csalást. A meccs után a szakmai stáb gratulált nekem" - magyarázta Musah, hogy miért rúgta be a két öngólt. 

Az eset - különösen a fenti videó szétterjedése után - nagy port kavart Ghánában, a helyi futballszövetség pedig azonnal nyomozást indított az ügyben. Egyelőre más nyomozó szervek bevonásával folyik a vizsgálat, de még csak a bizonyítékok begyűjtésénél tartanak, már ha egyáltalán lesznek. 

A meccs után az Ashatni Gold csapata mindenesetre tagadta, hogy bármi köze lett volna a fogadási csaláshoz. A klub közleménye szerint a csapat mindent beleadott a meccsbe és ennek volt köszönhető, hogy a 77. percben már 5-0-s vezetéshez jutottak. 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy az ominózus mérkőzés a 34., vagyis az utolsó fordulóban került megrendezésre, a vendég Inter Allies együttese pedig már fordulókkal ezelőtt kiesett az első osztályból.