Férfi kézi BL

Összejön a bravúr a Veszprémnek? - tipp a Nantes elleni visszavágóra

  • mr.blonde

Négygólos hátrányból kellene fordítania a Telekom Veszprémnek a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe kerüléshez.

Nincs könnyű helyzetben a magyar bajnok Telekom Veszprém csapata, miután az egy héttel ezelőtti odavágón 32-28-as vereséget szenvedett a francia Nantes otthonában. Bár az előzetes esélyek alapján az odavágón is a magyar együttes számított az esélyesebbnek, a játék képe alapján bizony nem túlzás azt állítani, hogy a négygólos differencia inkább a magyar bajnokra nézve hízelgő.

A francia csapatban több extra teljesítmény is volt azon a meccsen, különösen a dán Nielsen kapus volt elemében, míg a magyar oldalról ezúttal elmaradtak a kimagasló performanszok, bár a jól sikerült hajrá mindenképpen erőt adhat.

A csütörtöki visszavágó esélyeiről már korábban is írtuk, a fogadóirodáknál ugyanis továbbra is a Veszprém a továbbjutás esélyese. Az is igaz, hogy az oddsok egyre közelebb vannak már egymáshoz, vagyis a fogadók nem értettek egyet az oddsmesterekkel.

Nyilatkozatok*
Gasper Marguc: Nagyon nehéz meccset várunk. 100%-os állapotban kell lennünk, és mindent beleadni, hogy leküzdjük a négygólos hátrányunkat. Azt gondolom, hogy van esélyünk erre, minden kérdés nyitott még, azonban sokkal jobban kell játszanunk, mint Franciaországban. Örülök, hogy visszatérhetnek a Szurkolóink. Hatalmas dolog ez nekünk, mert rengeteget tudnak segíteni. Hiszem, hogy együtt ismét sikerülhet elérni a Final4-t
David Davis: Az első meccs alapján egyértelmű, hogy a Nantes egy nagyon nehéz ellenfél. A saját kezünkben van a sorsunk, harcolnunk kell azért, hogy ismét bejuthassunk a Final4-ba. Remélem, hogy a Szurkolóink, és mindenki, aki szereti a csapatot segít majd nekünk a legjobb négy közé, és a sport legjobbjai közé jutni.
* handballveszprem.hu

Mire érdemes fogadni?

A Veszprémről mindenki tudja, hogy tradicionálisan az egyik legerősebb együttes hazai pályán és mivel erre a találkozóra már nézők is bemehetnek, valóban esélyes is a győzelemre. A továbbjutáshoz azonban öt góllal kéne legyőznie a Nantes-ot - abban az esetben elég a négy találatú különbség is, ha a franciák 27 gólnál nem szereznek többet -, ami komoly feladatnak tűnik, hiszen a gall együttes remek formába került a tavaszi szezonra.

A továbbjutás kulcsa a jó védekezés lehet, ez ugyanakkor az első meccsen nem igazán jött össze, hiszen a magyar bajnok úgy kapott 32 gólt, hogy Corrales 15 védést is bemutatott. Ezen a területen mindenképpen fejlődnie kell a gárdának, de támadásban is több kell, mint egy héttel ezelőtt.

Az első meccsen látottakból kiindulva szinte biztosak lehetünk benne, hogy komoly 'tempohandball' zajlik majd a pályán. A Veszprémnek a továbbjutáshoz minden bizonnyal szükség lesz legalább 32-33 találatra, de a Nantes is számolhat úgy, hogy ha megszerzi a 28-29 gólt, akkor ott lehet a FinalFourban. Nagyon kiélezett és nehéz mérkőzésre számítunk, ami fogadói szempontból is komoly kihívás.

{"headTitle":"Veszprém - Nantes ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-20 18:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólok száma 58,5 felett ","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Te mire fogadnál ezen a meccsen?