Szerencsejáték-ipar

Rekordszámokat hozott a december - rengetegen fogadnak és kaszinóznak

  • varin

Rekordprofitot jelentett a fogadóirodák számára az előző év vége. Erősödnek az aggódó hangok is.

A koronavírus kétségtelenül egyik negatív hatása a szerencsejáték-ipar megítélésére az, hogy a lezárások és korlátozások miatt még olyanok is az online szerencsejáték felé fordulnak, akik nem igazán akarnak. Az egyik oldalon ott vannak a szektor szereplői, akik rekordbevételeket könyvelhetnek el, ám a másik oldalról azt látják, hogy az online kaszinók és fogadóirodák ki akarják használni ezt a helyzetet. A decemberi rekordveszteségek után erősödnek a szerencsejáték-ipar-ellenes hangok.

A Daily Mail jelentése szerint ugyanis a brit játékosok csak decemberben körülbelül 614 millió fontot veszítettek, amely minden idők rekordjának számít. Ez 71 millióval döntötte meg az októberi csúcsot.

A beszámoló bővebben is kitér a különböző részterületekre, a sportfogadás 320 millió fontos bevételt jelentett a cégeknek, míg az online kaszinók és nyerőgépek 200 milliót. Megnövekedett ráadásul az aktív játékosok száma, miként azoké is, akik legalább 1 órát eltöltöttek egyhuzamban valamelyik nyerőgépnél. Októberhez képest 15%-kal, körülbelül 2.5 millióra nőtt az ilyen "sessionök" száma.

Egyre többen és hangosabban szólalnak fel az online szerencsejáték negatív hatásai miatt, amely a koronavírus okozta lezárásokban hathatósan növeli az addikció kialakulásának esélyét. A kritikusok fontosnak tartják, hogy a veszélyeztetett korosztály ne legyen megszólítva, a tévékben és rádiókban "biztonságosabb" hirdetések szerepeljenek, valamint korlátozzák például az online nyerőgépek esetében a feltehető téteket.

A szektor szereplői azzal próbálnak védekezni, hogy 2020 márciusa, vagyis a lezárások kezdete óta folyamatosan felhívják az ügyfelek figyelmét a biztonságos szerencsejátékra, illetve külön figyelnek azokra az ügyfelekre, akik szignifikánsan több pénzt kockáztatnak, mint a COVID-időszakot megelőzően.


Ezekre figyelj mindenképpen te is

 

  • Soha ne kockáztass több pénzt, mint amennyit megengedhetsz magadnak
     
  • Ha a függőség jeleit észleled magadon, hagyd abba a fogadást/játékot és kérj segítséget
     
  • Soha ne fogadj kedvtelésből, unalomból
     
  • Ne veszélyeztesd se a saját, se családtagjaid megélhetését, anyagi biztonságát
     
  • Tartsd be a bankroll-menedzsment alapvető szabályait
     
  • Soha ne dőlj be átverő, csaló oldalaknak a gyors meggazdagodás reményében
Daily Mail