Sportfogadás

Nem csak te döntöd el, mi a jó tipp, hanem az oddsok is! - tanulnivaló a fogadóknak

  • varin
megosztom

A hétvégi spanyol kupadöntő remek példát szolgáltatott arra, hogy olykor saját magunk "kontrázása" a value.

Hétvégén a zárt logibetes, csak előfizetők számára elérhető csoportban feltettem egy találós kérdést. Volt egy mérkőzés, aminek a lapos határait tűkön ülve vártam, hatalmas értéket remélve az overes tippekben. Ha nem is könnyen, de végül megfejtésre került, hogy ez a spanyol kupa "baszk döntője" a Bilbao és a Real Sociedad között. A végső tipp pedig nem kis tanulsággal szolgálhat mindenki számára.

 

Próbáld ki te is a Logibetet, csatlakozz a nyerőkhöz!

 

Két baszk csapat, az elmúlt évek, számukra legfontosabb mérkőzésén, egy jó bíróval, egyértelmű volt, hogy az overt kell lesni. A Pinnacle viszonylag hamar meg is jelent a határával, @1.68-on kínálta az over 5 lapot, ami annak fényében izgalmas szorzó volt, hogy például az Unibeten az over 5.5 volt @1.61. Már önmagában ez fogadásra érdemleges tipp lehetett volna, de én kíváncsi voltam, hogy áll a dologhoz a Bet365.

Azt továbbra is kiemelten fontosnak tartom megemlíteni, hogy az ilyen példák és tanulságok végeredménytől és kimeneteltől függetlenül fontos tananyagok lehetnek bárki számára. Éppen ezért az ilyen jellegű "okoskodásokat" mindig a mérkőzés előtt, végeredménytől függetlenül írom meg.

Végül a legnépszerűbb fogadóiroda egy teljesen abszurd szorzóval állt elő a lapokra, ami teljesen megváltoztatta a prekoncepciót. Az opening line ugyanis 7.0 volt, az underre pedig @1.83-at fizetett a bukméker. Így lett a nagyon erősnek tűnő overből egy nagyon erősnek tűnő under.

Fontos ugyanis a sportfogadás kapcsán kihangsúlyozni, hogy legyünk felkészültek, várjuk az oddsokat és a határokat tettre és ötletre készen. Én nagyjából másfél napnyi(!!!) folyamatos frissítgetés után tudtam elkapni a value-t, ez pedig sokkal fontosabb annál, hogy nyer a tipp vagy sem.

Ugyanis már az oddsok megjelenése előtt napokkal kész tervem volt, hogy a csapatok és a bíró ismeretében mi lehet egy reális line a lapokra. Én úgy gondoltam, hogy ha @1.90-2.00 körüli szorzót már kapok az over 5.5-re, akkor már érdemes tenni a lapokat. Az viszont, hogy végül 7.0-ra hozták ki az általam 5.5 alattra belőtt reális line-t, bizony fogadásra sarkallt - csak nem úgy, ahogy előzetesen hittem. Ez persze csak egy konkrét példa, nem kell ragaszkodni a lapokhoz sem (ezt a cikket azért érdemes lehet elolvasni), ha egy átlagos háromesélyről beszélünk, akkor is tökéletes analógiával szolgálhat a fenti példa.

Példának okáért te úgy gondolod, hogy a Barcelona-Real Madrid meccsen nagyjából 50% az esélye a Barca győzelmének, ezért 1.90 körüli szorzót vársz a Barcára reálisan, de reméled, hogy azért lesz 2.10 körül, míg a Real esetében az 1.90-hez kb. 4.50 tartozik az ellenoldalra. Ennek fényében ha meglátod, hogy mondjuk a Real szorzója 8.00 és a Barcáé 1.33, egyértelmű, mi a jó fogadás!


Ha vetted a fáradtságot és elolvastad ezt a cikket, akkor Te máris több lettél, mint egy átlagos fogadó. Ha szeretnél jobban kiigazodni a sportfogadás világában, kövesd továbbra is Sportfogadás Suli cikkeinket!


Ez nagyon sokadik alkalom, hogy hasonló témában írok cikket, ennek pedig oka az, hogy szenttül hiszem, ennél semmi sem fontosabb a profi sportfogadásban. Állj készen az oddsokra, ismerd fel a reális szorzókat és ha value-t szimatolsz, akkor is csapj le rá, ha az ellentétes az előzetes elképzeléseiddel.

Nem mellesleg ebben az esetben a záróhatár és záróodds végül 6.5 volt és @1.70 az underre. Jó befektetést kötöttünk? Nagyon! Számít a végeredmény, ha ekkora value-t fogtunk meg? Számít, mert nyerni jobb, mint veszíteni, de hosszútávon inkább bukjunk értékes tippel, mint nyerjünk értéktelennel.


Ha pedig nincs időd vadászni a value-t, nem tudod, mi a jó odds és mi a jó határ, csatlakozz a Logibethez. Itt a tippmesterek munkája és feladata, hogy levadásszák a jó szorzókat, hozzásegítve ehhez téged a lehető legnagyobb nyereményekhez. Ha szeretnél úgy kaszálni, mint a profik, csatlakozz a Logibethez, csatlakozz a nyerők táborához!

megosztom