EURO 2020

Ezt várják a külföldi szaklapok a magyar-portugáltól

megosztom

Külföldi szemmel nézve nem sok esélye van a magyar válogatottnak az Európa-bajnoki címvédő Portugáliával szemben.

 

UEFA.com 

Az európai szövetség hivatalos honlapján a mérkőzés bemutató cikkben a magyarországi tudósító, Adam Clark azt írja, a portugál válogatott számára nagyon nehéz 90 perc következik. A szakíró szerint nehéz megérteni, mennyire különleges alkalom ez az Eb Magyarország számára. Clark szerint hiába nem győzte még le soha Portugáliát Magyarország, a hazai környezetben remek hangulatú meccsre van kilátás. 

A cikkben szereplő szavazásban az olvasók 78% a portugálok sikerét vizionálja, a magyar válogatott győzelmére 17% szavazott, a döntetlent pedig 5% gondolja. 


Whoscored.com

Az egyik legnagyobb nemzetközi focis portálon is foglalkoznak a magyar-portugál csörtével. A portál szerkesztői kiemelik, hogy Kalmár Zsolt és Szoboszlai Dominik is hiányzik majd a magyar válogatottból, igaz nagyobb hangsúlyt adtak a Cancelo pozitív tesztjének, ami miatt a klasszis játékosnak ki kell hagyni az Európa-bajnokságot. 

A magyar válogatott 11 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata kapcsán a portál rámutat arra is, hogy ezen széria során csak egyszer fordult elő, hogy a mieink egynél több gólt kaptak volna egy meccsen. 

A konklúzió végül arra lyukad ki, hogy a portugál válogatott erősebbnek tűnik, mint 5 éve volt, így a whoscored szerkesztői egy 2-0-s portugál győzelmet jósolnak az F-csoport nyitómeccsére. 

 

Sportsmole

Az angol sportsmole szerkesztői úgy vélik, hogy a portugál válogatott tanult a franciaországi Eb-n történtekből, így ezen a találkozón már a mérkőzés elejétől kezdve komolyan veszik a magyarokat.  A portál kiemeli, hogy a továbbjutás szempontjából a portugáloknak kulcsfontosságú a három pont ezen a találkozón, és Cristiano Ronaldo segítségével meg is oldják majd a feladatot. Az oldal szerint a portugálok 1-0-s győzelmet aratnak, de a legerősebb tippjüknek egy 3,5 gól alatti végeredményt neveztek meg. Az olvasóikat is megszavaztatják, jelenleg a portugálok győzelmére a voksok 78%-ra ment, a magyarok győzelme 17,8%-on áll. 

 

Squawka 

Egy másik neves angol focisportál is portugál sikert vár, méghozzá legalább kétgólosat. Túl sok magyarázatot nem kölcsönöztek a tippnek, a két válogatott közötti minőségbeli különbséget nem magyarázzák túl. A magyar csapatból Szalai Ádám nevét emelték ki, akinek rutinját és 23 válogatottbeli gólját is megemlítették. 


Te milyen eredményt vársz a Magyarország - Portugália mérkőzésen? 

[3230667] 2021-06-15 18:00:00 Magyarország - Portugáliax;
megosztom