Copa América

Neymar vs. Messi?! - kezdődik a dél-amerikai kontinensviadal

megosztom

Beharangozónkban megnézzük a 2021-es Copa esélyeit, amely minden szempontból rendhagyónak ígérkezik.

Aligha lehet azzal vádolni a vasárnap kezdődő Copa Américát, hogy minden simán alakult volna. Eredetileg Argentína és Kolumbia rendezték volna az eseményt, de szó volt az Egyesült Államokról is, így szinte logikusnak tűnik, hogy két héttel ezelőtt még senki sem tudta, hol is lesz a dél-amerikai kontinensviadal. A megoldás végül Brazília lett, a kontinens talán leginkább bajban lévő országa, így pedig az eseményt zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik meg.

{"headTitle":"Melyik csapat nyeri a Copát?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-13 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Brazília","odds":"2.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Argentína","odds":"3.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Kolumbia","odds":"7.77","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Uruguay","odds":"8.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Chile","odds":"13.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A hangulat persze nem csak emiatt lesz igencsak negatív, hiszen maguk a brazil játékosok és a szövetségi kapitány, Tité emelte fel leginkább a szavát, hogy ne tartsák meg az országban a tornát, az ugyanis a legkevésbé sem biztonságos így. Noha korábban számtalan meghívott ország csatlakozott a Copához, ezúttal Ausztrália és Katar is visszamondták a lehetőséget, így 1991 óta először kizárólag a dél-amerikai tíz csapat vág neki a viadalnak. Sokáig nem is volt egyértelmű, hogy lesz-e Copa, hiszen a csapatok csak nehézkesen jelentették be hivatalosan is, hogy elutaznak a tornára, ám végül a házigazda is beadta a derekát, ezzel pedig egyértelművé vált, hogy nem marad el a torna.

A lebonyolítás így egyértelmű, ám annál kevésbé izgalmas: a tíz csapatot két ötös csoportba sorsolták (Argentína és Brazília külön), melyekből a négy mérkőzést követően egy-egy gárda kiesik. Ráadásul mivel a csoportgyőztesek és csoportmásodikak ugyanazon az ágon vannak, így az álomdöntő kizárólag akkor nem jöhet össze, ha a brazilok vagy az argentinok elbukják az első két helyet - ennek viszont nincs olyan nagyon realitása... Lássuk hát a csoportokat, tippekkel megfűszerezve!

 

A csoport (Déli zóna)

A Déli zóna elnevezésű ötösben kapott helyet Argentína mellett Bolívia, Uruguay, Chile és Paraguay is, az első két körben pedig az Albiceleste le is tudja a két nehezebb mérkőzését, amely abból a szempontból kényelmes lehet, hogy hat szerzett pont esetén Paraguay és Bolívia ellen lehet pihentetni a legjobbakat.

Lionel Scaloni szövetségi kapitánynak szokás szerint elsősorban a pálya első harmadában vannak hihetetlenül bőséges lehetőségei, még úgy is, hogy sérülés miatt Paulo Dybala nem kapott meghívót a keretbe. Annyira mindenképpen erősek Messiék, hogy ezt a csoportot lehozzák az 1-2. helyen, ám a mostani, pokolian stabil brazilokhoz aligha érhetnek fel, mindenesetre a riválisok gyengélkedése miatt a Brazília-Argentína döntő könnyedén összejöhet.

{"headTitle":"Oddsok a torna gólkirályára","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-13 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Neymar (Brazília)","odds":"4.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Messi (Argentína)","odds":"5.02","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Suárez (Uruguay)","odds":"7.06","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Lautaro Martínez (Argentína)","odds":"8.06","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Cavani (Uruguay)","odds":"8.91","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Talán még Bolívia utolsó helyét is megjósolhatnánk, hiszen egyértelműnek tűnik, hogy az ötös leggyengébb alakulata Cesár Farías együttese, szinte csak otthon játszó, igencsak ismeretlen futballistákkal, de mint azt később jelezzük, mi hiszünk a bravúrban. Ami mellettük szólhat, az a forma, hiszen az utolsó két vb-selejtezőt négy ponttal hozták le Venezuela és Chile ellen, márpedig ne felejtsük el, hogy a továbbjutáshoz elég egy riválist megelőzni.

Természetesen nincs olyan torna, ahol le lehetne írni Uruguayt, amely ezúttal is végtelenül rutinos kerettel vág neki a tornának, ám Suárezok formája pocsék, amelyet a Paraguay és Venezuela ellen játszott két 0-0 is mutat.

