Olasz foci

Utolsó forduló jön az olasz másodosztályban - íme a tippek!

  • varin

Tíz mérkőzéssel zárul hétfő délután az olasz másodosztály. Még sok kérdés megválaszolatlan.

A playoff és playout előtti utolsó fordulót rendezik Itáliában, így hihetetlen matematika indulhat be a csapatoknál. Szinte alig van tét nélkül pályára lépő együttes, szóval parázs izgalmak várhatóak. Lássuk a 38. kör tétmeccseit és legjobb tippjeit.

Feljutás

Ami biztos, hogy az Empoli feljutott és egyben bajnoka is a másodosztálynak. A másik egyenes ágon feljutó pozícióért a Salernitana és a Monza harcol. Balotelliéknek győzniük kell a rájátszásért küzdő Brescia ellen, míg szurkolhatnak annak, hogy a Salernitanának ugyanez nem sikerül a már kiesett Pescara vendégeként. 

Vaskos meglepetés lenne, ha a salernóiak nem győzedelmeskednének, még akkor is, ha a Delfinek az utolsó három meccsükön 7 pontot szereztek otthon. Nem árt azonban megemlíteni Claudio Lotito személyét, aki a Lazio mellett a Salernitanának is tulajdonosa, márpedig feljutás esetén egy hónapja lenne megválni az egyik klubtól. Mindemellett külön pikantériát ad a találkozónak, hogy néhány nappal ezelőtt a Pescara edzőjének lányát megverték Salernóban.

Rájátszás

Ami szintén eldőlt, az az, hogy a Lecce (és a harmadik helyen végző csapat is) kihagyja a playoff első körét, tehát a 4. helyért nem lesz csata.

A rájátszás első körére a Veneziával és a Cittadellával is találkozunk, míg a Chievo, a Brescia és a SPAL eldöntheti, melyik két csapat csatlakozik a fentiekhez. A minitabellán jelenleg a Brescia áll legjobban, ám a nagy múltú csapatra nagyon nehéz meccs vár a Monza ellen. A Chievo a már fixen bennmaradó Ascolit fogadja, míg a SPAL a Cremonesével találkozik, amely számára már szintén nincs tét.

Kiesés

A Virtus Entella, a Pescara és a Reggiana is kiesett, noha matematikailag utóbbi még végezhetne playout pozícióban. Ám az olasz B-ben amennyiben a 16. és a 17. helyezett között legalább 5 egység van, a negyedik kieső automatikusan a 17. pozícióban végző együttes, így ezért mindegy már a Reggianának a meccs.

A Pordenone fórja jelenleg hét pont a Cosenzával szemben, ám a két csapat éppen egymással játszik. Vagyis ha a zöld-feketék egy pontot szereznek, bennmaradnak a Cosenza kárára, ha viszont vendégsiker születik, még két találkozót rendeznek a csapatok között.

 

Mi lehet a tuti?

 

Mivel kevés az igazán tét nélkül játszó csapat, nem könnyű fogadási szempontból sem az utolsó kör. Akadnak viszont értékes tippek az alacsony szorzók ellenére is.

A Salernitanának a feljutás, a SPAL-nak pedig a rájátszás múlik egy már tét nélkül játszó csapat ellen, viszont a salernói csapatot kihagyjuk a kombiból, a fent leírt több ok miatt is. Benntartjuk viszont a Pordenonét, amely sokkal jobb csapat, mint az idegenben az utolsó nyolc meccsén nyeretlen Cosenza.

{"headTitle":"Kombi az utolsó fordulóra","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-10 14:00","footerTitle":"Eredő odds: 1,75","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"SPAL-Cremonese - SPAL","odds":"1.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Pordenone-Cosenza - Pordenone +0.5","odds":"1.26","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
2021-05-10;86
329492