Tenisz

Erre fogadunk Medvedev római nyitómeccsén

  • Cesc18
megosztom

Kedden már az erőnyerők közül is bemutatkoznak néhányan a római 1000-es viadalon. Köztük lesz az a Daniil Medvedev is, aki lőtávolon belül van a világelsőséget illetően, ám salakon képtelen igazán jó teljesítményt nyújtani.

Az esti órákban (?) lép majd pályára a 2. kiemelt Daniil Medvedev, aki honfitársával, Aslan Karatsevvel méri össze a tudását. Azért tettünk egy kérdőjelet az esti órák után, ugyanis a nap második felében elromlik az idő az olasz fővárosban és könnyen lehet, hogy az eső miatt a két orosz rangadója szerdára tolódik. 

{"headTitle":"Aslan Karatsev - Daniil Medvedev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-11 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Karatsev","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Medvedev","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Viszonylag ritka, hogy nem a világranglista második helyezettje a favorit egy top 25-ön kívüli ellenfél ellen, ám most pont ez a helyzet. Mint látható, a fogadóirodák Karatsev felé húznak, ami leginkább a salakpályának köszönhető.

Medvedevnek ez ugyanis messze a leggyengébb borítása, az idei évben úgy ment neki a salakszezonnak, hogy a Madrid, Róma, Roland Garros trión 0-8 volt a mérlege. 

A spanyol fővárosban megszakította végre a nyeretlenségi szériáját, igaz, komoly hullámvölgyeket- és hegyeket járt be, mire le tudta győzni Alejandro Davidovich Fokinát. Az első szett elvesztése után még dühében azt mondta, hogy nem akar játszani ezen a borításon, majd miután sikerült fordítania, trollkodásból azt írta a kamerára, hogy szeretem a salakot. 
 


Medvedevnek tehát elég érdekes a viszonya a salakkal, az biztos, hogy ezen a borításon számíthatunk tőle a leggyengébb játékra és ezeket a találkozókat fejben is hamarabb elengedi. Madridban egyébként Davidovich legyőzése után Christian Garinba már beletört a bicskája.

Kellenének pedig a salakos pontok is az orosznak, ugyanis lőtávolon belül van, ami a világelsőséget illeti. 

Egy jó római meneteléssel például még közelebb lopózhatna, hiszen Novak Djokovicsnak címvédőként sok pontot kell, hogy megvédjen a héten. 

De peches volt Medvedev a sorsolásnál, hiszen Karatsev személyében egy nagyon veszélyes játékost kapott, aki ráadásul nála sokkal otthonosabban érzi magát salakon. 

A három évvel idősebb orosz nagyon nagy évet fut, látva az Australian Open óta mutatott teljesítményét, egyértelműen kijelenthető, hogy nem csak egy kifutott eredmény volt az a melbourne-i Grand Slam-elődöntő. 

Egyelőre a salakszezonjával is elégedett lehet Karatsev, már csak azért is, mert Belgrádban le tudta vadászni Djokovics skalpját. Hatalmas győzelem volt ez az orosznak, főleg úgy, hogy egy nagyon magas színvonalú csatát vívtak, ami kényelmesen befér az idei top 5 legjobb meccs közé. 

Karatsev hétfőn már bemutatkozott Rómában, 2-0 arányban győzte le Miomir Kemanovicsot. Ez volt az orosz idei 20. győzelme a Touron, amivel feljött a harmadik helyre. 2021-ben csak Stefanos Tsitsipas és Andrej Rublev jegyez nála több győzelmet. 
 

Az ATP kirakott a hivatalos oldalán egy szavazást a győztest illetően és cikkünk írásának pillanatában a voksok 73%-a (!) Karatsev sikerére érkezett. 


 

Mire fogadjunk?


Ez egy presztízs meccs lesz a két orosz között. A korábbi két ütközetüket egyaránt Karatsev nyerte, igaz, hogy ezeket több, mint 5 éve játszották fedett pályákon. Sok köze tehát nincs a mostani salakos meccsükhöz, hiszen azóta rengeteget fejlődtek és a körülmények is mások. Ugyanakkor az idősebb orosznak plusz önbizalmat adhat, hogyha anno le tudta győzni Medvedevet egy erősebb borításán, akkor most szemcsésen pláne képes lehet erre. 

A fogadók talán inkább a 2. kiemelt orosz felé húznak, ugyanis a kezdeti oddsokhoz képest inkább közelednek a számok egymáshoz. 

Hatalmas küzdelemre számíthatunk, de mi egyértelműen Karatsev felé húzunk, szimplán a borítás miatt. Komoly fegyvertény lenne egyébként, ha Medvedevet is legyőzné, hiszen akkor néhány héten belül a világ jelenlegi két legjobb játékosának - ranglista alapján - skalpját vadászná le. 

{"headTitle":"Aslan Karatsev - Daniil Medvedev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-11 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Karatsev nyer","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

 

Tudtad?

A     kínálja a világon a legjobb szorzókat, szinte minden eseményre és fogadási típusra. Regisztrálok és kipróbálom!

 

megosztom