Tenisz

Először kerülhet bajba Nadal és Djokovics az idei Roland Garroson

 • Cesc18
megosztom

A két gigászra egyaránt egy fiatal olasz tehetség vár a Roland Garros nyolcaddöntőjében. Vajon látunk meglepetést?

Hétfőn folytatódnak a legjobb 16 küzdelmei Párizsban, ám Roger Federer visszalépésével eggyel kevesebb meccs került a programba. A svájci legenda ezzel a döntésével megkönnyítette a szervezők dolgát, hiszen így nem kellett azon filózniuk, hogy a nagy hármasból ki ne a Philippe Chatrier közönsége előtt lépjen majd pályára. 

A kilencedik kiemelt Matteo Berretini játék nélkül jutott a legjobb nyolc közé és készülhet karrierje első Roland Garros-negyeddöntőjére, míg a másik két versenyben lévő olasz, Jannik Sinner és Lorenzo Musetti a torna két topfavoritjával, Rafael Nadallal és Novak Djokoviccsal mérheti össze a tudását.

Mindkét meccs komoly izgalmakat tartogat, vajon eljött az ideje a 19 éves szupertehetségeknek vagy a nagy öregek megmutatják, hogy ki az úr a Grand Slameken?

A fogadóirodák szerint természetesen utóbbira van a nagyobb esély, hiszen a 13-szoros Garros-bajnok Nadal sikere 1.08-as, míg a világelső Djokovicsé 1.05-szörös pénzt fizet. Magyarán, nem sok esély látszik a meglepetésre...

De mi azért nem írnánk le a fiatal olaszokat, különösen nem Sinnert, aki tavaly egyszer már megízlelhette milyen a salakkirály ellen játszani Párizsban, és bizony az egész torna alatt ő tudta a legnagyobb ellenállást tanúsítani Nadal ellen. Akkor Sinner az első szettben 5-5-nél brékelőnybe került, de nem tudta kiszerválni és végül tie-breakben még el is vesztette a játszmát. Nagyon ez sem szegte a kedvét, hiszen a második felvonásban ugyancsak el tudta venni Rafa szerváját, de a vége ennek is az lett, hogy az előnye nem tartott ki és a szett elúszott. 0-2-nél már megtört Sinner, így a harmadikat lesimázta a mallorcai, de összességében pozitív élményekkel távozhatott a pályáról a fiatal olasz. 

Nadal és Sinner az idei salakszezonban is összefutott, méghozzá a római második körben. Nagyjából hasonló meccset vívtak, mint tavaly Párizsban. Az olasz abszolút pariban tudott lenni, de hiába került többször is előnybe a szetteken belül, a végére mindig a spanyol kerekedett felül. 
 

Mire fogadjunk?


Rafa még nem veszített szettet a tornán, de igazából nem is kapott olyan ellenfelet, aki ellen bajba kellett volna kerülnie. Ettől függetlenül egy-egy szettben azért osztott lapot az ellenfeleinek, Alexei Popyrin például szettlabdákig is eljutott, de Cam Norrie-nak is jutott annyi sikerélmény, hogy az egyik játszmában brékelőnyben volt. 

Sinner azért jóval komolyabb fenyegetést jelent és ha ugyanúgy meccsben tud lenni, mint a korábbi mérkőzéseik során, akkor fogadás szempontjából jó befektetés lehet a +9-es hendikep. Ez csak abban az esetben vesztes, ha Nadal legalább 10 játékot közé tesz. Ekkora különbséggel Popyrint és Norrie-t sem verte, egyedül Richard Gasquet szaladt bele a késbe, de a franciát már 17-ik alkalommal páholta el...

{"headTitle":"Rafael Nadal - Jannik Sinner","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-07 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sinner +9 Game Hendikep","odds":"1.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Ami Djokovics és Musetti nyolcaddöntőjét illeti, papíron ebben van benne kevésbé a meglepetés. De pusztán azért, mert a 19 éves olasznak ez pályafutása első felnőtt Grand Slam-versenye és nehéz elképzelni, hogy levadássza a világelső skalpját. 

Musetti már így is komoly hőstettet hajtott végre, hiszen ő a történelem 15-ik olyan teniszezője, aki GS-debütánsként Párizsban a legjobb 16-ig jutott. 

Csak az érdekesség kedvéért, például Djokovics élete első major tornáján az első körben kiesett (2005, Australian Open), de ugyanígy járt Roger Federer is (1999, Roland Garros), míg Rafa Nadal a harmadik körig jutott (2003, Wimbledon). 

Nem kis dolog tehát Musettitől ez a nyolcaddöntő, amiért keményen meg is harcolt, hiszen az előző körben honfitársát, Marco Cecchinatót 3 óra 9 perc játék után döntő szettben tudta legyőzni. Közben pedig az "év ütése" címre pályázó mozdulatot is bemutatott...

Nagyon kíváncsiak leszünk arra, hogy Musetti mennyire tud majd laza maradni. Sinnerrel ellentétben, neki kisebb a tapasztalata a nagy sztárok ellen. Djokovicsot pedig jól ismerhetjük, az ilyen meccsekre pokolian felszívja magát. A feltörekvő fiataloknak mindig nagyon meg akarja mutatni, hogy mi fán terem a dió. Jó formában is van a szerb, eddig játszi könnyedséggel vette az akadályokat, igaz, nem is gördült elé komolyabb ellenállás. 

Musettiben egyértelműen megvan a potenciál, hogy nagy játékossá váljon és az ilyen szupertehetségeket nem szabad leírni. Persze óriási meglepetés lenne a győzelme, főleg egy olyan stabil teniszező ellen, mint Djokovics, aki nagyon kevés ingyen pontot ad. 
 

Mire fogadjunk?


Musetti egyik nagy erőssége, hogy 70% felett beüti az első szerváit. Nagy kérdés, hogy ezt egy Djokovics elleni, centerpályás Grand Slam-meccsen is hozni tudja-e majd, de az biztos, hogy a világelső az első ponttól kezdve nagy nyomás alá próbálja majd helyezni. Véleményünk szerint ennek meg is lesz az eredménye, így az első szettben egy -2.5-ös hendikepet rizikózunk meg a szerbre. 

{"headTitle":"Novak Djokovics - Lorenzo Musetti","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-07 13:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Első szett: Djokovic -2.5","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Próbáld ki a 22betet Te is!

 • A 22bet a legszélesebb fogadási kínálattal rendelkezik a piacon. 
   
 • Magyar nyelvű felület, magas szorzók.
   
 • Új játékosoknak akár 35.000 HUF üdvözlő bónusz*.
   
 • A már regisztrált játékosok jogosultak a 30.000 HUF értékű "újratöltve" bónuszra is.

 

Regisztrálok a 22betre
és kérem a 35.000 HUF üdvözlő bónuszt

 

*Részletes leírást és információkat megtalálsz terembemutató oldalunkon!

22bet
megosztom