NB I

Felébredt a Diósgyőr, összejöhet-e még a bennmaradás?

  • mr.blonde
megosztom

Drámai hajrágóllal szerezte meg a győzelmet a Diósgyőr a Puskás Akadémia ellen, ezzel tovább élnek a miskolciak bennmaradási reményei.

Továbbra is él a diósgyőri remény // fotó: dvtk.eu

Nagy hajrába kezdett a Diósgyőr csapata, amely a Budafok felett aratott fontos győzelem után szerdán a második helyezett Puskás Akadémiát is legyőzte. A mindent eldöntő találatot a hosszabb sérüléséből visszatérő Molnár Gábor szerezte, méghozzá a 94. percben. Ez a 'buzzer beater' alighanem sokat lök a miskolciak hangulatán, simán vérszemet kaphatnak egy ekkora győzelmet követően, és mivel az elmúlt két fordulóban így már hat pontot tudtak szerezni, már csak négy pont a lemaradásuk a bennmaradásért érő 10. helytől.

Hogy vajon képes lesz-e kiharcolni a bennmaradást a DVTK, az még mindig nehéz kérdés. A Zalaegerszeg és a Honvéd az a két csapat, akinek a kárára meghosszabbíthatná az élvonalbeli tagságát, a három forduló alatt ledolgozandó négy egység pedig nem tűnik kevésnek. A momentum most valóban a Diósgyőr oldalán áll, de vessünk gyorsan egy pillantást a hátralévő három forduló párosításaira.

A hátralévő fordulók párosításai
Zalaegerszeg Honvéd Diósgyőr
PFLA (i) Mezőkövesd (o) Kisvárda (i)
Kisvárda (o) Budafok (i) Újpest (o)
Újpest (i) FTC (o) Fehérvár (o)
Tipp: 3-5 pont Tipp: 4-7 pont Tipp: 6-9 pont

A Zete kedden kitömte a Budafokot, ezzel folytatva Waltner Róbert érkezése óta kialakuló javuló formáját. A zalaiak hétvégén a Puskáshoz látogatnak, ami kemény ütközetnek tűnik, mert a felcsútiak ezüstérme a miskolci vereséggel veszélybe került. Háromesélyes nálunk az a meccs, nem kizárt, hogy döntetlen lesz a vége. A Honvéd eközben a hajrára leeresztő Mezőkövesdet fogadja, szerintünk azon a meccsen 1X-ben megáll majd a dolog. Eközben a Diósgyőr ahhoz a Kisvárdához látogat, amely remek áprilist fut és négy forduló óta veretlen. Ennek ellenére nálunk benne van a pakliban egy vendég pontszerzés, a kérdés az egységek száma lehet.


Új NB I-es piacok az Unibeten!

Gólszerzők

Szögletek száma

Lapok száma

Játékos lapot kap


Valószínű, hogy a hétvégén tehát nem dől még majd el semmi, mindhárom kiesőjelölt pontot, pontokat szerezhet. Abban az esetben viszont, ha a Zete és a Honvéd nyer, a DVTK pedig kikap, akkor vége a történetnek és a Diósgyőr kiesik.

Az utolsó előtt körben a Honvéd jó eséllyel három ponttal gazdagodik és bebiztosítja ezzel a bennmaradást. A Zete a Kisvárdát fogadja, a Diósgyőr pedig az Újpestet.

Érdekesség, hogy a DVTK utolsó két ellenfele a kupadöntő két résztvevője és a finálé éppen az utolsó két kör közé ékelődött be. Vagyis ez egy szerencsés helyzetet eredményezhet a borsodiaknak, hiszen az Újpest és a Vidi is értelemszerűen a kupára fókuszál majd azokban a napokban.

Az utolsó körben a Zete a kupadöntőből érkező Újpest vendége lesz, a Honvéd a már bajnok FTC-t fogadja, a Diósgyőr pedig a Fehérvárt látja vendégül. Érdekesség, hogy 2018-ban a DVTK egyszer már megúszta a kiesést, méghozzá úgy, hogy az utolsó fordulóban odahaza a már bajnok Fehérvár csapatát tudta legyőzni.

Konklúzió

Akárhogy nézzük, a kiesési harc végletekig kiélezett lehet, amennyiben az érintett csapatok foggal-körömmel harcolnak és közben még eredményesen is játszanak. A fenti trióból véleményünk szerint a Honvéd rendelkezik a legjobb pozíciókkal, nem látjuk, hogy a hátralévő három fordulóban elveszítené négypontos fórját a DVTK-val szemben.

A Zalaegerszeg lehet inkább a Diósgyőr célpontja, ha a zalaiak kikapnak szombaton Felcsúton, akkor komoly nyomás nehezedik rájuk. Waltner Róbert tavaly kiesett az újonc Kaposvárral, még az is előfordulhat, hogy most kiesik a Zalaegerszeggel.

A legnagyobb valószínűsége persze annak van, hogy a DVTK végül elbukik. Abban az esetben lehet reális esélyük, ha mind a három meccsüket megnyernék, hét szerzett pontnál már kell a riválisok botlása is.


Hétvégén elsőként a Zalaegerszeg lép pályára, majd a Diósgyőr következik, vasárnapra pedig a Honvéd marad. Mindhárom csapatnak nagyon magas szorzója van, vagyis egyáltalán nem számítanak favoritoknak, viszont a motiváció egyértelműen az ő oldalukon áll.

2021-04-24;212
2021-04-25;213,212
325922

 

borítókép: dvtk.eu
megosztom