Roland Garros

Ismét Rafa-mészárlást látunk vagy ezúttal meccsben lesz Djokovics?

 • Cesc18
megosztom

Pénteken a Roland Garros elődöntőjében a két gigász rekordnak számító 58. alkalommal feszül egymásnak. A mérleg 29-28-as Novak Djokovics-vezetést mutat, de a Philippe Chatrier egy olyan pontja a Földnek, ahol Rafa Nadalnak a legjobb esélye van egalizálni az egymás elleni eredményüket.

Novak Djokovics és Rafael Nadal 58. alkalommal néz farkasszemet egymással. - Fotó: Depositphotos

Ha egy párharcból már több, mint félszázat láttunk, akkor sok újat már nem tartogat, gondolhatnánk. Azonban, amikor a történelem két legendája lép a küzdőtérre, akkor egyszerűen bizsereg az ember egész teste, hiszen még így 58. alkalommal is benne van a pakliban, hogy olyan meccset rittyentenek, amiről évtizedekkel később is beszélnek majd. 

A tavalyi döntőjük például arról maradt emlékezetes, hogy Rafa Nadal szinte tökéletes játékkal, gyakorlatilag esélyt sem adva Novak Djokovicsnak hódította el a 13-ik Roland Garros-címét. 

A salakkirály megmutatta, hogyha nála minden puzzle a helyén van, akkor érinthetetlen Párizsban. Mondjuk ezt már előtte is sejtettük, ám nyolc hónapja úgy mentek neki az egymás elleni meccsüknek, hogy papíron a körülmények a szerb világelsőnek kedveztek. De csak papíron, a valóságban Nadal tökéletesen megbirkózott az őszi hűvösebb idővel és a nehezebb labdákkal. 

A 2020-as döntőjük esetében meglehetősen közel szabták az oddsokat egymáshoz, Nadal 1.70-ért is fogadható volt, amire a Garroson korábban nem sokszor volt példa. Most viszont egyértelmű favoritként várja a találkozót, mint alább látható, fogadóirodától függően 1.40 körül fizet a sikere, míg Djokovicsra 3.00 feletti szorzón tehetjük fel a tétünket. 

{"headTitle":"Novak Djokovics - Rafael Nadal","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-11 16:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Djokovics","odds":"3.13","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Nadal","odds":"1.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Nagyon hasonló úton jutottak el idáig, ugyanis az első három kanyart gond nélkül vették, majd a nyolcaddöntőtől kezdődtek a bonyodalmak. A világelső dolgát Lorenzo Musetti nehezítette meg, olyannyira, hogy a fiatal olasz 2-0-ra lépett meg és ekkor bizony a fogadóirodák 50-50-re adták, hogy Djokovics kiesik vagy sem. Végül tükörsimán fordított a szerb, de azért egy pillanatra komolyan ráijesztett a szurkolóira. Nadal sem kezdett a legjobban Jannik Sinner ellen, de megúszta és nem került szetthátrányba, a vége pedig 3-0 lett.

Az elődöntőben viszont már a salakkirály is veszített egy szettet és nagyon észnél kellett lennie, hogy ne kerüljön 2-1-es hátrányba Diego Schwartzman ellen. Djokovics ugyancsak feszült meccset vívott, noha 2-0-ra vezetett Matteo Berrettini ellen, de az olasz a harmadik szettben megérkezett a meccsbe és szépített, onnantól pedig a szerbnek is nagyon fókuszálnia kellett, hogy elkerülje a döntő szettet. 

Tippeld meg, hogy mi lesz Djokovics és Nadal elődöntőjének pontos eredménye és nyerj egy Federer & Nadal könyvet. Részletekért kattints ide, tippelni pedig már alább is tudsz!

 

20210610090857

 

Mire lehet érdemes fogadni?

 

Volt egy időszak 2015-2016-ban, amikor Djokovics dominálta a rivalizálásukat és sorozatban hét győzelmet jegyzett Nadal ellen. Abból hármat salakon vívtak meg, köztük egyet a Garroson, amit a szerb nyert. A nyolc korábbi párizsi meccsükből azt az egyet húzta be Nole. A hetes sorozat ahogyan véget ért, onnantól fordult a kocka és az elmúlt öt salakos meccsüket a mallorcai húzta be. Ezeken ráadásul csak két szettet veszített, igaz, az egyiket éppen nemrégiben, a római döntőjük során. 

Ez a római meccsük egyébként nem rossz kiindulási alap a mostanira. Persze másak a körülmények, de Djokovics úgy tudott akkor pariban lenni, hogy az előtte lévő napon két meccset is játszania kellett. Bár kikapott, de mindenféleképpen pozitív érzésekkel hagyhatta el a pályát. 

A teniszem minősége és szintje, ami az elmúlt három-négy hétben salakon nyújtottam - Rómában, Belgrádban és itt - jó érzéseket kelt bennem így a meccs előtt. Magabiztos vagyok és hiszem, hogy nyerhetek, máskülönben itt sem lennék. Nagy csatára készülök. - mondta Djokovics.

Minket egyértelműen meglepne, ha egy ugyanolyan sima meccset látnánk, mint a tavalyi döntőben. Nadal természetesen most is fantasztikusan játszik, de érzésre mintha elmaradna azért a csúcsteniszétől. 

Fogadás szempontjából általában jó választás a Grand Slam-meccseiken a 3.5 szett felett tipp, hiszen ez csak egy-egy esetben nem zöldült. Ennek megfelelően erre mindösszesen 1.54-szeres szorzót kapunk. Amire viszont szintén jó esély van és ennél sokkal jobban fizet, hogy megosztoznak az első két szetten. Amikor négy vagy öt szettbe torkollott a meccsük, akkor elég sokszor előfordult, hogy 1-1 volt az állás két játszmát követően. 2.40-es oddson ez abszolút játszható tippnek tűnik. 

Kacsingatunk még egy olyan speckó tipp felé is, hogy a brékpontok száma meghaladja majd a 26-ot. Ez elsőre magas határnak tűnhet, de ha abból indulunk ki, hogy a tavalyi tükörsima döntőjük során is 20-nál több volt, akkor most négy vagy öt szett alatt ezt megugorhatják. Fontos, hogy itt brékpontokról és nem brékekről van szó. 

{"headTitle":"Novak Djokovics - Rafael Nadal","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-11 16:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Eredmény 2 szett után: 1-1","odds":"2.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Brékpontok száma 26 felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Próbáld ki a 22betet Te is!

 • A 22bet a legszélesebb fogadási kínálattal rendelkezik a piacon. 
   
 • Magyar nyelvű felület, magas szorzók.
   
 • Új játékosoknak akár 35.000 HUF üdvözlő bónusz*.
   
 • A már regisztrált játékosok jogosultak a 30.000 HUF értékű "újratöltve" bónuszra is.

 

Regisztrálok a 22betre
és kérem a 35.000 HUF üdvözlő bónuszt

 

*Részletes leírást és információkat megtalálsz terembemutató oldalunkon!

22bet

 

megosztom