Átigazolás

Szalai Attila lehet a következő topligás magyar, még Szoboszlait is lepipálhatja

megosztom

Szalai Attila rövid idő alatt a magyar válogatott egyik legnagyobb értéke lett, a fiatal védő iránt pedig már európai sztárcsapatok is érdeklődnek.

Lassan kijelenthetjük, hogy új sztárja lesz a magyar válogatottnak, Szalai Attila személyében ugyanis egy nagyon szépen fejlődő és egyre jobb és stabilabb teljesítményt nyújtó játékossal erősödik a magyar futball. A 23 éves Szalai Attila Vácon kezdte el a focit, majd a Vasas és a Rapid Wien korosztályos csapatait megjárva 2017-ben Mezőkövesdre igazolt. A borsodiak színeiben két szezont húzott le az NB I-ben, a második idényében már alapembernek számított, pedig ekkor is még csak 20 éves volt.

A Mezőkövesdtől aztán 2019 nyarán a ciprusi Apollón Limasszol csapatához igazolt, ahol nemzetközi rutinra is szert tehetett, hiszen összesen 10 alkalommal lépett pályára az Európa Liga selejtezőjében.

Szalai fejlődése tankönyvbe illő volt, így aztán nem volt meglepetés, hogy 2021 januárjában újabb szintet tudott lépni. A török Fenerbahce 2 millió eurót fizetett a magyar védőért, aki rögtön alapemberré tudott válni az isztambuli óriásnál, 18 bajnoki mérkőzést játszott végig a tavasszal, amelyeken még három gólt is tudott szerezni.

Szalai gyorsan elnyerte a török drukkerek szimpátiáját, az egyik legnépszerűbb Fener-játékosnak tekinthető, Instagram oldalának követőszáma pillanatok alatt az egekbe szökött, így mostanra Hosszú Katinka és Dzsudzsák Balázs után a harmadik legtöbb követővel rendelkező magyar sportolónak számít.

Szalai Attila piaci értékének grafikonja - 3 év alatt 37-szeresére nőtt a játékos ára // transfermarkt

Szalai felemelkedése remek hír a hazai rendezésű Eb-re készülő magyar válogatottnak, de kevésbé az a Fener szurkolóinak. A magyar játékos ugyanis egyre többet szerepel a zuhanyhíradókban, a kiváló tavaszi produkciójának köszönhetően több nagy európai klub érdeklődését is felkeltette.

A legtöbbet az angol Premier League-ben jelenleg dobogón álló Leicester City nevét lehetett Szalaival kapcsolatban olvasni, de felmerült már az RB Leipzig, a francia Monaco és a spanyol Sevilla is.

Szalai Attila piaci értékét jelenleg 3,70 millió euróra becsüli a Transfermarkt, de mivel 2025-ig érvényes szerződése van a Fenerrel, a törökök ennek a többszörösét szeretnék kapni a védőért. A török és angol sajtóban 20-25 millió eurós vételárral írtak a lapok, ami azt is jelentené, hogy Szalai akár le is taszíthatja a Dzsudzsák-Szoboszlai duót a legdrágább magyar futballisták képzeletbeli listájának éléről. Dzudzsákért 2012-ben 19 millió eurót fizetett a Dinamo Moszkva az Anzsinak, Szoboszlaiért pedig 20 millió eurót perkált le a Lipcse a Salzburgnak most januárban.

Mit mondanak az oddsok?

Az Unibet átigazolási piacokkal kapcsolatos fogadási lehetőségeiről már több alkalommal is foglalkoztunk, Erling Haaland, Kylan Mbappé vagy Lionel Messi jövőjével kapcsolatban is elhelyezhetünk téteket. Ezek az opciók nyilván nem számítanak meglepőnek, azonban most Szalai Attila is felkerült a tétlapra.

Az Unibet szorzói alapján a legnagyobb esélye arra mutatkozik, hogy a 2021/22-es idényt is a Fenerbahce csapatában kezdi meg Szalai, erre a kimenetelre 1.85-ös szorzón tudunk fogadásokat kötni.

Második helyen 2,50-es szorzóval a Leicester Cityt találjuk, majd kereken 4-szeres oddsal a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket is a soraiban tudó Lipcse következik.

Elképesztő micsoda felhozatal szerepel egyébként a kínálatban, csupa jó nevű, nagy európai sztárcsapa, többek között a Dortmund, Lazio, Lyon és a Porto is megjelenik a listában, igaz már kétszámjegyű szorzókkal. Kíváncsiak várjuk a fejleményeket.
 

>>Ezt a fogadást az Unibet > Labdarúgás >Speciális > Átigazolások útvonalon éred el <<

{"headTitle":"Szalai Attila kluba ekkor - 2021.09.01","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-31 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fenerbahce ","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Leicester City ","odds":"2.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"RB Leipzig ","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Sevilla ","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Monaco ","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Napoli ","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 10. 000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt!

megosztom