EURO 2020

Hányszor mutatnak az Eb-n a sporik a büntetőpontra?

  • Cipolla
megosztom

A 2016-os Eb-hez képest egy igazán fontos változás lesz az idei tornán, hiszen már a VAR is segítséget nyújthat a bírók számára egy kétes szituációban. Az alábbi cikkünkben, a büntetőket vizsgáltuk meg.

Már csak néhány óra és elstartol az idei labdarúgó Eb, a fogadások tárháza pedig végtelen a 22bet irodában. Rengeteg statisztikai alapú tippet nyújt az iroda számunkra, mi pedig most a szabálytalanságok illetve a büntetőrúgások piacát vizsgáljuk meg kicsit.


>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


Viszonylag egyértelmű tendencia, hogy amióta a videóbíró megjelent a fociban, jóval több büntetőt ítélnek meg a csapatoknak, mint azelőtt. Ez a top5 bajnokságra is igaz klubszinten, míg válogatott szinten is ez a tendencia figyelhető meg.

A 2016-os Eb-n még nem állt a sporik segítségére a videóbíró, csak a gólvonal-technológia, ami egyértelműen meghatározta, hogy a labda áthaladt-e teljes terjedelmével a vonalon vagy sem. Majd a VAR technológiai fejlődésének hála már a 2018-as vb-n be tudott mutatkozni az új rendszer, amivel a befújt büntetők száma drasztikusan nőtt.

Amíg 2010-es illetve '14-es vb-ken 15 illetve 13 darab büntetőt ítéltek meg, addig '18-ban, a VAR rendszerrel ez 29 darabra emelkedett.

Az Eb számait ha megvizsgáljuk, akkor csalóka képet kaphatunk, hiszen míg 2012-ig csak 16 csapat szerepelt, addig öt évvel ezelőtt már 24 csapatos tornát rendeztek, így a mostani tornára csak az öt évvel ezelőttiből tudunk kiindulni.

A '16-os tornán összesen 12 büntetőt ítéltek meg az 51 találkozó alatt, úgyhogy minden adott, hogy a 20-as számot elérjük idén a VAR rendszerrel, látva a modern foci alakulását. A fogadási opciókat nézzük a 22bet piacán, akkor azt látjuk, hogy jelenleg 19.5-ös határral kínálja az összes megítélt tizenegyes fogadást. Mi úgy gondoljuk, hogy közelebb leszünk a 22-24-es tartományhoz, mint a 19-hez az egész tornát figyelembe véve.

{"headTitle":"Euro 2020 - Összes megítélt tizenegyes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-11 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"19.5 felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

>>Ezt fogadást az UEFA European Championship 2020, Winner -> Statistics of Tournament -> Szabálytalanságok, Statisztikák fülön találod meg<<<

22bet

 

megosztom