EURO 2020

Ami fix, hogy a szlovákok labdába sem rúghatnak - tippek, elemzések az E-csoportról

megosztom

Az E-jelű négyesben spanyol győzelem lenne a papírforma, a második helyért pedig Lengyelország és Svédország harcolhat.

A világhírű és világverő tiki-taka korszaka már lezárult, de a spanyol futballisták minősége nem sokat romlott az elmúlt évek során, még ha nem is mindig sikerül hatékonyan játszani. Az E-jelű négyest nem véletlenül az Enrique-legénység dominálja magasan, de amint az oddsokból is láthatjuk, a második helyért öldöklő küzdelemre készülhet a lengyel-svéd duó.

Hogy aztán a bukiknak igaza lesz-e abban, hogy északi szomszédunkat, azaz Szlovákiát ennyire leírták, az csak pár hét múlva derül ki. Hamsikék mindenesetre az esélytelenek nyugalmával játszhatják meccseiket, továbbjutásuk 2.55-ös, míg csoportelsőségük 15.00-szörös pénzt érne. Lássuk hát kicsit bővebben, mire számíthatunk ebben a kvartettben.

Oddsok az E-csoportra
   
Válogatott Csoportgyőztes Továbbjut a csoportból
Spanyolország @1.33 @1.04
Lengyelország @6.50 @1.40
Svédország @7.00 @1.44
Szlovákia @15.00 @2.55


Spanyolország

Edző: Luis Enrique

Kulcsjátékos: Sergio Busquets

FIFA-világranglista: 6. hely

Legutóbbi Eb-eredmény: Nyolcaddöntő (2016)


Ahogyan azt feljebb is említettük, az E-csoportban is egy csapat emelkedik messze a többi fölé, ez pedig nem más, mint Spanyolország. A 2008-as és 2012-es Eb-győztes - közte 2010-ben a világbajnoki aranyat is elhódította - egy megfiatalított kerettel érkezik, Luis Enrique pedig kisebb botrányt okozott azzal, hogy 26 helyett csak 24 játékost nevezett a keretbe. A legnagyobbat a csapattal mindent megnyerő és több, mint 17 évet eltöltő Sergio Ramos kihagyása szólta, korai távozásuk esetén ezt biztosan felróják majd a trénernek. A keret egyik legfontosabb eleme a barcás Busquets lehet, akit immár nagyrészt fiatalabb tehetségek vesznek majd körül, befejező csatárként pedig a 28 éves Morata játékára van kilátás. 

Érdekesség, hogy a végső győzelem szempontjából sokan előzik a spanyolokat, de az elődöntőbe jutás azért jó eséllyel meglehet, legalábbis a bukik számai alapján. Erre csak a francia-belga-angol triónak van nagyobb sansza az oddsok szerint, viszont előzik a német-holland-olasz triót is. Az is kiemelendő, hogy a bet365-nél Angliával párban favorit a La Roja arra, hogy a legtöbb gólt szerzi majd a tornán, erre 6-szoros szorzón fogadhatunk.

{"headTitle":"EURO2020 - Bejut az elődöntőbe","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-11 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Franciaország","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Belgium","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Anglia","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Spanyolország","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Németország","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Svédország

Edző: Janne Andersson

Kulcsjátékos: Dejan Kulusevski

FIFA-világranglista: 18. hely

Legutóbbi Eb-eredmény: Csoportkör (2016)
 

Svédországgal kapcsolatban a sportlapok szalagcímei egy ember körül forogtak az elmúlt hónapokban, ő pedig nem más, mint Zlatan Ibrahimovic. A 39 éves sztárcsatár sokak örömére márciusban visszakerült a keretbe, de egy rossz ütemben beszedett térdsérülés miatt mégis lemarad a kontinensviadalról. Persze a svédeknek nélküle is lehet esélye, hiszen a 2018-as vb-n a negyeddöntőig meneteltek nélküle, többek között a németeket kifúrva a csoportból (még ha emlékezetes meccsen ki is kaptak a Nationalelftől). 

Tudtad? A sorsolás nem segíti a svédeket, akik Spanyolország ellen kezdenek komoly underdgoként - győzelmük @8.00-szoros pénzt érne!

Van új sztár is a csapatban, a Juventus pocsék szezonjában az egyik egyetlen pozitívumot jelentő Kulusevski, aki cseleivel és sebességével az Eb-n is megőrjítheti majd a védőket. Persze az északiak komoly outsidernek számítanak, hiszen ugyan a csoport továbbjutásra még egál az oddsuk Lengyelországgal, végső sikerükre a hatodik legmagasabb szorzót kapjuk (101,00).


