EURO 2020

Kereken 0% az esély az Eb-győzelmünkre, de a továbbjutásra meglepően magas

megosztom

Már ha hiszünk a Gracenote Sports adatszolgáltató és elemző cég frissen nyilvánosságra hozott előrejelzésének.

A belga vagy az angol válogatott játékosai emelhetik a magasba a pénteken kezdődő és részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság trófeáját július 11-én a Gracenote Sports adatszolgáltató és elemző cég legfrissebb, szerdán nyilvánosságra hozott előrejelzése szerint.

Fotó: Depositphotos

A vállalat a közleményében kiemelte, hogy a 2002-ben megalkotott, saját rendszerével egymilliószor futtatta le a várható történéseket, és ez alapján Belgiumnak, valamint Angliának is 14-14 százalék az esélye a végső győzelemre.

A program ugyanakkor egy hajszálnyival a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistájának élén álló belgákat tartja elsőszámú esélyesnek.

Az Eb-diadalra a világbajnok franciáknak 12, a spanyoloknak pedig 10 százalék esélyük van a Gracenote elemzése szerint, míg a címvédő portugálok sikerének mindössze 8 százalék a valószínűsége. A társházigazda magyar válogatott győzelmére a szlovákokhoz, a finnekhez és az északmacedónokhoz hasonlóan 0 százalék az esély.A számítás szerint a nyolcaddöntőbe több mint 90 százalék eséllyel jut be a belga, az angol, a spanyol, a holland, az olasz és a dán válogatott, míg a világbajnok franciák 81, a címvédő portugálok pedig 74 százalékos valószínűséggel vívják meg sikerrel a csoportkört. Az utóbbi két csapattal, valamint a németekkel azonos csoportban szereplő magyarok nyolcaddöntős szereplésének 32 százalék az esélye a Gracenote szerint.

A legvalószínűbb, hogy a döntőben a belgák az angolokkal találkoznak majd, ennek 2,9 százalék az esélye. A következő négy legvalószínűbb finálés párosítás sorrendben az angol-olasz, a dán-belga, a francia-belga, valamint az angol-francia.

A korábbi nagy tornák összesített elemzése alapján a Gracenote megállapította, hogy a portugálok teljesítenek világbajnokságokon és Eb-ken a leginkább erőn felül. Ebben a tekintetben azoknak az együtteseknek a teljesítményét vizsgálták, amelyek legalább 30 mérkőzést játszottak már vb-n és Eb-n. A statisztikai adatok alapján az angol és a magyar csapat az, amely az alulteljesítők listáját vezeti.

{"headTitle":"EURO 2020 - A magyar válogatott szereplése ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-12 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország továbbjut a csoportból ","odds":"4.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Magyarország nem jut tovább a csoportból ","odds":"1.18","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kiesés ideje - Nyolcaddöntők ","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Magyarország bejut a negyeddöntőbe ","odds":"13","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Összesített gólok 1.5 felett ","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom