Angol foci

Ki marad le a jövő évi BL-ről az angol nagyágyúk közül?

  • Cipolla

Két teljes forduló maradt az idei PL szezonból, de a BL indulásért folyó harc egyre élesedik. A hétközi eredmények után mindhárom csapatnak a saját kezében a sorsa.

A sportfogadók kedvenc hetei következnek! Kaszálj te is a tutikkal!

Csütörtökön a Liverpool is lejátszotta az elmaradt meccsét a Manchester United ellen, a 4-2-es siker által a Vörösök meg tudták tartani az esélyüket a Top4-ért való küzdelemben, köszönhetően többek között a Chelsea szerdai botlásának az Arsenal ellen.

Ugyanakkor a tabellán egyelőre a Leicester áll a legjobban, hiszen hétközben ők is le tudták győzni a Unitedet, amivel óriási lépést tettek a Top4-ben maradáshoz. 6 pont előnyük van a Liverpoollal szemben, de egy meccsel többet játszottak, mint a Vörösök.

A csapatok hátralévő sorsolása
Leicester (66) Chelsea (64) Liverpool (60)
@Chelsea Leicester @West Brom
Tottenham @Aston Villa @Burnley
    Crystal Palace

Rettentő érdekes befutó várható a maradék hat meccset tekintve. Reálisan nézve az szinte bizonyos, hogy a Liverpoolnak 9 pontra lesz szüksége a maradék három meccsén. Látva a Pool sorsolását, ez egyáltalán nem egy lehetetlen küldetés, ennek ellenére az idei Liverpool gyakorlatilag bárki ellen képes pontot veszteni.

A másik két csapat számára az egymás elleni találkozó lesz a kulcs a négyben maradáshoz. Szombaton még az FA kupa döntőben lesznek érdekeltek a felek, majd kedden már a Stamford Bridge-en lépnek fel ismételten a csapatok. Egy esetleges vendégsikerrel a Leicester biztosítaná a helyét a Top4-ben, ez azonban komoly meglepetés lenne, ha Londonból el tudná hozni a három pontot.

Pontazonosság esetén

Érdemes egy szempillantást vetni, hogy mi történik ha azonos pontszámmal zárnak a felek. Az angoloknál a gólarány a dönt, ami szintén rettentő érdekesen alakul a három klub között.

A gólarányt tekintve jelenleg a Chelsea a legjobb, +22-es mutatójával, a Leicester +21-gyel áll, de a Liverpoolnak is +20-as a gólaránya! 

Elképesztően szoros ez is, egy esetleges kiütéses győzelem helyzetbe hozhat bárkit. Erre a sorsolás alapján a Poolnak van a legjobb esélye, ráadásul nekik három győzelem esetén legalább még 3 góllal javul a gólarányuk.

Mivel a piacok elég alacsonyan árazzák be, hogy ki jut be a Top4-be, érdemes azt megnézni, hogy ki nem fog. 

{"headTitle":"Premier League - Ki nem végez az első négyben?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Liverpool","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Leicester","odds":"2.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Chelsea","odds":"3.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Nehéz bárki mellett letenni a voksot, de jelenleg véleményünk szerint a Leicesternek van a legkisebb esélye a Top4-ben maradni, hiába áll egyelőre a harmadik helyen. Érdekes találkozók várnak a csapatokra, mi pedig előzetesekkel próbálunk tippötleteteket adni a találkozókra.

326380