Egy olyan csapat ellen, mint Chile, amely mumusnak számít az argentinoknál, illetve Uruguayjal szemben sem mehet biztosra Argentína, de a Pinnacle által kínált 1.73-as szorzó mégis csábító a fogadásra a csoportgyőzelemre. Egyrészt az első két hely szükséges Messiéknek, másrészt hiába a veszélyes riválisok, annyira gyenge most a forma az említett gárdáknál, hogy még Paraguay és Bolívia is rabolhat pontot a "nagyoktól". Mindezek szellemében mi a Déli zónában a papírforma kimenetellel operálunk, megrizikózva még egy bravúrtippet is.

{"headTitle":"Tippek a Déli zónára","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-13 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Csoporgyőztes: Argentína","odds":"1.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Bolívia 1,5 pont felett","odds":"2.29","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

 

B csoport (Északi zóna)

Ha azt túlzás is lenne kijelenteni, hogy Brazília számára bármi problémát okozhat majd a csoport megnyerése, azért nem mondható habkönnyű négyesnek jelenleg Kolumbia, Venezuela, Ecuador és Peru. Neymarék ellenlábasai közül Kolumbia új impulzust kapott az edzőváltás után, Venezuela képes egy-egy bravúrra, Ecuador jelenleg a harmadik helyen áll a vb-selejtezőkön, míg Peru csapatában a két évvel ezelőtti Copa-ezüstérmest tisztelhetjük.


A Logibeten csak most napi 160 forintért megkaphatod a kiválasztott tippmesterek Eb-tippjeit! Erről nem érdemes lemaradni!


Persze a csapat, amely 6 meccsen 18 ponttal és 16-2-es gólkülönbséggel áll a selejtezőkön, továbbá tétmeccsen közel három éve nem szenvedett vereséget, aligha kell féljen bárkitől is. Tité kerete brutálisan erős, gyakorlatilag nincs fontos kimaradójuk, a forma pedig parádés. Hazai pályán, még nézők nélkül is Brazília a tökéletes favoritja ennek a Copának.

Az 1.41-es szorzó viszont nem az igazi a csoportgyőzelmükre, noha az is igaz, hogy más együttest sem tennénk az első helyre. Alternatív fogadásként viszont akadnak value lehetőségek.

Kolumbia egyértelműen új erőre kapott Reinaldo Rueda vezetésével. Mint arról mi is beszámoltunk, Querioz menesztése után Rueda meghúzta James Rodríguez vb- és Copa-keretből való kihagyását, amelynek hatalmas visszhangja volt a dél-amerikai sajtóban, ám a rajt mindenkit elnémított. Kolumbia előbb Perut verte idegenben 3-0-ra, majd úgy szerzett egy pontot Argentína ellen, hogy a 8. percben az Albiceleste már két góllal ment.

Ilyen hangulatban pedig a 7 pont össze kéne jöjjön Zapatáéknak, amelybe még talán egy brazilok elleni bravúriksz is benne lehet.

Hogy mennyire kiegyenlített a csoport, azt remekül jelzi, hogy nincs egyértelmű esélyes a kieső pozíciójára, Venezuela és Ecuador fej-fej mellett esélyesek. Noha az egyenlítői csapat elvesztette utolsó két vb-selejtezőjét, egyértelműen nagyobb erőt képvisel, mint Venezuela, így mi utóbbi csapatot küldjük haza a csoportkör végeztével.

{"headTitle":"Tippek az Északi zónára","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-13 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kolumbia 6.5 pont felett","odds":"1.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Venezuela nem jut tovább a csoportból","odds":"2.48","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

 

Maradunk az unalmas tippnél...

Nincs nagyon mit filózni ezen a Copán, az extrém körülmények ellenére is ezt a tornát Brazíliának kell abszolválnia, ahogyan tette azt két éve, szintén hazai pályán. Akkor Paraguay majdnem kiverte Neymarékat, ám ez a keret azóta még rutinosabb, még erősebb lett, amely gyakorlatilag érinthetetlennek tűnik Dél-Amerikában.

Természetesen hatalmasat szólna, ha Argentína érne révbe a Maracanában, ám sem Messiék, sem a többi kihívó nincs most olyan formában, hogy megingassa a brazil dominanciát. Így mi maradunk a papírforma és unalmas, de kétségtelenül value kimenetelnél.

{"headTitle":"Tipp a végső győztesre","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-13 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Brazília","odds":"2.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
pinnacle

 

megosztom