La Liga

Mire érdemes fogadni a Barca-Atlético csúcsrangadón?

megosztom

Amelyik csapat vereséget szenved, búcsút inthet a bajnoki címnek. Szombat délután jön a Barcelona - Atlético Madrid csúcsrangadó.

Hollywoodban sem nagyon tudnának izgalmasabb forgatókönyvet írni annál, mint amit idén a La Liga produkál, a bajnoki cím ugyanis négy fordulóval a vége előtt még teljesen nyitott, ráadásul még három együttesnek is reális esélye van az aranyra.

Ezen a hétvégén viszont sok minden eldőlhet, hiszen szombaton Barcelona-Atlético Madrid valamint Real Madrid - Sevilla csúcsrangadókat rendeznek. Az leszögezhető, hogy azok a csapatok, amelyek vereséget szenvednek, gyakorlatilag el is búcsúzhatnak az aranyról szőtt álmoknak.

[3424380] 2021-05-08 16:15:00 Barcelona - Atlético Madridx;5

Csapathírek

A Barca és az Atlético is nyerni tudott a legutolsó fordulóban, a katalánok Valenciában nyertek 3-2-re, míg az Atlético az Elchét verte 1-0-ra. Utóbbi meccsen Jan Oblak a 91. percben büntetőt hárított, hozzásegítve ezzel csapatát a pole pozíció megőrzéséhez. Ezzel együtt is nehéz helyzetben az Atlético, hiszen egy döntetlen sem igazán jó eredmény, mert a Real Madrid jobban áll a városi riválisnál, így pont azonosság esetén a királyi gárda beelőzné a Matracosokat.

A Barcelona számára csak és kizárólag a győzelem jelenthet némi esélyt, de a Reallal szemben a gránátvörös-kékek szintén lépéshátrányban vannak.

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman a Granada elleni vereség során kiállíttatta magát, ami után a spanyol szövetség két mérkőzés szóló eltiltással sújtotta. Ez azt jelenti, hogy a szombati meccsen sem lehet ott a kispadon.

Egy ekkora téttel bíró találkozón értelemszerűen minden játékos játszani akar, ezért a kisebb sérültek alighanem ott lesznek a keretben. A Barcából Fati és Coutinho régóta maródi, rajtuk kívül azonban mindenki hadra fogható, az Atléticóban pedig Diego Simeone teljes garnitúrával számolhat.

A felállások tekintetében sok újdonságra egyik oldalon sem számítunk, két 3-5-2-es formáció feszülhet egymásnak. A várakozás szerint az Atléticóban több támadó szellemű játékos is helyet kaphat a szokásosnál, Carrasco, Correa, Llorente és Suráez is kezdőbe van jelölve a spanyol sportsajtó által.

[3424380] 2021-05-08 16:15:00 Barcelona - Atlético Madridx

Mire érdemes fogadni?

A fogadóirodáknál meglehetősen egyértelmű, hogy melyik csapat az esélyes, a Barcelona sikere ugyanis csak 1.80-as átlagszorzó körül fizet, miközben az Atlético győzelme 4,50 feletti szorzón is pakolható. Ez erre a meccsre szerintünk mindenképpen túlzó, még akkor is, ha a Barca tavasszal összességében remek formát mutatott a bajnokságban. Ez egy vérre menő csata lesz, ahol mindkét csapat bevet majd mindent a siker érdekében.

Éppen emiatt nem is várok szemkápráztató játékot. Az őszi meccsen egyetlen gól döntött a három pont sorsáról, nem tartjuk kizártnak, hogy most is kevés gólt hoz a találkozó. 

Egy kiélezett Atlético-meccsen muszáj szóba jönnie a büntetőkártyáknak is. A bukik +/-5,5-ön húzták meg ez idevonatkozó határokat, ebbe a határba pedig már belekalkulálták a meccs tétjét is. Az Atlético 2,5, a Barca pedig 1,7 sárga/meccs átlaggal játszik a szezonban, a mérkőzést vezető Antonio Mateu Lahoz pedig 4,8 sárga/meccs átlaggal dirigálja a bajnokikat. 

Ezen a piacon a Barcelona sárgákra kínált ázsiai over 2-es opció tűnik talán a legjobb választásnak, hiszen nehéz elképzelni, hogy ezen a meccsen ne gyűjtsenek be legalább két figyelmeztetést. Provokálhatják Messiéket a madridiak, hátrány esetén a hidegvérüket is nehéz lesz megőrizni és hát a várható kezdőbe bőven akad olyan játékos, aki potenciális sárgás. 
 

>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE
ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


A 22bet-nél fogadhatunk a labdabirtoklásra is. Itt elég hendikepet szabtak a bukik, a 31%-nyi különbség talán picit erősnek tűnik. Az Atléticónak ugyanis szintén győzelemre kell játszania, így szerintünk azért meglehet a 34,5%-os labdabirtoklási arányuk, még úgy is, hogy a Nou Campban a Barca nagyon erős ezen a téren. 

Végül, de nem utolsó sorban érdemes lehet fontolóra venni a VAR-használatát is. A bajnoki cím múlik ezen a meccsen, szinte kizárt, hogy ne legyenek kétes szituációk, ebben az esetben pedig a játékvezető is biztosra mehet és kérheti a videóbíró segítségét. 

{"headTitle":"Barcelona - Atlético Madrid ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-08 16:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Barcelona sárga lapok - 2 felett ","odds":"1.59","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Labdabirtoklás - Atlético Madrid 34,5% felett ","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Használják a videóbírót* - IGEN","odds":"2.89","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

* A fogadóiroda szabályzata szerint csak az számít ebben az esetben VAR-használatnak, ha a játékvezető maga kéri a segítséget. 

[3424380] 2021-05-08 16:15:00 Barcelona - Atlético Madridx;
megosztom