EURO 2020

Elszúrják-e a hollandok? - tippek a C-csoportra

  • Tomihmv
megosztom

Hollandia a favorit a C-csoportban, a második helyért Ausztria és Ukrajna küzdhet. Észak-Macedónia a biztos utolsó?

A C-csoportba Hollandia, Ukrajna, Ausztria és Észak-Macedónia kapott besorolást. A fogadóirodák szerint gyakorlatilag csak az a kérdés a kvartettben, hogy a hollandok mögött az ukránok vagy az osztrákok végeznek a második helyen és jutnak biztosan tovább. Az Oranje első, míg az észak-macedónok utolsó helye megkérdőjelezhetetlennek tűnik a bukik szorzói alapján.

Oddsok a C-csoportra
   
Válogatott Csoportgyőztes Továbbjut a csoportból
Hollandia @1.40 @1.04
Ukrajna @5.50 @1.28
Ausztria @6.50 @1.40
Észak-Macedónia @21.00 @3.40

Hollandia

Komoly meglepetésre a 2016-os Európa-bajnokságra és a 2018-as világbajnokságra sem sikerült kvalifikálniuk magukat a hollandoknak. Aztán jött a Ronald Koeman-éra, és a tréner irányításával pedig megtáltosodtak. Az első ízben kiírt Nemzetek Ligájában ugyanis sikerült döntőzniük, az Eb-selejtező csoportjukban pedig simán kijutottak a kontinensviadalra.

A sikerek hatására Koeman a Barcelonához igazolt, helyét pedig Frank de Boer vette át. A korábbi Ajax-legendával már korántsem olyan meggyőzőek a Tulipánosok, többször is meglepően gyengék voltak, a világbajnoki selejtezők nyitónapján például 4-2-re megégtek Törökországban.

De Boer a lehetőségeihez mérten a legjobb keretét trombitálta össze az Eb-re, de azért bőven lesznek hiányzói Hollandiának. Van Dijk nem épült fel sérüléséből, így a világ egyik, ha nem a legjobb védőjátékosa lemarad a tornáról. A Liverpool csillaga mellett Cillessen, Strootman, Babel és Bergwijn sem lesz ott társaival, ugyanakkor olyan játékosok, mint Depay, Wijnaldum, Blind, De Ligt, Frenkie de Jong, Van De Beek vagy Aké megtalálható a keretben, vagyis azért nem lesz gyenge ez az Oranje.

Avagy a hollandoknak nem kellene, hogy gondot okozzon a csoport megnyerése, igaz, ha beragadnak a rajton (Ukrajnával kezdenek, majd Ausztriával folytatják), akkor bizony akár még meleg is lehet a pite számukra. Ha viszont elkapják a fonalat, akkor határ a csillagos ég...

{"headTitle":"Ki szerzi a legtöbb gólt a hollandoknál?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-13 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Depay","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Luuk de Jong","odds":"5.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Wijnaldum","odds":"9.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Malen","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Berghuis","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Klaassen","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Weghorst","odds":"15.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Promes","odds":"15.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Ukrajna

Egyik keleti szomszédunk, nevezetesen Ukrajna is a C-csoportba kapott besorolást. A 2016-os Eb-jük nem sikerült valami fényesen az ukránoknak, ugyan kijutottak Franciaországba, de rúgott gól nélkül, három vereséggel a hátuk mögött estek ki. Akkor a németekkel, a lengyelekkel és az északírekkel voltak egy négyesben, vagyis most papíron sokkal több esélyük van arra, hogy kiharcolják a továbbjutást.

Ugyanakkor lesznek hiányzói Andrij Sevcsenko szövetségi kapitánynak, többek közt az egyik legjobb játékosára, Konopjankára nem számíthat sérülés miatt. A Sahtar Donyeck üdvöskéje mellett Kravec és Kovalenko számít komolyabb hiányzónak. Azonban így sem lesz húzóemberekben hiánya a korábbi aranylabdás játékosnak, mivel Pjatov, Karavajev, Jarmolenko, Sztepanyenko, Malinovszkij, Zincsenko vagy Jaremcsuk is ott lesz az Európa-bajnokságon.

Hollandia ellen kezd Ukrajna, amely meccsen papíron már a pontszerzés is bravúrnak számítana tőle, pláne, ha figyelembe vesszük formáját (cikkünk írásakor az elmúlt 11 ütközetéből csak egyet tudott megnyerni, legutóbb Bahreinnel és Kazahsztánnal is csak döntetlenre volt jó). Azt követően Észak-Macedónia ellen kötelező begyűjtenie a három pontot, vagyis a matek alapján az utolsó csoportmeccsén, Ausztria ellen dől majd el a sorsa. Továbbjutása esetén viszont minden bizonnyal a nyolcaddöntő lesz számára a végállomás.

