La Liga

Kiszállt a Barcelona? - friss oddsok a bajnokra

A forduló nyertese - noha nem így nézett ki - egyértelműen az Atlético Madrid. Van innen visszaút a többieknek?

Három forduló maradt a spanyol bajnokságból, a helyzet pedig egyre csak fokozódik. Az Atlético Madrid hétvégi pontszerzésével talán kijelenthető, hogy a katalánok kiszálltak a harcból, így a döntés jelenleg a Matracosok kezében van.

A 35. forduló a Real Madrid számára indult kiválóan, hiszen a másik két csapat rangadóján a döntetlen tökéletes eredmény volt számukra. Ezzel vasárnap estére eljutottunk oda, hogy amennyiben a címvédő megnyeri az összes meccsét, bajnok. A Real azonban hibázott a Sevilla ellen, méghozzá egy igencsak drámai és fordulatos mérkőzésen, amelyet legjobban talán a 77. percben történtek jellemeznek. Ekkor ugyanis 1-1-es állásnál a Real büntetőt kapott, mivel Bono kapus elkaszálta a ziccerben kitörő Benzemát, ám a játékvezető hosszas videózás után mégsem a Blancóknak, hanem a Sevillának adott tizenegyest egy túloldali kezezés miatt. Zidane fiai az egyik pontot így is megmentették, amivel egy kis nyomást helyeztek városi riválisukra.

A csapatok hátralévő sorsolása
Atlético Madrid (77) Real Madrid (75) Barcelona (75)
Real Sociedad @Granada @Levante
Osasuna @Athletic Bilbao Celta Vigo
@Valladolid Villarreal @Eibar

A helyzet jelenleg igencsak egyértelmű: amennyiben az Atlético 9 pontot szerez, bajnok. Amennyiben csak 7-et, a Real Madrid az első, ha nem hibázik. Ha viszont maximum 6 pontot gyűjtenek Saúlék, még a Barca is lehet első.

Ugyanakkor nehéz azt látni, hogy innen ez nem a csíkos mezesek kezébe kerül, hiszen nem csak a sorsolása a legkönnyebb az Atléticónak, de a legnagyobb veszélyforrást jelentő Real Madridnak a legnehezebb is. Eléggé valószínűtlen, hogy a jelenlegi, eléggé indiszponált Blancók 9 pontot gyűjtenek ezen a három meccsen, így talán még egy botlás is beleférhet a listavezetőtől.

{"headTitle":"Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-11 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Atlético Madrid","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Real Madrid","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Barcelona","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Ami az oddsokat illeti, mi nem teljesen értünk egyet azzal, hogy a Barcelona sikerére ugyanakkora a szorzó, mint a Realéra, szerintünk a katalánok esélyei ennél minimálisabbak.

A La Ligában hétközi forduló következik, kedden a Barcelona, szerdán az Atlético Madrid, csütörtökön pedig a Real Madrid lép pályára.

328598