Tipp

Ennyit számít a Kalmár-faktor? Még elcsíphetjük az értéket!

  • mr.blonde

Egyelőre nem tudni pontosan, hány hetet kell kihagynia Kalmár Zsoltnak, de az biztos, hogy a DAC hétvégi rangadóját kihagyja.

Bár a magyar válogatott a vártnál simább győzelmet aratott Andorrában, mégsem lehet felhőtlen az öröme a csapatnak, hiszen a válogatott egyik fontos láncszemének tartott Kalmár Zsolt súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A Dunaszerdahely irányítója az első félidőben egy rendkívül szerencsétlen földet érést követően rogyott össze, ami után le is kellett őt cserélni, most pedig arra várunk, hogy kiderüljön, pontosan mennyit is kell majd kihagynia. 

A 25 éves Kalmár Zsoltnak biztos helye lenne az Eb-csapatban, de mivel a kontinenstorna két és fél hónap múlva kezdődik, elképzelhető, hogy nem lesz ott a részben hazai rendezésű viadalon. 

Hogy mi lesz az Eb-vel, az egyelőre még kérdéses, az viszont biztos, hogy Kalmár a hétvégén nem lép pályára. Ez azért érdekes, mert a DAC Zsolnán játszik majd fontos rangadót, a magyar középpályás nélkül viszont romlanak az esélyei. 

Kalmárt a szlovák liga legjobb játékosának választották, 13 góljával pedig jelenleg is vezeti a Fortuna Liga góllövőlistáját. 

A szlovák bajnokság már a rájátszásánál tart, a DAC pedig a második helyen áll a Slovan mögött, de a Zsolna előtt. A hétvégi "ezüstrangadó" komoly téttel bír, de Kalmár kiválásával a vendégek esélyei csökkentek, ezt pedig a fogadók is így gondolják, hiszen tegnap este óta meredek esésbe kezdett a hazai győzelem szorzója. 

Ennek okozója elsősorban Kalmár hiánya, de Bernd Storck csapatában még Vida Máté és Schafer András is sérült, vagyis a három magyar ezúttal nem segítheti a dunaszerdahelyieket. A DAC egyébként egy kisebb hullámvölgybe került, hiszen az utolsó három fordulóban két vereséget is begyűjtött, ami nem nyerte el a szenvedélyes szurkolók tetszését. 

Bár az oddsok sokat estek és ezzel párhuzamosan az érték is szökik, jelen körülmények között érdemes lehet a hazaiakra tenni. A DAC idegenben azért sebezhető, legutóbb Zsolnán 4-1-re kikapott, miközben a vendéglátók a bajnok egyik legerősebb együttesét alkotják hazai környezetben (9-2-1). 

Ilyen körülmények között ez a meccs inkább hazaira áll, de még egy +0-s ázsiai hendikeppel (=döntetlennél a tét visszajár) érdemes lehet megpróbálkozni. 

{"headTitle":"Zsolna - Dunaszerdahely ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-04 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Zsolna +0 AH ","odds":"1.77","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Zsolna +0 AH ","odds":"1.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Zsolna DNB ","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}
[3550403] 2021-04-04 16:00:00 Zilina - DAC 1904 Dunajska Stredax;
borítókép: M4Sport