Tenisz

Mire megy az ifjú titán Nadal ellen? - két tippet rizikózunk meg

 • Cesc18
megosztom

Összejött a generációk csatája Madridban, avagy a szerdán felnőtté váló Carlo Alcaraz a spanyol legendával, Rafa Nadallal mérkőzik meg a Manolo Santana publikuma előtt.

Ennél csodálatosabb születésnapi ajándékot aligha kaphat egy fiatal spanyol tehetség, minthogy a 20-szoros Grand Slam-bajnok Rafa Nadallal játszhat egy meccset a madridi centeren. Ezzel természetesen egy álma válik valóra a szabadkártyás Carlos Alcaraznak, aki hétfőn már is átadta a múltnak a salakirály egyik rekordját. 

Nadal 2004-ben, 18 évesen nyerte első meccsét Madridban, Alcaraz viszont ezt megdöntötte azzal, hogy 17 évesen 2-0 arányban győzte le Adrian Mannarinót a torna első körében. 

Már tavaly olvashattunk olyan cikkeket, hogy a murciai fiú lehet az 'új Rafa', ám Alcaraz úgy gondolja, hogy a játékstílusa miatt sokkal inkább Roger Federerhez hasonlít, hiszen szeret agresszíven játszani és nem ritka, hogy a hálónál is feltűnik. 

Az ifjú titán remek kezekben van, ugyanis a korábbi világelső és Garros-bajnok, Juan Carlos Ferrero az edzője. A 41 éves legenda maga is jó néhányszor megmérkőzött karrierje során Nadallal és ha sokszor nem is, de kétszer azért sikerült borsot törnie a honfitársa orra alá, még salakon is. Ferrero 2008-ban Rómában borította a papírformát Rafa ellen, amire olyannyira nem számítottak a fogadóirodák, hogy több, mint 15-szörös pénzt ért a győzelme. 

A számok alapján Alcaraz sikere most kisebb meglepetés lenne, hiszen a szorzója bukmékertől függően 8.00 - 9.50 környékén mozog. Ettől függetlenül természetesen hatalmas szenzáció lenne, ha le tudná győzni Nadalt. A salakkirály egyébként így beszélt a tehetséges honfitársáról még a torna előtt:

Carlos csodálatos játékos, már most hihetetlen szinten játszik. Valószínűleg hamarosan a világ egyik legjobb játékosa lesz. 

Ha éles körülmények között nem is, de edzés formájában már ütöttek egymás ellen, méghozzá idén Melbourne-ben az Australian Open előtt. 
 

Mire lehet érdemes fogadni?


Az ilyen generációk csatája mindig rettentően érdekes és izgalmas, ugyanakkor fogadás szempontjából rettentően nehéz és veszélyes terep. Alcaraznak természetesen semmi vesztenivalója nem lesz, ahogyan elmondta, minden pillanatát élvezni szeretné ennek a párharcnak. Ettől függetlenül nem lesz könnyű dolga lazán venni ezt a meccset, hiszen a lelátókra visszatértek a nézők, a túloldalon pedig mégiscsak Nadal áll majd. 

Rafa számtalanszor volt már ilyen helyzetben, gyakorlatilag minden salakos meccsének úgy megy neki, hogy ő a favorit és rajta van a nyomás. De ez sokszor még jobb játékot hoz ki belőle, főleg, ha egy honfitársa pályázik a trónjára, akik ellen mindig extra motiváltan játszik. 

Nem a madridi a legerősebb salakos tornája Nadalnak, ezek között a gyorsabb körülmények között kevésbé van a kezében az irányítás, de azért természetesen ezen a tornán sem egyszerű legyőzni. Érdekesen alakul egyelőre a salakszezonja, hiszen Monte-Carlóban nem túl erős játékot mutatva már a negyeddöntőben kiesett, míg Barcelonában ugyan megszerezte a 12. címét, de igencsak döcögött a szekere. 

Óvatosan nyúlunk bele ebbe a meccsbe, amit megpróbálunk meglovagolni, hogy talán az első szett elején idegesebb lesz Alcaraz. Azért számára ez tényleg óriási dolog, hogy ennyire fiatalon éles meccset játszhat Nadallal egy Mastersen. Tavaly Sebastian Korda volt hasonló helyzetben, akinek óriási példalépe a salakkirály és éppen a Garroson játszhatott ellene először. Nem is nagyon tudott ezzel a szituval mit kezdeni és sima 6-1, 6-1, 6-2-re kapott ki. 

Alcaraz lehet többet ki tud majd ebből hozni, de megrizikózzuk, hogy az első 4 játék után Nadal vezet majd. Ez ugye 3-1 vagy 4-0 lehet. Némi pénzmagot az is megérhet, hogy az első szett 6-0, 6-1 vagy 6-2-vel lesz a rutinos spanyolé. Az az érdekes, hogy Rafa eddig a salakszezonban nem nyújtott csúcsteniszt, de még így is kilenc szettben kettő vagy kevesebb játékot engedett az ellenfeleinek. 

{"headTitle":"Rafa Nadal - Carlos Alcaraz","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-05 14:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Első szett 4 játék után vezet: Nadal","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Első szett pontos eredmény csoport: Nadal 6-0, 6-1, 6-2","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Fogadj Nadal meccsére, nézd élőben és használd fel a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet! 

 • Lépj fel a bet365 oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül. Használd a H3WIN bónuszkódot
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak.
   
 • Igényeld az ajánlatot a befizetés végrehajtását követően a 'Számlám/Ajánlataim' menüpont alatt.
   
 • Helyezz el egy fogadást bármilyen sporteseményre.
   
 • Amint kiértékelik az első fogadásodat, a fogadási kreditjeid aktiválódnak.
   
 • A fogadási kreditek készpénzben nem vehetők fel, de az abból származó nyeremények igen.

 

Kérem a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet

bet365

 

megosztom