Darts

Ajándékszagú tippel támadunk az Ítéletek Éjszakáján

 • Cesc18
megosztom

Csütörtök este véget ér a 2021-es Premier League alapszakaszának első felvonása, avagy jön a kilencedik forduló.

Nem maradt kérdés az Ítéletek Éjszakájára, már szerdán este eldőlt, hogy Glen Durrant mellett Rob Cross az a játékos, aki nem folytathatja a Premier League küzdelmeit. Előttük viszont elképesztően szoros az állás, hiszen négy ponton belül van a versenyben maradt nyolc dartsos. A rájátszásért tehát még elképesztő csata várható.

Premier League, 9. forduló    
Kezdés Mérkőzések 1 X 2
20:10 Glen Durrant v Rob Cross 7.00 5.60 1.32
20:45 Jonny Clayton v Michael van Gerwen 3.25 4.10 1.91
21:20 Nathan Aspinall v Gary Anderson 2.35 3.85 2.55
21:55 Jose de Sousa v Peter Wright 2.45 3.95 2.40
22:30 Dimitri Van den Bergh v James Wade 1.89 4.10 3.25

A két búcsúzó, azaz Durrant és Cross összecsapása nyitja a kilencedik fordulót. Végül is a papírforma érvényesült, hiszen a torna előtt az ő kiesésükre fizették a legkevesebbet a fogadóirodák. Cross teljesítménye ettől függetlenül pozitív meglepetés volt, ahogyan Twitter-bejegyzésében leírta, csalódott, de összességében jól játszott, viszont hiányoztak a kulcsfontosságú duplák és ezek a nüanszok jelentették a különbséget győzelem és vereség között. Motiváció egyik oldalon sem maradt így az utolsó meccsükre, de azért biztosan szeretnék győzelemmel lezárni az idei Premier League szereplésüket. Erre természetesen Cross-nak van a nagyobb esélye, Durrant ugyanis tegnap már a 80-as átlagot sem tudta megdobni...
 

Tudtad?

Minden Premier League Darts-fordulóban egy fogadásod a versenyt szponzoráló Unibet állja. Részletekért kattints ide!


A folytatásban Jonny Clayton és Michael van Gerwen feszül egymásnak, ami viszont már egy jóval izgalmasabb és kiszámíthatatlanabb összecsapást ígér. Noha a korábbi világelső holland szerdán valami egészen fantasztikus játékot nyújtott, ám semmi garancia nincs arra, hogy ugyanezt a formáját láthatjuk a walesi ellen is, hiszen a hullámzás jellemzi az idei PL-szereplését. Claytontól sem tudni, hogy milyen játékot tesz a színpadra. Ami vele kapcsolatban érdekes, hogy az ötödik fordulót követően még vezette a tabellát, ám a héten csak egy ikszre volt jó eddig és visszacsúszott egészen a nyolcadik helyig, ráadásul a legaránya is mínuszba fordult. Éppen Van Gerwen ellen megállítani ezt a negatív szériát nem lesz sétagalopp.  

Az est harmadik meccsén Nathan Aspinall és Gary Anderson csap össze, ami egy igazi háromesélyes derbinek ígérkezik. Bár, ha a tavalyi döntős angol sorozatát nézzük, akkor lehet inkább csak kétesélyes, hiszen a tegnapi győzelmével immáron hat forduló óta tart a veretlenségi szériája. Hátsó pályáról Andersonnak sem lesz egyszerű dolga megcsípni a két pontot, főleg úgy, hogy eddig az egyik legkevesebbszer brékelt a mezőnyben. Jelenleg egyébként három pont van közöttük Aspinall javára, tehát ez egy elég fontos meccs a skót számára, hiszen akár öt pontra is nőhet a fór köztük, ami azért már nem elhanyagolható.

Fogadás tekintetében egyértelműen az 1X felé hajlunk, nem csak azért mert Asp hat forduló óta veretlen, hanem mert Gary játékában nem érezzük az átütő erőt. 
 

A PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala már közel 50 ezer tagot számlál. Csatlakozz Te is hazánk legnagyobb dartsos közösségéhez!


A másik skót, Peter Wright sem éppen meggyőző, ha pedig nem tud emelni a játéka színvonalán, akkor nem igazán lesz esélye a rájátszásba jutni. Csütörtökön Jose de Sousa ellen zárja az alapszakasz első részét, ami elég kemény meccsnek ígérkezik, hiszen a portugál formája továbbra is káprázatos. Tegnap este valami elképesztő adok-kapokba ment bele a hollanddal, amiből ugyan vesztesen kerül ki, de már önmagában az nagy dolog, hogy egy sokáig 110+ felett dobó Van Gerwennel meccsben tudott lenni. Ez az a sziporkázó játék, ami Wrightban most nincs benne. Nagyon jól kiszállózik a világbajnok skót, de tömegben messze elmarad attól, amit valójában tud, ez pedig problémát jelenthet De Sousa ellen.

Jól tükrözi ezt Wrightnál az a mindössze 17 180, amit eddig dobott, ez ugyanis holtversenyben a legkevesebb a versenyben maradt játékosok között. De Sousa viszont igazi 180 gyáros, 43-nál jár már, így az Unibet kínálatából 2.00-es oddson megrizikózzuk, hogy a portugál legalább kettővel több maximumot dob.

Az Ítéletek Éjszakáját Dimitri Van den Bergh és James Wade ütközete zárja, amely számunkra a csütörtöki menü legizgalmasabb párosítása. A belga hétfőn vette át a vezetést és azóta nem is tudták letaszítani a tabella első helyéről, hiszen sorozatban három győzelmet számlál. Ezt a nyerőszériát azonban pokolian nehéz dolga lesz tartani, Wade ugyanis a legforróbb játékos a héten. Az angol nagyon összerakta a játékát és sorozatban három olyan estén van túl, amikor 104+ körátlagot dobott.

Szerdán este Clayton ellen 127.44-es első 9 nyíl átlaga volt, amit nyugodtan nevezhetünk űrdartsnak.

Ugyan a kiszállóknál néha megakadt, de összességében semmi esélyt nem adott a walesinek. 

Van den Bergh viszont a leggyengébb meccsét játszotta az idei PL-ben, még a 90-es átlagot sem érte el. Ez elsősorban a kritikán aluli, 22%-os kiszállózásának volt köszönhető, de tömegben is elmaradt attól, amit a korábbi fordulókban tőle láthattunk. Nagy kérdés, hogy ez csak egy megingás volt nála vagy kicsit elfáradt, mindenesetre a héten látott Wade egy újra jól dobó Van den Bergh ellen is képes lehet felvenni a kesztyűt, szóval számunkra nem kérdés, hogy ilyen oddsszabás mellett az angol felé húzunk. Ajándékszagúnak tűnik 1.82-ért, hogy Wade legalább egy pontot szerez. 

{"headTitle":"Premier League, 9. forduló","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-22 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"180-as hendikep: De Sousa -1.5","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Wade +1.5","odds":"1.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Szerdán szépen ült a biztonsági szelvényünk és a ma este folyamán ismét a pluszos hendikepekben látunk fantáziát. Véleményünk szerint, ha Van Gerwen, Aspinall vagy Wade alul is marad az ellenfelével szemben, akkor sem lesz a különbség két legnél nagyobb. A versenyt szponzoráló Unibet 2.19-szeres pénzt fizet az alább látható kombira. 

 


 

Fogadj a Premier League-re és használd ki a 10.000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt:

 • Lépj fel az Unibet oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül.
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak (minimum 3.500 HUF).
   
 • Aktiváld az ajánlatot a 'Számlám/Bónuszaim' menüpont alatt.
   
 • Játssz a 100%-kal megnövelt egyenlegeddel, maximum 10.000 HUF értékben. 
   
 • A bónuszpénz a megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel.

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 10. 000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt!

unibet

 

megosztom