{"headTitle":"A legvalószínűbb továbbjutó párosok","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-13 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. Hollandia 2. Ukrajna","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"1. Hollandia 2. Ausztria","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"1. Ukrajna 2. Hollandia","odds":"9.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"1. Ausztria 2. Hollandia","odds":"12.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"1. Ukrajna 2. Ausztria","odds":"26.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"1. Ausztria 2. Ukrajna","odds":"29.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Ausztria

Egyik nyugati szomszédunk, Ausztria is a C jelű kvartettben található meg, ahol papíron minden esélye megvan a továbbjutásra. Igaz, így volt ez 2016-ban is, azonban nagy örömünkre nem sikerült sógorainknak az egyenes kieséses szakaszba való bejutás, sőt, komoly meglepetésre csak az utolsó helyen végeztek csoportunkban.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és az idei sorozatra Lengyelország mögött kétség sem férhetett ahhoz, hogy az osztrákok kvalifikálják magukat Eb-re (többek közt az észak-macedónokat előzték meg, akiket oda-vissza lenyomtak 2019-ben). Az idei három világbajnoki selejtezőjükön viszont felemásan teljesítettek (Skócia ellen iksz, Feröer-szigeteket lenyomták, majd Dániától 4-0-s vereséget szenvedtek hazai pályán).

Franco Foda mester elveszítette társát, másodedzője, Szabics Imre ugyanis áprilistól Székesfehérvárra tette át székhelyét. A szövetségi kapitánynak ezen kívül viszont maximum három fontosabb játékosát kell nélkülöznie (Lindner, Jantscher, Kainz). Tehát ott lesz a keretben Dragovic, Alaba, Hinteregger, Baumgartlinger, Lazaro, Arnautovic vagy Sabitzer is.

Ausztriának pazar a sorsolása, hiszen Észak-Macedóniával kezd, ha pedig hozza a kötelezőt, akkor nyomást tehet Ukrajnára. A második kanyarban felszabadultan léphetnek pályára Fodáék Hollandia ellen, vagyis papíron az utolsó körben, az ukránok ellen dőlhet el a csapat sorsa. Ha sikerül továbbjutniuk az osztrákoknak, viszont nem csoportelsőként, akkor nagyon nagy valószínűséggel a legjobb 16 között ér véget számukra a torna.

{"headTitle":"Kiesés időpontja","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-13 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mikor esik ki Ausztria? - A nyolcaddöntőben.","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Észak-Macedónia

Észak-Macedónia óriási bravúrt vitt véghez, hogy kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra, ugyanis a balkániaknak, mióta kiváltak Jugoszláviából, ez lesz az első valamire való tornájuk, ahol képviselhetik magukat. Az esélytelenek nyugalmával vághatnak neki a sorozatnak, vagyis felszabadultan léphetnek pályára minden egyes meccsen, hiszen már az is nagy dolog, hogy ott lesznek az Eb-n. 

Fortuna Istenasszony rendesen fogta a kezüket a sorsoláskor, mivel ugyan papíron nincs sok esélyük a holland, ukrán, osztrák trió ellen, de mégis jóval több sanszuk van az egyenes kieséses szakaszba jutniuk, mint például a magyaroknak. Viszont, ha kezdésként az osztrákok ellen belefutnak egy komolyabb pofonba, az megpecsételheti a sorsukat, és még az is lehet, hogy végül pofozógépek lesznek az Eb-n. Igaz, legutóbbi tétmeccsükön óriási meglepetésre 2-1-re tudtak nyerni Németországban világbajnoki-selejtezőn...

Igor Angelovszki szövetségi kapitány nem panaszkodhat, ugyanis fontosabb játékosa közül Nesztorovszki és Ibraimi marad csak ki, vagyis Pandev, Elmasz, Trajkovszki, Bardhi, Ademi, Nikolov, Alioszki, Musliu vagy Risztovszki egyaránt ott lesz a csapatban.

Nagy talány, hogy mire mennek majd az észak-macedónok az Eb-n, ha nem nézik le a többiek őket, akkor borítékolható, hogy a csoportkör lesz számára a végállomás. A bukik szerint pedig nemhogy pontot, gólt is alig szereznek majd...

{"headTitle":"Észak-Macedónia góljainak száma az Európa-bajnokságon","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-13 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1,5 felett","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"1,5 alatt","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

>>>REGISZTRÁLOK A BET365-RE A H3WIN BÓNUSZKÓDDAL ÉS KÉREM A MAX 15.000 HUF FOGADÁSI KREDITET!<<<


bet365
megosztom