La Liga

Hiába vezet, már nem az Atlético a spanyol bajnokság favoritja

Hiába vezeti még a tabellát Diego Simeone együttese, a fogadóirodák lemondtak a Matracosok bajnoki címéről.

Nagyot fordult a világ Spanyolországban, legalábbis ami a La Liga bajnoki címéért zajló versenyfutást illeti. Mint ismert, a listavezető Atlético Madrid vasárnap 1-0-s vereséget szenvedett a Sevilla otthonában, ezzel pedig újabb értékes pontokat hullajtott el, amit a két gigász köszönt is szépen és ki is használt.

Egyértelműen a Barcelona volt a forduló nyertese, amely csak nagyon nehézkesen, Ousmané Dembelé 90. percben született találatával verte odahaza a Valladolid csapatát, viszont ezzel a győzelemmel egy pontra zárkózott az Atlético mögé, így 9 fordulóval a bajnokság vége előtt teljesen nyílt ismét a küzdelem. A Barca-játékosok óriási öröme a francia gólját követően önmagáért beszélt, egyáltalán nem kizárt, hogy ez volt a bajnokság fordulópontja.

 

Embed from Getty Images

 

A Barcelona ugyanis szép csendben csak összeállt Ronald Koeman kezei alatt. Az tény, hogy a Bajnokok Ligájában könnyűnek találtattak - a PSG elleni párharc visszavágója viszont bizakodásra adhat okot -, de a hazai porondon egyre jobban állnak, a bajnokságban pedig december 5. óta veretlenek. Ez a masszív teljesítmény nem csak arra jó, hogy önbizalmat kölcsönözzön az öltözőnek, hanem arra is, hogy nyomást helyezzen a riválisokra, és az sem kizárt, hogy egy bajnoki cím és egy kupagyőzelem után Lionel Messi sem gondolkozna tovább a távozáson.

Márpedig a hazai duplára elég komoly esély van, annak ellenére, hogy a bajnokságot még mindig az Atlético vezeti. A Barca hátránya viszont már csak egy pont, a 35. fordulóban pedig hazai pályán fogadja a Simeone-csapatot, vagyis azt is mondhatjuk, hogy innentől kezdve a bajnoki cím sorsa a Barcelona kezében van.

Így vélekednek a fogadóirodák is, hiszen a hétvégi fordulót követően gyorsan és alaposan átszabták a bajnoki cím piacainak szorzóját és jelenleg jókora előnnyel már a Barcelona a legfőbb esélyes.

Legutóbb február vége felé cikkeztem a spanyol bajnokság outright piacairól, a sorsolást (is) boncolgatva pedig azt mertem leírni, hogy érdemes beszállni a Barca (vagy a Real) szorzóiba. Akkor a katalánok 5,50-ös szorzón voltak fogadhatóak, vagyis e hétvége után már bőven profittal szállhatnak ki azok, akkor hetekkel ezelőtt beszálltak Messiék aranyérmébe.

Szerinted melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

{"headTitle":"2020/21 Spanyol Prmiera Liga ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-07 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Barcelona ","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Atlético Madrid ","odds":"3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Real Madrid ","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
328598