Tenisz

Remek tippünk van a világelső meccsére

  • Cipolla
megosztom

Pénteken a negyeddöntőket rendezik Stuttgartban, ami azon kivételes versenyek közé tartozik, amit salakon és fedett pályán rendeznek. Mi ebből próbálnánk meg hasznot húzni a Barty - Plisková találkozón.

A beharangozónkat kezdjük a világelső Ashley Barty-val, akinek a játéka döcögött az év elején. Egyértelműen győzelmi reményekkel érkezett a hazai Grand Slam tornájára, de a negyeddöntőben a Muchova elleni vereség nem az, amit egy világelső könnyedén elfogad. A játéka utána sem volt átütő erejű, hiszen Rogers is meg tudta fogni szülőföldjén az AO utáni héten, majd elérkezett az amerikai kirándulás. Miamiban az első körben a világranglista 151. helyezettje ellen meccslabdát kellett hárítania, majd ez a siker akkora lendületet adott neki, hogy az egész tornát behúzta. Folyamatosan építette fel a játékát a korábbi Roland Garros-bajnok, Azarenka, Sabalenka, Svitolina és Andreescu elleni győzelmi lista azért jól mutat.

Ezen a héten a második körben mutatkozott be Siegemund ellen, akit két szettben vert meg. A német nem tartozik a legkönnyebb ellenfelek közé, de nem tudta zavarba hozni a világelsőt.

Az első meccsén Barty nem vesztett az első szervái mögött pontot, mind a 24 adogatását megnyerte.

Ilyen előjelekkel érkezik majd Karolina Pliskova a negyeddöntőben, akinek a formája nem túl meggyőző az idei szezonban. Az Ausztrál Open utáni tornákon mindig a második meccsén búcsúzott. Hihetetlen balszerencse háromszor ugyanarra az ágra kerülni egy nem kedvelt vetélytárssal, Plisková átélhette Pegula személyében, és mindháromszor az amerikai jelentette a végállomást is a cseh lánynak.


Stuttgartban az első körben nagyon megszenvedett a selejtező után szerencsés vesztesként főtáblára kerülő Korpatsch ellen, de végül átrágta magát a németen. A második körben Ostapenko jött szembe, aki hasonló hullámvölgyben van, mint Pliskova, de egy kemény három szettes küzdelemben túljutott lett riválisán is. Ezen a meccsen mutatott már életjeleket Pliskova, hiszen 21 ászt ütött és mindössze kétszer vesztette el a szerváját. 

Mire fogadjunk?

A stuttgarti pálya az egyik leggyorsabb salakpályás torna a szezonban, emiatt jóval nehezebb breakelni, mint egy nyitott salakpályás tornán, pláne két nagy ütőerejű játékos esetén, mi pedig ezt használnánk ki. 2016 óta öt mérkőzést játszottak egymás ellen a felek, a legtöbb break a lejátszott meccseiken eddig 5 db volt, pedig volt döntőszett tie breakes küzdelmük is. Ennek ellenére most 7,5-nél húzta meg a határt a Bet365, amit aligha fognak lehozni a játékosok. Egyáltalán nem várunk break csatát a negyeddöntőjükön, így a 7,5 alatti fogadás egy erős tippnek tűnik péntekre, amit a Bet365 irodában tudsz megjátszani.

{"headTitle":"Ashleigh Barty - Karolina Pliskova","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-23 11:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Összesített breakek a mérkőzésen: 7,5 alatt","odds":"1.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom