EURO 2020

Egy skót hibában bízunk az angolok ellen

  • Cipolla
megosztom

Péntek este szigetországi rangadót rendeznek, a három pontos Anglia, a nulla pontos Skóciával találkozik.

A skót szurkolók óriási várakozással érkeztek az Eb-re, ezt pedig a Csehország elleni 2-0-ás vereség sem tudta elrontani, hiszen bár mindösszesen 2600 jegyet kaptak a péntek esti találkozóra a Wembley-be, ennek ellenére több, mint 20 ezres embertömeg indult el Anglia felé. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy ismét szomorúan kell hazamenniük, hiszen a találkozó esélyese egyértelműen az angol válogatott lesz, még úgy is, hogy az első körben ők sem sziporkáztak a horvátok ellen, hiába sikerült 1-0-ra nyerniük.

Csapathírek

Gareth Southgate a horvát találkozóhoz hasonló gondokkal küzdhet, hiszen vélhetően Harry Maguire még mindig nem lesz bevethető állapotban a védelem belsejében. Ugyanakkor aggodalomra nincs ok egyelőre, hiszen nagyszerűen működött a Mings - Stones duó az első meccsen.

Az angolok nem brillíroztak a két szélen, hiszen sem Trippier, sem Walker nem nyújtott túl erős teljesítményt az első meccsükön, könnyen lehet, hogy Shaw kaphat majd szerepet Walker helyett péntek este. Elől nagyon nagy a variációs lehetősége a szövetségi kapitánynak, így akár kikerülhet a kezdőből Foden is. A fiatal játékos a találkozó elején kapufáig jutott, utána viszont kicsit eltűnt a mezőnyben, így lehetséges, hogy akár Grealish is bekerülhet a kezdőbe.

266599

A skótok próbálnak felállni a padlóról, a 2-0-ás Csehország elleni vereség után. Könnyen lehet, hogy ha nem tudnak péntek este pontot szerezni, akkor elszáll a továbbjutási esélyük. Elvitte a hév a skótokat az első találkozón, ami nem is csoda, hiszen 25 év után tértek vissza az európai elitbe, ráadásul rögvest hazai közönség előtt játszhattak. Nagy kérdés, hogy az angolok ellen osztanak-e lapot a Clarke-csapatnak, hiszen a szerényebb képességű cseh válogatott is egy idő után átvette az irányítást és beszorította a skótokat.

Steve Clarke számíthat már a védelemben Tierney-re is, aki a hátsó alakzatban talán tud hozni egy kis stabilitást a csapatnak. A 3-5-2-es felállásban, a bal szélen a legerősebb a skót csapat, hiszen a csapatkapitány, Robertson remekül játszott a csehek ellen is, de bosszanthatja, hogy 0-0-nál az ő lábában is volt egy nagy lehetőség a vezetés megszerzéséhez. Aki hiányozhat Clarke számára, az a friss BL győztes, Billy Gilmour lehet, aki még mindig nincs 100%-os állapotban és vélhetően nem is lesz bevethető az angolok ellen sem.

[3230657] 2021-06-18 21:00:00 Anglia - Skóciax

Mire fogadjunk?

Alapvetően jóval erősebb az angol válogatott, de ez a fogadóirodák oddsain is meglátszik, hiszen csak 1.30 körül adják az angolok sikerét, míg a skótokra közel tízszeres pénzt fizet a 22bet. Ennek ellenére, mi az angol győzelem helyett, a büntetőkben véljük felfedezni az értéket. Az angolok szélsői rettentő gyorsak, ráadásul szeretik az egy az egy elleni párharcokat is, ami könnyen lehet, hogy sok lesz a skót védelemnek, így becsúszhat egy szabálytalanság a büntetőterületen belül. 

Ha büntető lesz, akkor Harry Kane remek esélyt kaphat a gólszerzésre, hiszen ő a csapat elsőszámú rúgója. Ezen felül is jóval erősebb találkozót várunk a Tottenham sztárjától, hiszen a horvátok ellen eltűnt a mezőnyben és nem tudták helyzetbe hozni a társak. A gyengébb skót csapat ellen nagyobb mozgástere lehet Kane-nek, és ez több lehetőséget nyújthat neki is egy esetleges gólszerzésre.

{"headTitle":"Anglia - Skócia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-18 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Csapat 1, összes büntető: 0.5 felett","odds":"3.52","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Harry Kane gólt szerez","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3230657] 2021-06-18 21:00:00 Anglia - Skóciax;
megosztom