>>>Használd a Bet365 bónuszkódot<<<
>>>Szerezd meg a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet <<<


Lengyelország

Edző: Paulo Sousa

Kulcsjátékos: Robert Lewandowski

FIFA-világranglista: 21. hely

Legutóbbi Eb-eredmény: Negyeddöntő (2016)


A lengyelek történelmük során először jutottak ki zsinórban három világeseményre, így nem lehet mondani, hogy a szerencsén múlt a részvételük. Az előző Eb-n a negyeddöntőig meneteltek, ahol a későbbi győztes Portugália állította meg őket, de csak büntetőpárbajban maradtak alul Ronaldóék ellen. A 2018-as vb-n aztán nem sikerült sok vizet zavarni, ám az oddsok alapján idén újra meg lesz az esélyük egy szép menetelésre.

A csapat magját nagyon tapasztalt, világhírű játékosok alkotják, mint a tavalyi FIFA Év-játékosa díjat bezsebelő gólvágógép, Lewandowski, a juvés kapus, Szczesny, az orosz légiós Krychowiak, vagy a helyi Sergio Ramos, azaz Kamil Glik.

Tudtad? A lengyelek bízhatnak a védelmi stabilitásban, hiszen 10/7 selejtezőt kapott gól nélkül hoztak le. 

Lewa külön említést érdemel, hiszen az elmúlt két évben emberfeletti ütemben termelt, többek között 41-gyel idén megdöntve az egy idényben szerzett legtöbb gól rekordját a Bundesligában. A válogatottban 118 meccsen 66-ot számlál eddig, így nem csoda, hogy csapaton belül a BL-győztes Bayern-ász az elsőszámú favorit az aranycipőre - erre 1.66-szoros pénzt fizet a bet365, míg Milik legtöbb találata 10-szeres pénzt érne.

Az Eb-aranycipőjéért folytatott versenyben nem igazán veszik faktornak Lewandowskit, ami többek között annak köszönhető, hogy csapatától sem várnak sokat - ezen a listán hat rivális játékos is előzi a lengyelt.


Kattints a képre és fogadj a bet365-ön.

 

Szlovákia

Edző: Stefan Tarkovic

Kulcsjátékos: Marek Hamsik

FIFA-világranglista: 36. hely

Legutóbbi Eb-eredmény: Nyolcaddöntő (2016)


Szlovákia nagyjából az esélytelenek nyugalmával indulhat az idei tornán, amit jól mutat, hogy a végső győzelemre csak három válogatottnak - köztük Magyarországnak - van kisebb esélye az oddsok alapján. Csehszlovákia 1993-as felbomlása óta 2016-ban jutottak ki először az Eb-re és sikerült is továbbjutniuk a csoportból. Ehhez most is hatalmas bravúr kéne, a kulcs pedig, hogy az első két meccsen pontokat gyűjtsenek, mielőtt az utolsó játéknapon Spanyolországgal találkoznak. 

A csapat vezére a korábbi Napoli-játékos, Marek Hamsik, aki nem csak a válogatott gólrekordere, de a legtöbbször behívott spíler is egyben. A 33 játékos klubszinten már Svédországban, a Göteborgban rúgja a bőrt, de mivel 2007 óta a csapattal van, tapasztalatára nagy szüksége lehet a fiatalokkal tűzdelt csapatnak. Kisebb probléma azonban, hogy vádlisérülés miatt nem tud jelenleg teljes értékű edzésmunkát végezni. Hasonlóan fontos lehet a friss Serie A-győztes Skriniar, aki az Inter bekkjeként tette le névjegyét Európában, de összességében keretügyileg azért jóval elmarad a csapat a riválisoktól.

Mire fogadjunk az E-csoportban?

Ugyan a svédeknek még jól is elsülhet Ibra kimaradása - ez történt a vb-n is - úgy véljük, a csoport második helyére nagyobb eséllyel pályáznak a lengyelek. Ebből fakad az egyik tipp, amely végülis kéz a kézben jár a másikkal is, de mindkettőben kulcsszerepe lesz Lewandowskinak. Eddig két nagy tornán láthattuk a világ jelenlegi legjobb csatárját, egyiken sült a lába, másikon kevésbé, bár ilyen szezonok után csodálkoznánk, ha az óriási önbizalmi löket nem lendítené át a nehézségeken.

{"headTitle":"Eb-tippek az E-csoportra","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-11 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Továbbjutó sorrend - 1. Spanyolország 2. Lengyelország","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lengyelország góljainak száma 4,5 felett","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom