Darts

Kezdődik a UK Open! - tipp a végső győztesre

 • Cesc18
megosztom

Március 5-7. között Milton Keynes-ben teszi tiszteletét a PDC mezőny színe-java, avagy jön a 19. UK Open.

Igazi dartsorgia vár ránk péntek kora délutántól vasárnap késő estig, hiszen 160 játékos vág neki a torna küzdelmeinek és bizony számtalan mérkőzés kerül lebonyolításra, mire bajnokot avatnak majd.

Tudtad? A UK Opent a Sport TV közvetíti, ám ha nem tudsz képernyő elé kerülni, akkor az Unibet TV-n mobilon és táblagépen egyaránt élőben nézheted a meccseket!

Bár a pandémia több kvalifikációs tornának is betett, azonban így is rettentően színes a mezőny és a lebonyolításban nem lesz változás a korábbi évekhez képest, tehát minden forduló után sorsolnak majd. Ez azt jelenti, hogy már a negyedik körben - amikor a világranglista legjobb 32 játékosa bekapcsolódik a küzdelmekbe - igen patinás párosítások jöhetnek össze és bizony megeshet, hogy egy-egy nagy névtől korán el kell köszönnünk.

Az első négy körben nyolc táblán zajlanak majd a mérkőzések, utána ahogy csökken a mezőny létszáma, úgy fogy a táblák száma is. A negyeddöntőket, az elődöntőket és a döntőt már egy színpadon vívják és ezek a meccsek mind képernyőre is kerülnek. 

 

Mire lesz képes a nagy hármas?

 

A világranglistán messze kiemelkedik a Gerwyn Price, Michael van Gerwen, Peter Wright trió, akik nem mellesleg az elmúlt három év világbajnokai, tehát joggal nevezhetjük őket a jelenlegi PDC mezőny nagy hármasának. 

A fogadóirodák erőrangsorában is ők szerepelnek a legalacsonyabb szorzókkal, igaz, a Super Series betlijük miatt Price UK Open-győzelme hatszoros, Van Gerwené ötszörös, míg Wrighté több, mint tízszeres pénzt fizet. 

A világelső walesinek különösen gyengén ment a játék a múlt héten, de, mint kiderült, valami probléma volt a fülével, ami miatt két nap után haza is utazott. Ha ezt sikerült kezelnie, akkor könnyen lehet, hogy Milton Keynes-ben már a régi Price-t láthatjuk. 

Wrightnak rettentően ingadozó volt a játéka, akadtak jó pillanatai, de összességében a négy nap alatt az a két nyolcaddöntő nem valami fényes szereplés. Ráadásul volt, amikor 90 vagy éppen 80 alatti körátlaggal kapott ki. Nem érezni a skótban az átütőerőt, de persze leírni soha sem szabad. 

Van Gerwennél az akarással, a motivációval nincs probléma, és még a játéka sem volt rossz a Super Series során, de döntőt egyik napon sem tudott játszani. A nagy hármasból viszont jelenleg messze benne van a legnagyobb potenciál, hogy megnyerje a UK Opent. 

 

A legveszélyesebb kihívók!

 

Nem kérdés, hogy a PDC-ben jelenleg ki a legforróbb formában lévő játékos. Jonny Clayton azok után, hogy januárban megnyerte a Masterst, parádésan szerepelt a Super Series során is. A négy napon háromszor döntőzött, az első kettőt még 8-7 arányban elveszítette, az utolsó tornán viszont révbe ért. Nagyon magas színvonalon és nagyon kiegyensúlyozottan játszik, így pedig komoly kandidált a UK Open megnyerésére. 13-szoros oddsért cserébe nem is hagyjuk parlagon. 

Szintén meg kell említeni Joe Cullent is, aki ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta. Csodás játékot nyújt, most már csak az a kérdés, hogy a major tornákon helyére kerülnek-e nála az utolsó puzzle darabok. 

 

A többiek...

 

Természetesen sokan odaérhetnek még a végelszámolásnál, érdekes lehet például Dirk van Duijvenbode, akinek egy negyeddöntő volt a legjobb eredménye a Super Series-en, viszont kiegyensúlyozottan magas színvonalon teljesített és a harmadik legmagasabb tornaátlagot dobta. 

Mindenféleképpen említést érdemel Raymond van Barneveld is, mondhatni ismét rárúgta az ajtót a PDC mezőnyére, hiszen a Super Series-en tornát tudott nyerni. Nyilván egy ötszörös világbajnok esetében meglepetésről nem beszélhetünk, de azért Barney 101-szeres szorzója jelezte, hogy nem tartozott a közvetlen esélyesek közé, tehát valamilyen szinten azért váratlan volt, hogy ilyen gyorsan újra profi címet nyert. Kíváncsian várjuk, hogy a UK Openen mire lesz képes, az biztos, hogy már a rajtnál fel kell kötnie a gatyáját, ugyanis Alan Soutar ellen kezd, aki csodásan mutatkozott be a PDC-ben. 

{"headTitle":"UK Open","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-03-04 13:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Jonny Clayton nyeri a tornát","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Dirk van Duijvenbode nyeri a tornát","odds":"51.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Fogadj a UK Open küzdelmeire és használd ki a 20.000 HUF értékű kockázatmentes fogadást:

 • Lépj fel az Unibet oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül.
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak.
   
 • Aktiváld az ajánlatot a 'Számlám/Bónuszaim' menüpont alatt.
   
 • Helyezz el egy fogadást egy sporteseményre.
   
 • Amennyiben az első fogadásod veszít, az Unibet visszatéríti a téted 20.000 HUF-ig.
   
 • A visszatérített bónusz készpénzben csak a bónusz megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel.

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 20. 000 HUF kockázatmentes fogadást!

unibet
megosztom