Női kézilabda

Ezzel a tippel próbálkozunk a magyar-olasz vb-selejtezőn

Habkönnyű meccs vár a magyar női kézilabda-válogatottra. Már az első meccsen dönthetnek a továbbjutó kilétéről Elekék.

Lukácsékra ujjgyakorlat vár pénteken. - Fotó: MTI

Péntektől vasárnapig világbajnoki selejtezőket rendeznek a női kézilabda világában, a párharcok győztesei pedig kijutnak a decemberi, spanyolországi tornára. A mieink az olaszokkal viaskodnak, vagyis ujjgyakorlat vár Elek Gáborék lányaira, pláne úgy, hogy riválisunk feladta pályaválasztói jogát, így mindkét találkozót (pénteken és vasárnap) Érden rendezik meg.

A magyar válogatott az előző hónapban sikeresen megvívott olimpiai selejtezőtornáról érkezik erre a párharcra, vagyis önbizalommal telve várhatja a dupla mérkőzést. A győri tornát sikerrel megvívó 19 kézilabdázó mellett Lakatos Rita és Csapó Kyra kapott helyett, a csapatkapitány, Kovacsics Anikó, Janurik Kinga, illetve Szikora Melinda sérülés miatt nem lép majd pályára.

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE AZ OLASZORSZÁG ELLENI VB-SELEJTEZŐKRE
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Csapó Kyra (DVSC Schaeffler), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)*, Szikora Melinda (Siófok KC)*.
Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO).
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC).
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria)*, Lakatos Rita (Váci NKSE), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler).
Beállók: Helembai Fanny (Váci NKSE), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler).
Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest).
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria).
*sérült

>>>REGISZTRÁLOK A CBET-RE ÉS KÉREM A 200 EURÓ ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


cbet

Persze nélkülük is toronymagas esélyesek vagyunk, már a pénteki ütközeten is, amelyen a bukmékerek ugyanis az egál hendikephatárt 19,5-nél (!) húzták meg. Ebből is látható, hogy ég és föld a felek közt a különbség, amit az is jól példáz, hogy az olaszokat legutóbb, 2019 szeptemberében, kereken 20 találattal, 30-10-re vertük idegenben.

Azóta nem sok minden változott ellenfelünk háza táján, sőt a kialakult helyzetre való tekintettel voltaképp alig játszottak mérkőzést az elmúlt időszakban. Idén, márciusban Koszovót két találattal lenyomták ugyan, viszont a tőlünk is sokkal gyengébb Ausztriától 15 találattal kaptak ki.

Nem kérdés tehát, hogy ki a pénteki meccs favoritja, vagyis borítékolható, hogy két számjegyű különbséggel nyernek Elek Gáborék. Azonban hendikepre nem fogadnánk, egyik irányba sem, mivel a megszokottól lazább meccs várható a mieinktől, mindemellett a legfontosabb az lesz, hogy senki se sérüljön meg a magyar válogatottból.

Így pedig inkább gólokkal próbálnánk meg nyerészkedni. A felek legutóbbi meccséhez képest gyorsabb, lendületesebb ütközetet várunk, így az olaszok is többször találhatnak be, emiatt pedig jó eséllyel 52,5 találat fölé juthatnak a csapatok.

{"headTitle":"Magyarország - Olaszország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-16 16:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Több, mint 52,5 gól","odds":"1.89","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}