Férfi kézi BL

Mire megy a Veszprém a veszélyes franciák otthonában?

  • mr.blonde

A francia Nantes ellen kell kivívni a FinalFourba jutást a Telekom Veszprémnek. A két felvonásos párharcot idegenben kezdi meg a magyar bajnok.

Több hét kihagyás után ismét a legmagasabb szinten bizonyíthat a Telekom Veszprém csapata, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a francia bajnokság 3. helyén álló Nantes lesz a magyar bajnok ellenfele. A Nantes ittléte némileg meglepetés, hiszen a nyolcaddöntőben a lengyel Kielcét sikerült kiütnie, méghozzá úgy, hogy első, hazai mérkőzését elvesztette az esélyesebb ellenféllel szemben.

A Kielce elleni siker intő jel lehet a Veszprém számára is, ugyanakkor nem kérdés, hogy a párharc esélyese a bakonyi alakulat.

{"headTitle":"Nantes-Veszprém ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-13 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Nantes ","odds":"2.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Döntetlen ","odds":"8.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Veszprém ","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

"Mindegyik csapat, amelyik elérte a negyeddöntőt, azért van itt, mert megérdemli. Nincs egy együttes sem, amelyiknek nem kellene itt lennie, mindenki úgy teljesít, mintha nem lenne holnap. A Nantes egy nagyon jó csapat, remekül játszanak, és valószínűleg harmadik helyen fejezik be a francia bajnokságot. Nagyon jól támad az ellenfelünk, kiválóan kontrázik és a védelme is egyben van, továbbá jól lövik a büntetőket. Nehéz ellenfeleink lesznek, hiszen most topformában vannak. Gyönyörű negyeddöntő lesz, mint mindig, amikor ide jutunk. Mindegyik mérkőzés kiegyensúlyozott lesz a legjobb nyolc között, de természetesen kemény is" - fogalmazta meg gondolatait a mérkőzés előtt David Davis, a magyar csapat spanyol vezetőedzője.

A Nantes formája valóban kiváló, hiszen sorozatban öt győzelmet aratott a francia bajnokságban, ezek között a sikerek között pedig megbúvik a PSG elleni idegenbeli diadal (25-24) is. A franciáknál a rutin és a fiatalos lendület remekül kiegészíti egymást, de tapasztalat terén azért nem lehet egy lapon említeni a veszprémi csapattal.

A magyar bajnok formája talán még meggyőzőbb, hiszen a februári barcelonai csoportmeccs óta nem kapott ki, a bajnokságban gond nélkül szállítja a kötelezőket, a BL-ben a Vardart 23 gólos összesített különbséggel ejtette ki és a Magyar Kupát is behúzta a Szegeddel szemben.

Mire érdemes fogadni?

Fogadási szempontból nem egyszerű ez a mérkőzés. A két csapat a csoportkör során egy nyolcasban szerepelt, de a covid miatt csak a kinti találkozót rendezték meg. Azt a meccset a Veszprém 28-24-re megnyerte, méghozzá elég magabiztosan, hiszen gyakorlatilag végig uralta a mérkőzést.

A szeptemberi kinti találkozó záró oddsa 1,38 volt.

A Nantes azóta viszont feljavult és hát a tét is nagyobb, ennek is köszönhető, hogy most a bukmékerek óvatosabbak voltak. Viszont a Veszprém is sokkal stabilabbnak tűnik, mint bő fél évvel ezelőtt és mivel a keretében szinte már mindenki játékra fogható, variációs lehetőségek terén Davis mester sokkal jobb kondíciókkal dolgozhat, mint kollégája.

A Nantes ugyan tud futni, de ezen a meccsen elég nagy bátorságra vallana, ha ilyen taktikát választana. A Veszprém rohanásban ugyanis biztosan erősebb nála - éppen a hosszabb kispad miatt is - vagyis a hazai csapat részéről a játék lassítására, a pontos támadásbefejezésekre kerülhet a hangsúly. Hogy sikerül-e a franciáknak a terv, azt most még nem tudjuk, de éppen emiatt a kétely miatt nem is piszkálnánk meg a gólok számára vonatkozó fogadásokat.

Összességében úgy látjuk, hogy a Veszprém jobb és erősebb csapat, amelynek formája és aktuális állapota is jónak mondható. Így pedig - bármennyire is furcsa - ez az 1.60 körüli szorzót tartogathat némi értéket, így nem bonyolítva a dolgokat, egy szimpla vendéget húznánk be.

{"headTitle":"Nantes - Veszprém ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-13 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Veszprém nyer ","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}