Tenisz

Nehezen bukhat el ez a duplánk

  • Cipolla
megosztom

A keddi játéknapon a női torna maradék négy nyolcaddöntős találkozóját is lejátsszák Madridban. Két biztosnak ígérkező meccsből állítottunk össze egy szelvényt.

Elise Mertens - Simona Halep

Kezdjük a beharangozónkat Haleppel, akinek a játéka nagyon összeállt a salakszezonra. Az elmúlt hónapok eléggé megviselték a román teniszezőt, hiszen sok versenyre nem mert elutazni, tavaly például a US Opent is kihagyta emiatt.

Salakon viszont már tavaly is elkapta a fonalat, a prágai és a római tornát is behúzta, míg a Garroson a végső győztes Swiatek tudta csak kiütni. Idén is remekül kezdte a salakos szezont, hiszen másfél hete az elődöntőig jutott Stuttgartban, ahol az ihletett formában ütő Sabalenka verte ki, míg Madridban az első két ellenfelét könnyedén lépte le meggyőző játékkal.

A madridi helyszín vélhetően a legkedvesebb tornái közé tartozik Halepnek, két tornagyőzelem mellett két döntője is van innen az elmúlt évekből.

Mertens Isztambulban kezdte az idei európai salakszezonját, ahol a döntőig menetelt egy nem túl magas nívójú tornán. A tornagyőzelemtől ugyanakkor Cirstea megfosztotta, a döntőben két szettben verte meg a román Mertenst. Madridban Zhangon és Rybakinán jutott túl az első két körben, az ukrán ellen egy rettentő hektikus és sok hibával tarkított találkozót húzott be. Mertens komoly bajba került a második szettben, de Rybakina a segítségére sietett és szettlabdákról gyakorlatilag odaadta a szettet, így a meccset is a belgának. 

Az egymás elleni mérlegük 4-1 a román játékos javára, ráadásul ebből három találkozót is salakon játszottak, ott pedig mindhármat Halep nyerte. A formák alapján aligha most fog megszakadni ez a sorozat.

Aryna Sabalenka - Jessica Pegula

Sabalenka hosszú hónapok óta magas színvonalú teniszt rak le, aki favoritként alig-alig tud hibázni. 

Tudtad? Sabalenkát a 2020-as US Open óta nem tudták két szettben megverni!

Legutóbb Stuttgartban a döntőig menetelt, Kontaveit és Halep ellen is remek teniszt rakott le a pályára. Végül a döntőben Bartyval már nem bírt. Bár jól kezdett a fehérorosz és hozta az első szettet, utána teljesen összeomlott, így végül elbukta a döntőt a világelső ellen.

Ez a kudarc nem különösebben törte meg erre a hétre, hiszen Zvonarjeva és Kasatkina könnyed legyőzésével jutott a harmadik körbe és várhatja az amerikai elleni összecsapást. 

Pegula komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt egy-két évben, így már a top40-ben van az amerikai. A madridi tornával indította az idei salakos szezonját, ahol az első körben Cirsteán sikerült túllépnie. Nem játszott rosszul Pegula azon a találkozón, két szoros szettben győzte le román ellenfelét. A második kört meccs nélkül abszolválta, hiszen Azarenka visszalépett ellene, így érkeztünk el a nyolcaddöntős találkozóhoz.

Az egymás ellenijük 1-1-re áll, ugyanakkor a legutóbbi meccsüket épp tavaly, a Garros első körében játszották, ahol Sabalenka könnyedén, két szettben masírozott át az amerikain. Sabalenkának megvan a sebessége ahhoz, hogy ne hagyja salakon lélegzethez jutni ellenfelét, így komoly nyomás alatt fog végig játszani Pegula. A magasabb sebesség mellett több hibát várunk az amerikaitól. Továbbá salakon otthonosabban is mozog Sabalenka, ami a jó formája mellett egy döntő tényező lehet a keddi összecsapáson.

A két tippünkkel @1.69-es oddsot kapunk a Bet365 irodánál, amit mi egy jó befektetésnek tartunk a keddi játéknapra.

{"headTitle":"WTA Madrid","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-04 13:00","footerTitle":"Eredő odds: 1.69 + 5% bónusz","footerLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","events":[{"eventTitle":"Halep","odds":"1.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Sabalenka","odds":"1.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365
megosztom