Lóverseny

67-es oddsra is fogadunk a világ legbrutálisabb versenyén

megosztom

Április 10-én, a liverpooli Aintree versenypályán 173. alkalommal rendezik meg a Grand Nationalt. Íme egy kis kedvcsináló, illetve négy tipp, akikkel kereshetünk ezen az őrült versenyen

Szombaton délután 18 óra 15 perckor kerül sor az Egyesült Királyságban nemzeti népünnepélynek számító Grand Nationalre, amely a világ legnagyobb múltú és presztízsű akadályversenye. Egészen 1839-ig kell visszamennünk az időben az első versenyig, azóta pedig már 172-szer rendezték meg ezt a viadalt - eddig csak a II. világháború alatti években, illetve tavaly a világjárvány miatt maradt el. 

Nincs ennél nagyobb sportesemény Angliában, felülmúlja a wimbledoni tenisztornát, a foci FA Kupát, de még a golfozóknál a The Open Championshipet is.

Nem csak a szigetországban, hanem szerte a világban nagy népszerűségnek örvend ez a verseny, több 100 milliós a nézettsége.


Adódik a kérdés: mitől olyan brutális ez a verseny?
 

Először is, a megszokottaknál sokkal hosszabb, több, mint 4 mérföld a táv, ami nagyjából 7 kilométernek felel meg. Ez persze önmagában még nem tenné brutálissá, az igazi nehézséget a különféle akadályok jelentik, amiből összesen 30-at kell teljesíteniük az indulóknak. Vannak legendás akadályok a pályán, ilyen például a "Canal Turn" névre hallgató akadály, aminek átugrása után rögtön egy 90 fokos kanyart kell venni - ez az egyik legnehezebb része a pályának.

Ha ez még nem lenne elegendő, a mezőny létszáma is extrém, ugyanis 40 hős vág neki a pályának. Sajnos nem ritka, hogy egy-egy ló elpusztul a verseny alatt, nem véletlenül szokták a "lógyilkos" futamként is emlegetni, ami miatt természetesen az állatvédő szervezeteknél is állandó célpont a Grand National. A tulajdonosok is aggódva figyelik kedvenceiket, de az Európában akadályversenyen rekordnak számító 1 millió angol font összdíjazás megéri a kockázatot.
 

Legendás versenyek:


Számtalan nagyon emlékezetes versenyt hozott már a Grand National, de akad néhány igazán emlékezetes sztori, ami mindig előkerül a verseny rajtjához közeledve:

1967-ben éppen az említett Canal Turn utáni akadályon néhányan buktak, néhányan megtorpantak, egyetlen ló, Foinavon küzdötte át magát rajta John Buckinghammel a nyergében, majd robogott a célvonal felé a sok-sok hosszal lemaradó üldözői előtt. 100-szoros oddsszal győzött, 1984-ben pedig el is nevezték róla a 23-as akadályt.

De 1956-ból olyanra is volt példa, hogy a királynő lova vezetett, ám annyira elfáradt az utolsó méterekre, hogy egy a pályára bevetülő árnyékot is át akart ugrani, a lábai szétcsúsztak és végül kikapott.

Aminek már mi is szemtanúi voltunk, az a 2012-es, minden idők legszorosabb befutóját hozó Grand National. Akkor Neptune Collonges orrhosszal tudott győzni.
 

Íme a legutolsó, 2019-es verseny:

Reméljük sikerült kedvet csinálni ehhez a versenyhez, most pedig lássuk, hogy kik az idei verseny favoritjai és kikre éri meg egy kis pénzmagot áldozni, hiszen tudjuk jól, hogy a lovi mit sem ér fogadás nélkül. 

Ha a bet365 számaira pillantunk, láthatjuk, hogy 5.50 körüli szorzóval az a Cloth Cap a topfavorit, aki március elején Kelsóban és novemberben Newburyben is impresszív győzelmet aratott. 4 mérföldön is kipróbált ló, viszont Aintree-ben első alkalommal áll majd rajthoz, így pedig ilyen alacsony szorzón nem szívesen tennénk rá. 

