Európa Liga

Bízunk a meglepetésben! - ezt várjuk mi az EL-döntőn

megosztom

A fogadók egyelőre a spanyolok szorzójában látnak értéket. De mi a helyzet a Hathárom szerkesztőivel? Íme a mi gondolatainak az Európa Liga-döntő kapcsán.

Cipolla

Egyáltalán nem érzem, hogy ekkora favoritként kellene kezelni a Unitedet, így a spanyolokkal érdemes tartani a szerdai döntőben véleményem szerint. A spanyolok élén az az Unai Emery áll, aki egy igazi EL-specialista, hiszen már háromszor is megnyerte a sorozatot. A túloldalon viszont pont a fontos meccseken kevésbé remeklő, Solskjaer lesz a középpontban, aki a nagyobb csapatok ellen kevés sikert tud felmutatni. Villarreal vagy döntetlen esetén nyer a tipp, míg egy egygólos United siker esetén csak a fél tétünk lesz vesztes, ami egy elég biztonsági befektetésnek tűnik.

Tipp: Villarreal +0.75 (ÁH) @1.76    

varin

A lapos piacokkal, illetve az ottani jó tippekkel majd külön cikkben is foglalkozom, így most erről nem ejtenék szót. És őszintén szólva nagyon nehéz finálénak tűnik ez fogadási szempontból, hiszen az egyik oldalon ott van a többek által felemlegetett Emery-faktor, míg a másikon a favorit titulus és talán a jobb keret.

Noha a Sárga Tengeralattjáró azért nem tartozik Európa, de még Spanyolország legerősebb csapatai közé sem, egyértelműen megérdemlik a kalapemelést, hiszen a viszonylag könnyen abszolválható csoportkör után bőven kijutott nekik a jóból, márpedig az a tény, hogy a Salzburg, Dinamo Kijev, Dinamo Zagreb, Arsenal ellen nyolc meccs alatt csupán három gólt kaptak, egészen sokkoló adat.

Úgy gondolom, nem véletlen, hogy a fogadók is inkább a "hazaiak" szorzóját nyomják le, egy fináléban, egy ennyire jól védekező Villarreal ellen nem lehet toronymagas favorit a MU. Jobban örültem volna az angol góloknál egy 1.75-ös line-nak, de az 1.5-ös is megér egy kis pénzmagot, de őszintén szólva az sem lepne meg, ha gól nélkül fordulnánk rá a hosszabbításra.

Tipp: Manchester United 1.5 gól alatt @1.81    

Tomihmv

Noha ugye a döntő résztvevőiről van szó, egyik fél sincs élete formájában. Ennek ellenére nem meglepő, hogy a papíron erősebb Manchester Unitedet hozták ki a bukik favoritnak.

Azonban ezen a meccsek gyakorlatilag csak a Vörös Ördögöknek lesz veszítenivalójuk, a Villarreal felszabadultan léphet pályára. Mindezek tükrében pedig egy szoros meccsre van kilátás, és nem lennék meglepve, ha végül hosszabbítást vagy büntetőket követően dőlne el a csata.

Tipp: Döntetlen @ 3.49    

gb1

Szeretek a döntőkben az underdoggal tartani, főleg ha ilyen kedvező rájuk az odds. A vesztenivaló nélkül pályára lépő Villarreal behúzása azonban nem csak emiatt lehet indokolt. Kapitányuk a sorozatot tökéletesen ismerő Unai Emery, aki csapataival korábban 8/7 döntőt behúzott, a csapat 14 meccse nem kapott ki az EL-ben, a vendégeknél pedig hiányzik a védelem alappillére, a csapatkapitány Maguire. Persze a Vörös Ördögök mellett így is több érv szól, de szerintem az alábbi ázsiai hendi - amely csak kettő, vagy több gólos United sikernél bukna teljesen -, jó tippnek tűnik a meccsre.

Tipp: Villarreal +0.75 (ÁH) @1.76    

[3557709] 2021-05-26 21:00:00 Villarreal - Manchester Unitedx;
megosztom