Angol foci

Nem a BL-döntő lesz a legfontosabb focimeccs szombaton!

megosztom

A Darazsak és a Hattyúk csatáján előbbi "állat" a favorit, ám ne felejtsük el ennek a 90 percnek a hihetetlen tétjét.

Kattints a részletekért!

A Championship nagydöntője kapcsán egy dolgot minden évben leírunk, vagyis hogy ezt tartják a világ legfontosabb mérkőzésének, ha kizárólag a pénzügyi faktort nézzük. A győztes ugyanis a különböző közvetítési és reklámbevételeknek köszönhetően mintegy 170 millió fonttal gazdagodik a finálé veszteséhez képest, ez pedig alapjaiban határozza meg egy klub sorsát. Szombaton este a Darazsak és a Hattyúk randevúznak a Wembley-ben.

{"headTitle":"Brentford-Swansea","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-29 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Brentford","odds":"1.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Swansea","odds":"4.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A fogadóirodák szorzói alapján egyértelmű, hogy a Brentford a favorit a Swansea-val szemben, amelyet a két csapat formája alapján nehéz lenne megcáfolni. Thomas Frank fiai ugyan a Bournemouth elleni első meccset elbukták, ám a visszavágón 3-1-re nyertek, míg a walesiek 2-1-es összesítéssel jutottak túl a liga meglepetéscsapatán, vagyis a Barnsley-n.

Ám a formák között tetemes a különbség, hiszen a Brentford a bajnokságot négy győzelemmel zárta, míg a Swansea az utolsó öt találkozóján csak egyszer nyert.

A két fél 2020 júliusa óta négyszer is megütközött egymással, mivel a tavalyi playoff-elődöntőben a Brentford 3-2-es összesítéssel jutott tovább, ám az idei bajnoki szezonban mindkét meccs 1-1-re végződött.

Noha az kimondható talán, hogy a Brentford számít jobb csapatnak, ennyivel azért nem intézhetjük el a favorit tipp megtalálását. Egyrészt a Darazsakban még élénken élhet a tavalyi, hihetetlen módon elszúrt szezon, amikor a bajnokság egyik legerősebb csapataként elbukták a Wembley-ben a feljutást, másrészt pedig a rutin talán inkább a Swansea-nál van jelen.

Mint arról már az elődöntőben is írtunk, Steve Cooper legénységében bőven jelen van a PL-tapasztalat, talán elég ha csak André Ayew vagy Freddie Woodman nevét említjük, de Gyökeres Viktor révén még egy magyar származású svéd válogatott is visszatérhet a legmagasabb ligába.

Lélektanilag azonban most lényegesen jobban állhat a Brentford, mint tavaly ilyenkor. Hiszen amíg egy évvel ezelőtt egy csalódott legénységnek kellett kivívnia a feljutást, addig idén azért nem beszélhetünk egyértelműen elszalasztott lehetőségről. Frankék ráadásul úgy jutottak túl a Bournemouth gárdáján, hogy a tavalyi PL-csapat idegenben is megszerezte a vezetést, így kétgólos előnyt kellett ledolgozniuk a Darazsaknak.

Egyáltalán nem tűnik ördögtől valónak egy lapos fogadással próbálkozni, hiszen a tét nem kicsi. A két csapat idei két bajnokiján összesen 9 lap volt, míg a tavalyi elődöntők során 3+4, illetve 2+4. Semmiképpen sem lesz sima mérkőzés, mivel nem magaslik annyival ellenfele fölé a Brentford, hogy unalmas 90 perc alatt lerendezze a kérdést. Mindezek szellemében pedig megéri a lapos piacokkal próbálkozni, Chris Kavanagh sporttárs ugyanis messze nem tartozik a legrosszabb opciók közé.

{"headTitle":"Brentford-Swansea","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-29 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lesz piros lap","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"4,5 lap felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3585285] 2021-05-29 16:00:00 Brentford - Swansea Cityx;
megosztom