Premier League

Súlyos eurómilliókat érhet a Liverpool kapusgólja

Elképesztő körülmények között sikerült megszereznie a győzelmet vasárnap este a Liverpoolnak, amely így még odaérhet a BL-indulást érő helyek valamelyikére.

Hiába játszott egész mérkőzésen meddő fölényben és hiába próbálkozott 26 (!) kapura lövéssel a Liverpool a West Bromwich ellen, sokáig úgy tűnt, hogy Jürgen Klopp csapata csak döntetlent tud játszani Birminghamben. Aztán az utolsó utáni pillanatban jött a csoda, Alexander-Arnold 95. percben elvégzett szögletéből az előrehúzó kapus, Alisson fejjel bevette a WBA kapuját és ezzel megszerezte a Liverpoolnak az oly' fontos három pontot. 

Alisson a Liverpool 129 éves történetében az első kapus, aki gólt tudott szerezni tétmeccsen. 

 

A történelmi tett ráadásul meglehetősen kedvező helyzetbe hozta a Liverpoolt, amely újabb győzelmével 1 pontra felzárkózott a Chelsea és háromra a Leicester mögé, vagyis jó esély van rá, hogy a vörösök jövőre is ott legyenek a Bajnokok Ligájában. 

Ahogy arról a múlt héten is írtunk, a Leicester, Chelsea, Liverpool hármasból Kloppéknak van a legkedvezőbb sorsolása, így könnyen lehet, hogy hat ponttal gazdagodnak még. Ebben az esetben szinte biztos a BL-indulás, hiszen a következő fordulóban a Leicester és a Chelsea éppen egymás ellen lép majd pályára, márpedig mindkét csapat azt a meccset nem tudja megnyerni. 

A fogadóirodáknál is hasonlóan gondolkoznak, hiszen a 'Ki végez az első négyben' piacon a Liverpool szorzóját jócskán megvágták. Jelenleg mindössze 1,22-es szorzón fogadhatunk arra, hogy a Liverpool ott lesz jövőre a BL-főtábláján és kereken 4.00-as oddsot kínál, hogy nem lesz ott. 

{"headTitle":"Premier League 2020/21 - Első négyben végez ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-18 21:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Liverpool ","odds":"1.22","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Chelsea","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Leicester ","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

mrgambler nevű olvasónk nyertes szelvénye a TipPics-ből :)  

A csapatok hátralévő sorsolása
Leicester (66) Chelsea (64) Liverpool (63)
Chelsea (i) Leicester (o)  Burnley (o)
Tottenham (o) Aston Villa (i)  Crystal Palace (i) 
326380