Spanyol Kupa

Megint a logika ellen érdemes fogadni a kupadöntőn! - tipp a Bilbao-Barcelonára

Hogy, hogy nem, már megint a lapokra érdemes fogadni a spanyol kupadöntőben. És még a recept sem változik.

Faramuci módon újabb kupadöntőre kerül sor Hispániában, néhány héten belül ugyanis lejátsszák a 2019/20-as és a 2020/21-es finálét is. Előbbit a Real Sociedad nyerte az Athletic Bilbao ellen, ám a piros-fehér baszk csapat most kapott még egy esélyt, hiszen a Barcelona ellen Sevillában kijavíthatják a korábbi botlást. Ám az kétségtelen, hogy a két feladat közül ez lesz a nehezebben megoldható, viszont azt sem érdemes elfelejteni, hogy idén a Bilbao nyert már egy (szuper)kupadöntőt a katalánok ellen.

{"headTitle":"Athletic Bilbao-Barcelona","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-17 21:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bilbao","odds":"5.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Barcelona","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy pengeélen táncol Ronald Koeman a gránátvörös-kékek élén, ám Laporta kinevezését követően a holland szakembert megerősítették a székében. Szezoncélként a bajnoki címet és a kupagyőzelmet tűzték ki számára, amely váratlanul jó lezárás lehet egy borzalmasan induló évet követően. Messiék hátránya a bajnokságban csupán egy pont, míg a kupában egyértelmű favoritok a Bilbao ellen, ám egy harmadik hely és kupaezüst kombináció alighanem edzőváltást eredményezne.

Hogy jókor érkezik-e ez a mérkőzés, azt nehéz lenne eldönteni. A Barca már éppen remek formába kezdett lendülni, amikor érkezett egy madridi vereség, viszont a Bilbaóval aligha találkozhatnának jobbkor a katalánok. Raúl Garciáék ugyanis február közepe óta egyetlen meccset tudtak megnyerni, ha pedig ehhez hozzárakjuk az elbukott kupadöntőt és a tabellán elfoglalt 11. helyet, megérthetjük, hogy a Bilbao számára legalább annyira fontos az itteni siker, mint a Barcelonának.

Ami a kereteket illeti, nincs fontosabb új hiányzó egyik oldalon sem, a katalánoknál várhatóan Griezmann, Messi és Dembélé is a kezdőben kap helyet.

Mire fogadjunk?

Mindkét csapat számára nagyon fontos mérkőzés lesz, de ez nem jelenti rögtön azt, hogy gondolkodás nélkül kell tolni a lap overt. Éppen a másik kupadöntő kapcsán tanulhattuk meg ugyanis, mennyire sokat számítanak a körülmények és a reális line-ok, nem pedig csak az, hogy egy meccsnek alapvetően mekkora a tétje...

A mérkőzés játékvezetője ugyanis az a José Luis Munuera Montero lesz, aki kérdés nélkül a legunderesebb spori a teljes bajnokságban. Munuera 14 meccsen 3 pirosat felmutatott ugyan, de a sárgás átlaga még a 3.0-t sem éri el.

5.5-es határon Munuera Montero idén 18 spanyolországi meccséből 16-szor vezetett undert, legutóbb a Villarreal-Osasuna találkozót például lap nélkül lehozta.

Ő vezette a Barca Szuperkupa-elődöntőjét, ahol a Sociedad ellen 120 perc alatt is csak 3 sárgát mutatott fel, ráadásul a Bilbao elleni finálé sem volt egy kemény meccs, még a botrányos végjáték ellenére sem.

Mindemellett a Barcelona sikerét is meg merjük játszani. A Bilbao pocsék formában van, a kötelezőket sem tudja hozni, míg a Barca a madridi botlást leszámítva a szezon legszebb heteit éli. Ha jó napot fognak ki Messiék, ez bizony kiütéses kupagyőzelem is lehet, amely egy újabb érv a kevés kártya mellett.

UPDATE: A mérkőzést a másik Munuera, Juan Martinez vezeti. A határ vele is csábító, de az érték így kevesebb a tippben.

{"headTitle":"Athletic Bilbao-Barcelona","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-17 21:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"5,5 lap alatt","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Barcelona -1 (ázsiai hendikep)","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Fogadáskészítő: Barcelona legalább 2 góllal nyer + 5 lap alatt","odds":"5.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3529063] 2021-04-17 21:30:00 Athletic Bilbao - Barcelonax;