Átigazolás

7 ok, amiért Sergio Agüero lehet a szezon igazolása

megosztom

Immáron hivatalossá vált, hogy Sergio Agüero a következő két szezonban a Barcelonát erősíti. Az argentin támadó érkezése megosztja a közvéleményt, mi most viszont olyan érveket szedtünk össze, ami alapján jól is elsülhet ez a transzfer.

Hétfőn a Nou Campban hivatalosan is bemutatta a Barcelona a legújabb igazolását, Sergio Agüerót. A 33 éves argentin támadó 10 év után hagyta el a Manchester City-t és mivel szabadügynökként távozott, a katalánoknak nem kell érte átigazolási díjat fizetnie.

 

Embed from Getty Images

Bár kétségtelen, hogy Sergio Agüero az elmúlt másfél évtized egyik legjobb támadója volt, ennek ellenére érkezése megosztja a közvéleményt. Az biztos, hogy Barca nagy sztárigazolásai nem igazán sültek el jól az elmúlt években, éppen emiatt Agüerón is óriási lesz majd a nyomás. Egy sokat látott bajnok azonban elviselheti ezt a terhet, mostani cikkünkben így annak próbáltunk utánajárni, melyek lehetnek azok a tényezők, amelyek Agüero és a Barcelona sikerét okozhatják.

Baráti viszony Lionel Messivel

Közismert tény, hogy Agüero és Lionel Messi baráti kapcsolatot ápolnak egymással. Már fiatalkoruktól kezdve együtt játszanak a különböző argentin válogatottakban, jól ismerik egymást a pályán és azon kívül is. Nem kétséges, hogy Agüero Messi miatt (is) érkezett a Barcába és afelől sincsenek kétségeink, hogy azért is akarta őt annyira megszerezni Laporta, hogy Messit maradásra bírja.

Messi sorsa ezzel együtt még mindig bizonytalan, bár most jóval kevesebbet lehet olvasni arról, hogy elhagyná a csapatot, mint tavaly ilyenkor. Messi jövőjével kapcsolatban az Unibetnél lehet fogadásokat kötni, a Bolha maradására pedig már csak 1,12-es szorzót kínálnak a bukmékerek.

 

Ismeri a Barcelona filozófiáját

Bár az elmúlt 10 évet a Manchester Cityben töltötte, Agüero jól ismerheti a Barcelona hitvallását, hiszen éveken át dolgozhatott együtt Josep Guardiolával. Olyan ismereteket gyűjthetett a katalánok filozófiájáról, ami mindenképpen segíti majd a beilleszkedését, hiszen egy rendkívül rutinos, sokat látott világsztárról beszélünk. A sokpasszos, kis területen folyó játékban Agüero is nagyon ott van, így a katalánok játékstílusát nem lesz nehéz elsajátítania.

Ismeri a La Ligát

Mielőtt Manchesterbe szerződött, Sergio Agüero 5 éven keresztül az Atlético Madridot erősítette, így pontosan tisztában lehet vele, mi vár rá a spanyol bajnokságban. A Matracosok színeiben 175 meccsen 74 gólig jutott, szóval annyira nem lesz új számára a közeg.

 

>>>Használd a Bet365 bónuszkódot<<<
>>>Szerezd meg a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet <<<

 

Példakép lehet a fiatalok számára

A tavaly idény végén a Barcelonánál kitűzték a zászlóra a fiatalítást, ennek megfelelően jó pár fiatal, még karrierje elején járó játékos van a keretben. Számukra Agüero remek példával járhat, hiszen amellett, hogy a világ egyik legjobb befejezőcsatára, a magánéletben is követendő példát mutat, hiszen élete mentes a balhéktól és a nagy buliktól. Egy tizenéves játékos számára Agüero egy legenda, akitől rengeteg lehet majd tanulni, ebből pedig a Barcelona bőségesen profitálhat.

Ingyen érkezett

Ahogy a felvezetőben is írtuk, Sergio Agüero játékjogáért a Barcelonának egyetlen eurót sem kellett leszurkolni a Manchester Citynek. Ez mindenképpen pozitív fejlemény arrafelé, hiszen az elmúlt 3-4 évben óriási pénzeket fizettek ki az átigazolási piacon, de az eredményekből is látható, hogy ezen transzferek mérsékelt sikereket hoztak. Az új menedzsmentnek most úgy kell versenyképessé tenni a keretet, hogy nagyon nincs miből költeni, ennek szellemében pedig egy ingyen érkező Sergio Agüero biztató fogás lehet.

Tapasztalt, rutinos róka

Aki 15 éven keresztül képes a legmagasabb szinteken játszani és kiemelkedően teljesíteni, az bizony tudhat valamit. Sergio Agüero márpedig másfél évtizede a legmagasabb polcon focizik, vagyis egy kipróbált, rutinos klasszisról van szó. Luis Suárez esetében is láthattuk, hogy a kor az csak egy szám, ahogy az uruguayi lökést tudott adni az Atléticónak, úgy Agüero is lökést adhat a Barcának.

Kapcsolata a szurkolókkal

Akárhol játszott eddig, Sergio Agüero mindenhol a szurkolók egyik kedvence volt. Az odaadása, a játék iránti alázata és visszafogott személyisége mindenhol gyorsan népszerűvé tette, így hasonlóra lehet számítani a Barcánál is. Fontos sarokpontja lehet a sikernek, hogy Messi mellett egy másik közönségkedvenc is megjelenjen a Nou Campban, mondjuk olyan, mint Luis Suárez volt. Agüero ezt az űrt is pótolhatja.


Agüero és Messi közös barcelonai játékára még egy picit várni kell, na de nem az őszig, hiszen a nyáron nem csak Európa-bajnokságot, hanem Copa Américát is rendeznek. Bár Argentína eredetileg Kolumbiával együtt társrendezője lett volna a dél-amerikai kontinenstornának, a pandemiás helyzetre való tekintettel végül Brazília lesz a rendező.

Neymarék meg is kapták a legkisebb oddsokat a végső győzelemre, a Messivel és Agüeróval felálló Argentína végső győzelme pedig 3.75-ös szorzót fizet.

{"headTitle":"Copa América 2021 ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-11 13:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Brazília ","odds":"2.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Argentína ","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kolumbia ","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Uruguay ","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

>>>Használd a Bet365 bónuszkódot<<<
>>>Szerezd meg a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet <<<

megosztom