Mindenki másra 10.00 felett kínálnak a fogadóirodák, az első választásunk pedig Minella Times-ra esik, akinek győzelme cikkünk írásának pillanatában 11-szeres pénzzel kecsegtet. Komoly figyelem övezi ezt a 8 évest, ugyanis Henry de Bromhead a trénere és Rachael Blackmore lovagolja majd. Ez a duó a márciusi Cheltenham Festivalon rekordokat döntögetett, ezek után pedig nem lehet elmenni mellettük, főleg, hogy Minella Times két jó futás után várja a Grand Nationalt. Ráadásul hendikep futamról lévén szó próbálják az esélyeket kiegyenlíteni, Minella Times pedig az egyik legalacsonyabb súlyt kapta. 

A bet365-nél lehetőségünk nyílik külön arra fogadni, hogy női zsoké nyer majd. Erre 9-es oddsot kínál a buki, szóval jobban megéri Minella Times-ra fogadni, messze Blackmore-nak van ugyanis a legjobb esélye a hölgyek közül. 

A második választásunk Discorama-ra esett, akitől a legtöbb szakíró komoly futást vár, ugyanis kedvező súlyt kapott és az egyik legfrissebb lehet a mezőnyben, hiszen legutóbb november közepén versenyzett. Paul Nolan vélhetően mindent elkövetett, hogy Discorama tökéletes formában legyen a GN-en. 17-szeres pénzért szintén megérhet némi pénzmagot. 

Szintén több szakíró egyetért abban, hogy Takingrisks komoly tényező lehet. Olvasni olyat, hogy bár nem fiatal ló, de talán most 12 évesen van a legjobb formájában. Ezt igazolhatja a januári doncasteri győzelme is, amelyet 40 körüli szorzóval nyert meg. 2019-ből 4 mérföldes győzelme is van, szóval 21-es oddson semmiféleképpen sem hagyjuk ki. 

A negyedik és egyben utolsó tippünk egy igazi szélső esély. Sub Lieutenant egy nagyon rutinos és jó képességű ló, aki az egyik legkisebb súlyt cipeli majd, így pedig akár meglepetést is okozhat, de helyre mindenféleképpen jó lehet. 

{"headTitle":"Grand National 2021","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-10 18:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Minella Times E/W","odds":"11.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Discorama E/W","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Takingrisks E/W","odds":"21.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Sub Lieutenant E/W","odds":"67.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Érdemes fontolóra venni annak a 40 éves angol úriembernek is a tippjét, aki nemrégiben 105 milliót vágott zsebre. Paul Dean Grand National tippjét ide kattintva olvashatjátok el. 

Nem szabad azonban elkeseredni, ha nem sikerül eltalálni a győztest, hiszen létezik olyan fogadó, név szerint George Atkinson, aki 1940 óta minden Grand Nationalen megtette tétjét a győztesre, de egyetlen alkalommal sem sikerült még eltalálnia a bajnokot...

Aki igazán profi tippet szeretne majd a versenyre, annak egyértelműen az általunk követett brit tipstert ajánljuk, aki egy egyedi, számítógépes modellezéssel szűri a tippeket. A Grand National az a verseny, amit vélhetően a szigetországi zseni sem hagy majd ki. 

 

Hogyan láthatom a profi tippeket?
 
  • 1. Csatlakozz a Hathárom és a Logibet közös Discord-szerveréhez - részletekért kattints ide!
     
  • 2. Válassz egy Logibet-csomagot - bármelyiket választod, a lovis csatorna elérhető lesz számodra.
     
  • 3. A következő oldalon add meg a Discord-azonosítód, hogy hozzáférést tudjunk biztosítani számodra a zárt csatornákhoz.

 

>>> SZERETNÉK ELŐFIZETÉST VÁSÁROLNI ÉS LÁTNI AZ ÖSSZES LÓVERSENY-TIPPET <<<

megosztom