Exkluzív

Üdv a Manchester Unitedben, Kim Dszongun!

Alábbi cikkünket a Bolondok Napjának szenteljük!

Az orosz, arab és thai befektetők mellett köszönthetjük Észak-Koreát - a diktátor is beszállt a Premier League-be.

A sokak által világ legerősebb bajnokságának aposztrofált angol élvonal, azaz a Premier League nagy része köztudottan külföldi kezekben van. A jelenlegi csapatok közül egyedül a Brighton, Crystal Palace, Newcastle, Tottenham négyes van többségi angol tulajdonban, ami valljuk be, elég rossz arány.

Fotó: www.the18.com

Ki ne hallott volna a Chelsea milliárdos tulajáról, Abramovicsról, a Man Cityt birtokló Mansour sejkről, vagy a Manchester United élén álló Glazer-családról, akiknek történetesen amerikai foci csapatuk is van, amely mellesleg idén Super Bowlt nyert egy bizonyos Tom Brady megszerzése után. 

A Vörös Ördögöknél viszont csak nem akarnak jönni az eredmények, hiszen a 20-szoros bajnok legutóbb 8 éve emelhette magasba a trófeát. Ugyan idén egész jól menetelnek, hiszen jelenleg a második helyen vannak a PL-ben, de a lemaradásuk 14 pont a városi, ősi rivális Cityvel szemben, tehát a hőn áhított bajnoki cím idén sem fog összejönni. 

A Glazer-családnál tehát nem csoda, hogy betelt a pohár, az új tulajdonos pedig váratlan helyről érkezik. Vagyis annyira még sem váratlan az ügy, hiszen Észak-Korea diktátoráról már egy ideje köztudott, hogy rajong a rekordbajnok Manchester Unitedért.

A Forbes alapján a világ 10. legértékesebb sport egyesületének, az MU-nak új tulajdonosa tehát Kim Dzsongun lett!

Solskjaer jobban teszi, ha felrázza a csapatot, hiszen a rettegett vezető azonnali eredményeket akar és könnyen megtorlásban részesülhet, aki nem hozza a maximumot. Kim amúgy egyből azon kezdett ügyködni, hogy a Unitedet a híres korrupt UEFA visszarakja a Bajnokok Ligája-negyeddöntőibe, helyet cserélve a Man Cityvel, amely úgyis kiesésre van ítélve.

Ami biztos, hogy érdekes hónapoknak nézünk elébe...