Tenisz

Trükkös fogadásba fektetünk a Tsitsipas - Rublev döntőn

  • Cesc18
megosztom

Vasárnap délután bajnokot avatnak a hercegségben, kérdés, hogy a görög Stefanos Tsitsipas vagy az orosz Andrey Rublev emelheti magasba a trófeát. Mindkét fiatal titán az első Masters-címéért száll harcba.

Miami után az év második 1000-es versenyén, Monte-Carlóban is új győztest avatnak. Ám ami óriási különbség, hogy Floridában nem indult a nagyhármas, a hercegségben viszont a világelső Novak Djokovics és a 11-szeres bajnok Rafa Nadal is tiszteletét tette. Bár kevés esély mutatkozott arra, hogy ne közülük kerüljön ki a bajnok, ám a fiatalok egyértelműen megérkeztek a nyakukra és vagy Stefanos Tsitsipas vagy Andrey Rublev mérföldkőhöz érkezik. Az első Masterst megnyerni mindig óriási dolog, szóval hatalmas harc várható a döntőben. 

{"headTitle":"Stefanos Tsitsipas - Andrey Rublev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-18 14:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Tsitsipas","odds":"1.99","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Rublev","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Cikkünk írásának pillanatában szinte 50-50-en állnak az oddsok a fogadóirodákban. Egy hajszállal húznak az orosz felé, ami részben köszönhető lehet annak, hogy erősebb játékosok testén keresztül jutott el idáig. Elég csak Nadal legyőzését megemlíteni, de Roberto Bautista-Agut és az elődöntőben Casper Ruud sem volt éppen könnyű falat. 

Persze, Tsitsipas is kapott kellemetlen ellenfeleket, ugyanakkor a negyeddöntőben Alejandro Davidovich Fokina feladta ellene, míg az elődöntőben Dan Evans csemegének számított, hiszen a brit erőn felül teljesítve jutott el a négy közé. Igazán komoly teszt elé tehát nem állították a görög teniszezőt, ami a döntőben azért visszaüthet.

Az egymás elleni mérlegük 4-3-as Rublev vezetést mutat. Az elmúlt félévben négyszer is összecsaptak és igazságosan 2-2 arányban megosztották a győzelmeket. Salakon két meccsük volt, a hamburgi döntőben a sírból támadt fel az orosz és nyert, majd 10 nappal később a Roland Garros negyeddöntőjében 3-0-lal vágott vissza a görög azért a fájó vereségért. 

Érdekes lesz ennek a döntőnek a lélektana. Mindketten nagyon szeretnének már egy Masters-címet, ám amíg Tsitsipasnak ez már a harmadik döntője lesz, addig Rublev az elsőre készül. A görög egyébként nem ostorozhatja magát a korábbi elbukott finálékért, hiszen Djokovicstól és Nadaltól kapott ki. 

Összességében viszont az aggasztó lehet a Tsitsipas-fanoknak, hogy kedvencük karrierje során eddig több döntőt bukott el, mint amennyit megnyert (5-8), Rublev viszont impozáns, 8-2-es mutatóval büszkélkedhet.

Persze ebből sem lehet messzemenő következtetést levonni, hiszen nem mindegy kik álltak a háló túloldalán, de mindenesetre érdekes ez a különbség a két teniszező között, illetve ne felejtsük el, hogy az eddigi egyetlen egymás elleni fináléjukat is Rublev húzta be. 
 

Mire lehet érdemes fogadni?


Nyugodt vélhetően egyik játékos sem lesz, nagy dolog kapujában állnak és egyébként is komolyan rivalizálnak egymással. Aki jobban kordában tudja tartani az idegeit, az nagy lépést tesz a győzelem felé. 

Rublev játéka meggyőzőbb volt számunkra a héten, de a nyeretése helyett inkább arra fogadunk, hogy nyer legalább 13 játékot. Ez ugye még akkor is lejöhet, ha elveszíti a döntőt. Abban pedig bízunk, hogyha nyer, akkor például azt nem 6-3, 6-4 arányban teszi. A korábbi Tsitsipas elleni győzelmei között egyébként nem volt olyan, ami ennyire sima lett volna. 

{"headTitle":"Stefanos Tsitsipas - Andrey Rublev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-18 14:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Rublev megnyert játékainak száma 12.5 felett","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
Tudtad? A     kínálja a világon a legjobb szorzókat, szinte minden eseményre és fogadási típusra. Regisztrálok és kipróbálom!

 

megosztom