Darts

Ennél biztosabb tipp aligha létezik a Van Gerwen - Wade meccsre

 • Cesc18
megosztom

Péntek este ismét tábla elé áll a Premier League mezőnye Milton Keynes-ben, jön a 12. forduló, amely az utolsó olyan este lesz a sorozatban, amikor még zárt kapuk mögött zajlanak a meccsek.

Továbbra is rettentően szoros a küzdelem a nyolc versenyben maradt dartsos között, de azért most már kezd kinyílni az olló a jelenlegi első és utolsó között. A rájátszásra viszont még mindenkinek reális esélye van, ha szigorúan a pontokat nézzük. Az adott forma már más kérdés, jelenleg Peter Wright szurkolói aggódhatnak leginkább, ugyanis a skótok világbajnoka nemcsak a legnagyobb lemaradásban van, de a játéka is bőven hagy kívánnivalót maga után. 

Premier League, 12. forduló    
Kezdés Mérkőzések 1 X 2
20:10 Peter Wright v Jose de Sousa 3.50 4.75 1.80
21:00 Michael van Gerwen v James Wade 1.83 4.75 3.15
21:50 Jonny Clayton v Nathan Aspinall 2.38 4.50 2.38
22:40 Dimitri Van den Bergh v Gary Anderson 1.83 4.70 3.20

Éppen "Snakebite" lesz az est első meccsének egyik főszereplője, a másik pedig az a Jose de Sousa, aki már a vonal felett tanyázik. A fogadóirodák oddsszabása is sejtetheti, hogy valami nincs rendben Wrighttal, hiszen első pályáról is több, mint háromszoros pénzt fizet a győzelme. Az alapszakasz első felében sem mutatott igazán erős formát, ám a héten messze a leggyengébb játékot teszi a színpadra - szerdán 88-as átlaggal kapott ki 8-5-re, míg csütörtökön 92-essel 8-3-ra. Nagy kérdés, hogy ki tud-e jönni ebből a gödörből, ha nem, akkor ezzel a 90 körüli átlaggal De Sousa ellen sem nagyon reménykedhet a két pontban. Noha a héten a portugál sem pufogtatja a 100 feletti körátlagokat, de azért összességében jó teljesítményt nyújt és a két nap alatt megszerezhető négy pontból hármat bezsebelt. 

Wright formájának megfelelően lőtték be az esélyeket a bukmékerek, így a háromesélyes piacon nem látunk értéket egyik szorzóban sem. Inkább a biztosra érdemes menni, ez pedig De Sousa esetében a 180-akra fogadás. Kimagaslóan a legtöbbet dobja, tegnap 10-zel zárt Wade ellen, a hatot pedig most is kényelmesen szállíthatja. 

 

Tudtad?

Minden Premier League Darts-fordulóban egy fogadásod a versenyt szponzoráló Unibet állja. Részletekért kattints ide!

 

A folytatásban Michael van Gerwen és James Wade méri össze a tudását, ami különösen utóbbi szempontjából egy fontos meccs lesz. Wade az előző estén értékes egy pontot mentett meg De Sousa ellen, igaz, kellett ehhez a portugál "bénázása" is, hiszen számtalan lehetősége volt lezárni a meccset. De azért az angoltól sokkal biztatóbb játékot láthattunk, mint amit szerdán mutatott, ha pedig még tovább tud fejlődni, akkor a holland orra alá is borsot törhet, épp úgy, mint az első meccsükön. Mondjuk azon az estén Van Gerwen mélyen tudása alatt játszott, a 90-es átlagot is csak épphogy elérte. Ennél azért most szinte biztosan jobb teljesítményt látunk majd tőle, még ha tegnap jött is a menetrendszerű visszaesés. 

Ezen a meccsen jó befektetés lehet a kettő vagy több 100+ kiszállóra fogadni. Csak Van Gerwen az elmúlt két meccsén négyet dobott (126, 124, 123, 117) és ezeken kívül volt további öt (!) olyan kísérlete, amikor csak a duplát vétette el. És hát természetesen Wade-et sem kell félteni, ő is elég hatékony az egy triplás kiszállók tekintetében. Ezen a meccsen akár még a három vagy több 100+ kiszálló is megrizikózható 3.75-ért. 

Az est harmadik meccsén Jonny Clayton és Nathan Aspinall feszül egymásnak, ami akár a forduló legszorosabb és legizgalmasabb összecsapását is hozhatja. Mindketten győzelemmel tértek vissza, tegnap viszont egyaránt pont nélkül maradtak. A walesi ezzel a vonal alá kényszerült, az angol azonban így is megtartotta az első helyét, igaz, most már hármas holtverseny alakult ki az élen. Aspinall mindössze a második vereségét szenvedte el, ismét beletört a bicskája a belgába, ami azért is lehetett bosszantó számára, mert közel 104-es átlaggal maradt alul és hiába dobott kiválóan, egy korai brék megpecsételte a sorsát. Clayton leginkább a játéka színvonala miatt bosszankodhatott, hiszen csupán 93-as átlagot dobott, pedig Van Gerwen ismét nem tudott két egymást követő fordulóban hasonlóan erős játékot mutatni. 

A bukmékerek teljesen háromesélyesre veszik Clayton és Aspinall összecsapását, amivel abszolút egyet tudunk érteni. Tényleg egy elég nehezen megjósolható meccs, így mi megkockáztatjuk, hogy kijátsszák majd a maximum legszámot. Tehát vagy 8-6-ra nyer valamelyikük, vagy osztozkodnak a pontokon és 7-7 lesz. 

 

A PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala már közel 50 ezer tagot számlál. Csatlakozz Te is hazánk legnagyobb dartsos közösségéhez!

 

A 12. forduló küzdelmeit Dimitri Van den Bergh és Gary Anderson mérkőzése zárja. A skót az előző este folyamán valamit előhúzott a régiből, az idei Premier League során ugyanis első alkalommal dobott 100+ körátlagot. Ez bőségesen elegendő is volt a formán kívül játszó honfitársa ellen és ezzel Andersont sem szabad még leírni, hiszen mindössze két pontra van a rájátszástól. Persze egy jó meccs édeskevés, a belga ellen is hasonlóan jól kellene játszania ahhoz, hogy pontot szerezzen. Ez azért nem lesz egyszerű, ugyanis Van den Bergh a játék minden elemében nagyon erős játékot nyújt. Elképesztő volt látni, hogy Aspinall folyamatosan nyomás alatt tartotta és egyszer sem remegett meg a keze a kiszállónál. 

Még nem tudunk bizalmat szavazni a skótnak, de 1.83-ért a belgát sem szívesen visszük így, hogy a Repülő Skót életjeleket mutatott. 

{"headTitle":"Premier League, 12. forduló","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-07 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"De Sousa 180-as dobásai 5.5 felett","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Van Gerwen - Wade: 100+ kiszállók száma kettő vagy több","odds":"1.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Clayton - Aspinall: Legek száma 13.5 felett","odds":"2.14","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Fogadj a Premier League-re és használd ki a 10.000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt:

 • Lépj fel az Unibet oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül.
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak (minimum 3.500 HUF).
   
 • Aktiváld az ajánlatot a 'Számlám/Bónuszaim' menüpont alatt.
   
 • Játssz a 100%-kal megnövelt egyenlegeddel, maximum 10.000 HUF értékben. 
   
 • A bónuszpénz a megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel.

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 10. 000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt!

unibet

 

megosztom