La Liga

Koeman bírozott egyet, Zidane szerint nincs igaza

A játékvezetőre fogta a szombati esti vereséget Ronald Koeman, a Barca vezetőedzője két büntetőt kért számon Manzanón.

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője a játékvezetőt hibáztatja azt követően, hogy csapata a szombati El Clásicón 2-1-re kikapott a címvédő Real Madrid otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának rangadóján.

A holland tréner szerint a hajrában Jesus Gil Manzano két alkalommal nem ítélt büntetőt a javukra - mindkétszer Ferland Mendy és Martin Braithwaite esetére utalt -, ezzel szerinte a bajnoki címért zajló versengésből is kiestek, mert az eddigi három esélyes csapatból csak kettő maradt versenyben. A tabella élére lépő Real Madridnak, valamint a fordulóban csak vasárnap (ma) este a Betisnél vendégeskedő Atléticónak egyaránt 66-66 pontja van, a katalánoknak 65.



Embed from Getty Images

 

"Ha Barcelona-drukkerként nézte valaki a meccset, akkor nagyon bosszantja a játékvezető két döntése. Mindkettő egyértelmű eset, egyértelmű büntető volt. Ráadásul a hosszabbításra is csupán négy percet adott" - elégedetlenkedett Koeman, aki utalt az ősszel otthon 3-1-re elveszített El Clásicóra is, amelyen véleményes büntető segítette győzelemhez a fővárosi vendégcsapatot. Hozzátette: más választásuk nincs, minthogy ismét elfogadják ezt a számukra rossz helyzetet, és befogják a szájukat. Koeman a bíró kritizálása mellett elismerte gyenge pontjaikat is. "Az első félidőben támadásban és védekezésben sem játszottunk jól, de a második felvonásban már jobbak voltunk, és csak azt kérném, hogy a játékvezető helyes döntéseket hozzon" - mondta.

Zinédine Zidane, a Real Madrid francia szakvezetője nem ért egyet kollégájával, már ami a tizenegyes gyanús szituációkat illeti. "Ha a játékvezető úgy látta, hogy nem ért büntetőt az eset, akkor azt azért teszi, mert nem is ért. A mi szempontunkból különben is sokkal fontosabb, amit a pályán tettünk. Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, bár utána akadtak nehézségeink, mert a Barcelona kiváló csapat. De így is sok lehetőségünk volt a harmadik gólunk megszerzésére. Nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, megérdemelt a győzelmünk, amiről senki nem mondhatja, hogy a játékvezetőnek köszönhetjük" - nyilatkozta.

A szakadó esőben megrendezett szombati összecsapáson Karim Benzema a 13. percben szerezte meg a Real Madrid vezető találatát, majd negyedórával később Toni Kroos szabadrúgásból növelte csapata előnyét: lövését követően a labda két katalán játékost is érintve vágódott a kapuba. A 60. percben Oscar Mingueza révén szépítettek a vendégek, majd a folytatásban mindkét kapu előtt alakultak ki komoly gólszerzési lehetőségek, de az eredmény már nem változott. A házigazda az utolsó percekre megfogyatkozott: Casemiro gyors egymásutánban két sárga lapot kapott, így a 90. percben kiállították.

Embed from Getty Images

Győzelmének köszönhetően a Real Madrid átvette a vezetést a tabellán, bár az Atlético Madrid vasárnap este visszaelőzheti, amennyiben eredményesen szerepel a Betis otthonában. A Barcelona most lépéshátrányba került, hiszen így már nem csak a saját kezében van a sorsa. 

A fogadóirodák a szombati El Clásico után érdekes módon szabták át a szorzókat, ugyanis a három éllovas közül a Real Madrid szorzója a legnagyobb. 

Te hogy láttad a Real Madrid - Barcelona meccset? 

{"headTitle":"La Liga 2020/21 - Végső győztes ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Barcelona ","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Atlético Madrid ","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Real Madrid ","odds":"2.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3424334] 2021-04-10 21:00:00 Real Madrid - Barcelonax;