Magyar Kupa

Ezt várjuk mi - tippek a Vidi-Újpestre

megosztom

Hétfőn este megrendezésre kerül a Magyar Kupa fináléja, lássuk, hogyan tippelik a találkozót a Hathárom szerkesztői!

Fehérvár vagy Újpest? - Fotó: molfehervarfc.hu

gb1

Pikáns sztorikból, érdekességekből és statisztikákból sincs hiány az idei MK-döntő kapcsán. Mint az köztudott, Szabics Imre vezetőedző együttese története során harmadszor hódíthatja el a trófeát, a Puskás Arénában, ahol hús-vér nézők szeme láttára küzd meg a tízszeres kupagyőztes Újpesttel.

Lehet firtatni, hogy a lila-fehérek sorsolása könnyebb volt és a Vidi nem csak a kupában, de a bajnokságban is meggyőzőbben menetelt, egy döntőben viszont úgy vélem, hiba ekkora favoritnak belőni egy csapatot. Ezen gondolatmenetből kiindulva én az Oenning-legénységre fogadok, masszív hendivel megtámogatva, ami még egy sovány fehérvári sikernél is push lenne.

Tipp: Újpest +1.0 (ÁH) @1.80   
 

mr.blonde

Ha pikírt kedvemben lennék, akkor azt is mondhatnám, hogy minden a helyes mederben zajlik a magyar fociban, a Fradi lett a bajnok, a Vidi meg a kupagyőztes és szépen le is vannak osztva a lapok. Persze valószínűbb, hogy ez nem egészen így működik, mindenesetre nekem kétségem sem sincs afelől, hogy a Fehérvár nyeri a kupát. 

Komoly különbség mutatkozott meg a két csapat között az elmúlt hetekben a játék minőségét illetően, emiatt pedig teljesen jogosnak érzem a fogadóirodák szorzóit. Az Újpestnek ez a kupadöntő egy nem várt lehetőség, de hogy a bajnokságban a kiesés elkerülése volt a prioritást, sok minden elárul a csapat erejéről. 

Nálam ez a meccs egyértelmű, nem igazán látom, hogy miért és miként tudná meglepni az Újpest a Fehérvárt. Az biztos, hogy Oening nem fog bekkelni csapatával ezen a meccsen, ami egy jó találkozót eredményezhet, én pedig arra számítok, hogy a Vidi legalább kétszer mattolni fogja a lila-fehérek védelmét. 

Tipp: Csapat 1 góljainak a száma 1,5 felett@1.77    

varin

Egyértelműen a Fehérvár a mérkőzés favoritja, de az is tiszta sor számomra, hogy ez a meccs nem lesz olyan sima, mint a bajnoki találkozók. A tét nyomja a Vidit, míg Újpesten amolyan bónusz lenne a kupasiker, habár kétségtelenül nagyon sokat jelentő, extra bónusz!

A lilák kulcsemberei pihenőt szereztek maguknak a csütörtöki bajnokira, így Beridzéék frissebbek is lehetnek akár, ami egy ilyen meccsnél különösen fontos. 

Ha megnézzük az elmúlt évek döntőit, a 2015-ös finálét leszámítva olyan meccset, ahol kiütés történt, több, mint egy évtized után találhatunk csak. Máskülönben a differencia mindig egy gól volt, négy esetben pedig büntetőkig is elmentek a felek. 

A fehérvári védelem sebezhetőnek tűnik, az Újpest pedig lényegesen felszabadultabb lehet, mint ellenfele. Egyetértek az oddsokkal, szerintem is a Vidié lesz a kupa, de nem kizárt, hogy akár hosszabbításig is mennek a csapatok, mindezt viszonylag sok góllal fűszerezve.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt @1.75    

Tomihmv

A Fehérvár idén háromszor is átgázolt az Újpesten a bajnokságban, hiszen minimum négy góllal (!) rendre legyőzte. Legutóbb bő három hete, vagyis már Szabics Imre regnálása alatt.

Az egymás elleni eredmények mellett a minőség is a piros-kékek felé billenti a mérlegnyelvét, na meg a felek jelenlegi formája is. Ugyan a lila-fehérek csütörtökön, Diósgyőrben, egy gól nélküli reminek köszönhetően meghosszabbították élvonalbeli tagságukat, azonban az volt zsinórban a harmadik olyan találkozójuk, amelyen nem tudtak nyerni. A Vidi viszont a Ferencváros elleni zakó után hétközben az MTK otthonában (3-1) tudott diadalmaskodni, vagyis jól sikerült a főpróbája.

A Puskásban tartandó fináléban már lehetnek nézők, de mivel vélhetően az Újpest vezetősége és ultrái nem tudnak közös nevezőre jutni, így a lelátón is a fehérváriaknak állhat a zászló. Vagyis gyakorlatilag minden jel arra mutat, hogy a Vidi harmadik MK-trófeáját nyeri meg hétfőn este, avagy nem lenne meglepő, ha már a rendes játékidőben dűlőre vinné a dolgot a piros-kék gárda.

Tipp: Fehérvár @ 1.60    

Cipolla

Egy döntőre sosem egyszerű fogadni, így bár az esélyek egyértelműen a Fehérvár mellett szólnak, könnyen lehet, hogy lapot osztanak hétfő este az Újpestnek is. 

A Fehérvár elől-hátul gólképes Szabics érkezésével, de a játékuk fokozatosan javul és egyértelműen erősebb csapat benyomását kelti mostanában, mint az Újpest. A lila-fehérek ugyanakkor a meccs elején sokkal inkább rámehetnek a gólszerzésre, mint a második félidőben, így egy félidő Újpest, vége Fehérvár opcióban látok rációt. A Fehérvár  semleges helyszínen is képes lehet fordítani egy félidő alatt, ehhez a forma és a minőség is mellettük szól.

Tipp: Félidő - Újpest / Vége - Fehérvár @21.00    


Ti mire fogadnátok a Fehérvár-Újpest Magyar Kupa döntőn?


[3574130] 2021-05-03 20:00:00 MOL Vidi FC - Újpestx;
megosztom