Angol foci

Leadott meccsek, motiválatlan csapatok - ezek a tippek nem bukhatnak?

  • varin
megosztom

A rájátszás előtti utolsó fordulók következnek az alacsonyabb angol ligákban. Szétnéztünk a tuti tippekért.

Mindhárom alacsonyabb angol ligában az utolsó, vagyis 46. fordulót rendezik meg hétvégén. A másod- és a negyedosztályban szombaton, a harmadosztályban vasárnap derülnek ki a feljutók, rájátszók és kiesők. Ilyenkor tehát sok kötelező győzelem előtt álló és tét nélkül futballozó csap össze, amelyből elvileg könnyen lehet profitálni. Lássuk ezeket a meccseket.

Championship

Az angol másodosztály helyzetét már kiveséztük ebben a cikkben bővebben és nem is dúskálunk a jó alapanyagban. Papíron egyetlen olyan meccsre kerül sor, amely kizárólag csak az egyik csapatnak fontos, ám közel sem vennénk rá mérget, hogy a Rotherham nyerni tud a Cardiff pályáján. 

Championship
   
  1 x 2
Cardiff-Rotherham 2.50 3.60 2.62

 

League One

Bajnok a Hull City, feljutott a Peterborough, tehát két régi ismerős csatlakozik a Championshiphez. A rájátszásban is találkozhatunk "nagy öregekkel", hiszen a Sunderland hatalmas múltra tekint vissza, a Blackpoolt tíz éve még a PL-ben láttuk és a Portsmouth is esélyes. A Pompey az egyetlen csapat, amely még matematikailag nem harcolta ki a playoffot, a kékeknek ehhez a tét nélkül játszó Accrington Stanley-t kell verniük hazai pályán.

Amennyiben a Portsmouth hibázik, a Charltonba látogató Hull és a Burtont fogadó Oxford előzhet, de mint az az oddsokból is látszódik, erre inkább utóbbi csapatnak van esélye. A kiesők már mind biztosak, így ott nem rendeznek tétmeccset.

League One
   
  1 X 2
Charlton-Hull 2.25 3.50 3.10
Oxford-Burton 1.66 4.00 5.00
Portsmouth-Accrington 1.53 4.20 6.00

 

League Two

Talán a negyedosztály helyzete a legbonyolultabb, így ide mellékelünk is egy mini-tabellát, amelyből látszódik, melyik csapat miért is játszhat.

Így áll a negyedosztály

A három egyenesen feljutó csapat közül Cheltenham sikere már biztosított, viszont sem a Cambridge, sem pedig a Bolton nincs még biztonságban, előbbinek egy döntetlen kell a már kiesett, utolsó helyen álló Grimsby ellen, míg utóbbinak biztosan vernie kell a középcsapat Crawley-t idegenben. Amennyiben bármelyik csapat hibázik, akkor a szintén tét nélkül játszó Bradfordot fogadó Morecambe előzhet.

A rájátszás megmaradt három helyére még öt csapat is odaérhet, és mint látható, a képlet nem egyszerű. A Newportnak és a Tranmere-nek 1-1 pont kell a kiesett Southend és a középcsapat Colchester ellen, míg a Forest Greennek nyernie kell a 18. Oldham otthonában.

Amennyiben a fenti csapatok közül valamelyik hibázik, az Exeter és a Salford is előzhet, ráadásul ismét mindkét csapat olyan gárdával találkozik, amely számára mindegy a meccs.

League Two
   
  1 x 2
Cambridge-Grimsby 1.53 3.90 7.00
Crawley-Bolton 4.75 3.90 1.70
Exeter-Barrow 1.61 3.80 5.75
Morecambe-Bradford 1.60 3.80 6.00
Oldham-Forest Green 4.00 3.80 1.83
Salford-Leyton Orient 1.57 3.90 6.00
Tranmere-Colchester 1.66 3.60 5.50

 

Ezt kombizzuk mi...

A Championship meccsét egyértelműen kivettük a képletből, arra nagyon nehéz lenne value tippet adni, az alacsonyabb ligákban viszont lehet keresnivalónk.

A harmadosztályban a hányattatott sorsú Portsmouth csapatától várunk egy pontot legalább az idegenben nem túl acélos Accrington ellen. Noha a Pompey-nak csak a győzelem jelent biztos rájátszást érő helyezést, az x sem rossz eredmény, hacsak nem nyer valamelyik rivális.

A negyedosztályban kicsit csodálkozunk az idegenben mérkőzései felét megnyerő Bolton magas szorzóján, így DNB-s fogadással próbálkozunk, míg másik elemként az Exeter ugyanilyen sikerét szemeltük ki a Barrow ellen, ahol is az egyik legjobb és az egyik legrosszabb formában lévő csapat találkozik.

{"headTitle":"Angol kombi hétvégére","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-08 16:00","footerTitle":"Eredő odds: 1,88","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Portsmouth-Accrington - Portsmouth +0.5","odds":"1.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Crawley-Bolton - Bolton DNB","odds":"1.28","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Exeter-Barrow - Exeter +0","odds":"1.28","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom