Darts

Tényleg ennyire esélytelen De Sousa és Aspinall?

 • Cesc18
megosztom

Véget ért a Premier League első felvonása Milton Keynes-ben, avagy lejátszották az első öt forduló mérkőzéseit. Kicsit visszatekintünk, illetve megnézzük, hogy a különféle piacokon most milyen oddsokat kínál a versenyt szponzoráló Unibet.

Belecsaptak a lecsóba rendesen a fiúk és ahogyan azt már a torna előtt is sejteni lehetett, elképesztően kiegyensúlyozott az idei Premier League mezőnye. Ennek köszönhetően az elsőt és a kilencediket jelenleg mindösszesen három pont választja el egymástól a tabellán. 

Ami szinte borítékolható, hogy a címvédő Glen Durrant lesz az egyik kieső. A háromszoros BDO-világbajnok angol sajnos továbbra sem találja a legjobb játékát, ez pedig azt eredményezte, hogy az öt este során egyetlen pontot sem tudott szerezni, sőt, még a közelébe sem került. Bár matematikailag még van sansza a vonal főlé kerülni, de az 1.05-ös szorzója a 10. helyre jól mutatja, hogy mennyire reális az, hogy nemhogy versenyben maradjon, de egyáltalán elkerülje az utolsó helyet...

A másik kieső személye viszont óriási talány, jelenleg Jose de Sousa áll még a vonal alatt, de a mutatott játéka alapján minden esélye megvan, hogy feljebb jusson a tabellán. Parádés meccsei voltak, emlékezhetünk, hogy 9 nyilast is dobott, összességében pedig a 100.49-es tornaátlaga a második legmagasabb a mezőnyben.

De Sousa egyébként játszott már a jelenlegi első hárommal, a Durrant elleni "kötelezője" viszont hátra van.

Ami kulcsfontosságú lehet a bennmaradást illetően, az a hatodik fordulóban a James Wade elleni meccse. 

A Gerwyn Price helyére beugró rutinos angol ugyanis nem mutatott annyira erős formát, de jól kihasználta, hogy például Michael van Gerwen gyenge napot fogott ki ellene, így hiába áll relatíve alacsony tornaátlaggal, azért öt pontot sikerült összeszednie. Kérdés, hogy ez a folytatásban is elegendő lesz-e, hiszen a neheze még csak most jön a számára. 
 

A legutolsó forduló összefoglalója:


Ami a tabella első felét illeti, a jelenlegi élen álló Jonny Clayton lehet a leginkább nyugodt. Továbbra is nagyon egyben van a játéka, egy gyengébb napot leszámítva folyamatosan erős szintet hozott és innen a kieső helyekre már aligha fog visszacsúszni. De ez nagyjából igaz lehet Dimitri Van den Bergh-re, Nathan Aspinallra és Michael van Gerwenre is, akik szintén rájátszást érő helyen állnak és elég jó a legarányuk. 

Óriási harc várható egyébként a legjobb négy közé jutásért. Durrantet leszámítva még bárki odaérhet, és nem csak matematikailag igaz ez, hanem tényleg reális esélye van mindenkinek. Ha az oddsokra pillantunk, akkor a versenyt szponzoráló Unibet a Van Gerwen, Wright, Clayton, Van den Bergh kvartettet tartja a legesélyesebbnek a rájátszásra. 
 


 

Fogadás tekintetében a leginkább érdekes talán Aspinall 3.00-as szorzója. A tavalyi döntős angol ugyan nem találta igazán a játékát az elmúlt hónapokban, ám a Premier League-re nagyon szépen összerakta magát. Csupán egy olyan meccse volt az első öt fordulóban, amikor nem tudott pontot szerezni, de akkor is megvolt erre az esélye. Összességében nagyon stabil formát mutatott, ez a kiegyensúlyozottság a nagy harcosságával párosítva pedig akár elegendő is lehet a rájátszáshoz. 

Ha tehát hosszútávú fogadásban gondolkozunk, akkor Aspinall ezen a szorzón megérhet némi pénzmagot, véleményünk szerint ugyanis a jelenlegi pozíciójában és az eddig mutatott formája alapján ennél azért több esélye van a négy között maradni. 

Ami a végső győztest illeti, nagyjából hasonló az erősorrend. Van Gerwen a favorit, a hollandot pedig Wright, Clayton és Van den Bergh triója követi. 
 


 

Itt talán De Sousa 17-es szorzójában lehet érték. Tényleg csodásan játszott az első öt forduló során és egyre komfortosabban is érzi magát a Premier League színpadán. Abszolút lőtávolon belül van és bizonyította, hogy helye van ebben a mezőnyben. Szerintünk ezek után irreálisan magas a végső győzelemre kínált szorzója. 

{"headTitle":"Premier League Darts 2021","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-19 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bejut rájátszásba: Aspinall","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Végső győztes: De Sousa","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

A folytatásra április 19-én, hétfőn kerül sor, a helyszín pedig továbbra is Milton Keynes lesz. Ezúttal azonban nem öt, hanem csak négy fordulót rendeznek. Az Ítéletek Éjszakájára 22-én, csütörtökön kerül sor, azaz ekkor két játékostól búcsút veszünk. 
 

Fogadj a Premier League-re, nézd élőben a meccseket az Unibet TV-n és használd ki a 10.000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt:

 • Lépj fel az Unibet oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül.
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak (minimum 3.500 HUF).
   
 • Aktiváld az ajánlatot a 'Számlám/Bónuszaim' menüpont alatt.
   
 • Játssz a 100%-kal megnövelt egyenlegeddel, maximum 10.000 HUF értékben. 
   
 • A bónuszpénz a megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel.

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 10. 000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt!

unibet

 

megosztom